Dodaj do ulubionych

Olej kokosowy i Palmowy

26.03.10, 15:37
Dziewczyny, czy nie wiecie gdzie można kupić w Warszawie (lub okolicy) tani olej kokosowy i/lub palmowy. Nie musi być super dobrej jakości jak do zastosowań kuchennych bo potrzebny jest do zrobienia ... mydła. Bo w sklepach ze zdrową żywnością da się kupić ale tylko w małych słoikach. Czy któraś widziała może taki olej w dużych opakowaniach (~1,5-2kg)
Obserwuj wątek
    • sarahdonnel Re: Olej kokosowy i Palmowy 26.03.10, 16:29
      Palmowy może w hurtowni piekarsko-cukierniczej?
      Nie wiem, w jakich blokach (w temperaturze 15 - 25 st. te tłuszcze są raczej
      zestalone, lub brejowate, niż olejowate) tam sprzedają, pewnie sporych, ale może
      uda się mniej niż 10 kg. ;)

Znalazłam tutaj, biuro na Stegnach (w dawnych hotelach robotniczych, teraz zwie
      się to Atos, Portos i Aramis, przystanek Mangalia), ale minimalne opakowanie to
      20kg, i kokosowego, i palmowego.
      www.walter-rau.com.pl/index.php?option=content&task=blogsection&id=5&Itemid=56
      Może w zaprzyjaźnionej cukierni odsprzedadzą kilo czy dwa?
      • izas55 Re: Olej kokosowy i Palmowy 28.03.10, 11:28
        dzięki, o piekarskiej hurtowni nie pomyślałam ;-)
    • plica Re: Olej kokosowy i Palmowy 28.03.10, 22:40
      kokosowy do celow kosmetycznych kupuje na biochemiaurody.com tylko ze male opakowanka
      • beniutka_bo Re: Olej kokosowy]-MASALA 28.03.10, 23:58
        www.masala.com.pl/index.php?d=szukaj&szukaj=olej+kokosowy&x=0&y=0
        co prawda rafinowany,ale właściwości kosmetyczne zachowuje-sprawdziłam na sobie
        królikując. 19,5zł za 500ml.

Oleje różne-różniste,często kosmetyczne są jeszcze na www.zrobsobiekrem.pl
      • marciasek a Vegetaline? 31.03.10, 19:03
        Ongiś kupowałam w Bomi Vegetaline w puszkach 1 kg za ok. 10 zł. Może się nada?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka