Gość: ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:29 od jakiego wieku dziecka możemy mówić o nocnym moczeniu? Czy u 3-latka to normalne a u 4-latka juz nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja98 Re: nocne moczenie 26.11.06, 19:31 Ostatnio ogladalam taki program w ktorym wlasnie o tym byla mowa.Wypowiadal sie pediatra i mowil ze nie ma takiej normy ale dziecko powinno przed pojsciem do szkoly zglaszac w nocy swoje potrzeby.Mowil rowniez zeby jednak zglosic sie do lekarza jezeli dziecko ma 5 lat i dalej nie wola w nocy.Troche mnie to pocieszlylo bo moj skarb ma juz 3,5 i nie wstaje w nocy na siku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: nocne moczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 20:40 pytałam o to bo moja ninia też ma 3,5 i w nocy noszę ja do toalety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgoska Re: nocne moczenie IP: *.ksw.edu.pl 27.11.06, 07:53 może jak jej nie będziesz nosisz to sama wstanie? Odpowiedz Link Zgłoś
maja98 Re: nocne moczenie 27.11.06, 11:35 Jak ja mojego nie odsatwie w nocy to moczy.A jak go sadzam na nocniczku to spi chyba nawet nie wie ze go sadzam.Poprostu tego nie czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: nocne moczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 14:09 Jak nie będę nosić to obsiusia łóżko. Mam za sobą miesiąc prób bez noszenia i pełno pościeli do prania. Owszem tak raz na miesiąc zdarzy jej się powędrować samej. Odpowiedz Link Zgłoś