szpileczki 22.05.07, 13:34 Pani Justyno, bardzo prosze o informacje jakie ksiazki by mi Pani polecila na temat wychowywania dzieci. Moj synek ma teraz 14 m-cy. Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justyna_dabrowska Re: do Pani Justyny - ksiazki 22.05.07, 16:17 Polecam Penelope Leach "Twoje dziecko" oraz inne jej ksiązki (dostepne niestety tylko po angielsku). jej sposób myslenia o dzieciach jest mi bardzo bliski - pełen szacunku i podmiotowego widzenia dziecka. Ona próbuje zrozumiec co dzieje się z malcem a dopiero potem sukać dróg porozumienia. Nie daje recept tylko skłania do refleksji...a jednoczesnie pokazuje nam kolejne etapy rozwoju dziecka i tłumaczy jakie motywy kryją sie za takim czy innym zachowaniem... Ona też zawsze podkreśla że najlepiej jest kierowac się własnym zdrowym rozsądkiem bo nikt tak dobrze nie zna naszych dzieci, jak my... Pozdrawiam! JD Odpowiedz Link Zgłoś
szpileczki Re: do Pani Justyny - ksiazki 23.05.07, 20:48 Pani Justyno, bardzo dziekuje! Wlasnie takiego podejscia szukalam. Ja wlasnie nie chce gotowych recept, bo uwazam, ze takich nie ma, a poza tym kazde dziecko jest inne. Bardzo lubie czytac na temat etapow rozwoju i tego co powoduje dziecmi w danym wieku. Bardzo bardzo dziekuje. I dziekuje za wszelkie Pani wypowiedzi czy to w prasie czy w TV, chlone kazde Pani slowo. Mowi Pani o dzieciach tak jasno i czytelnie, a przy tym tak cieplo, ze wszystko wydaje sie prostsze. Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś