Dodaj do ulubionych

[LWW] Makijaż permanentny

23.02.12, 14:13
...na Grouponie mi przyszedł i zaczęłąm myśleć.
Za: lenistwo- wole pospać, niż się pomalować (a nie mam alabastrowej cery), moje konserwatywne nawyki (czyli maluję się niemal zawsze tak samo, jesli w ogóle ), no i cena - 129 zł. Do tego mam świeżo zrobione szczepienia na żółtaczkę i nie jestem alergiczką.
Przeciw: tatuaż na powiece mnie przeraża. I czy podkreślone oczy w połączeniu z totalnym niewyspaniem i brakiem podkładu nie bedą wygladały dramatycznie źle?
---
I don't want to start any blasphemous rumours
But I think that God's got sick sense of humour
And when I die I expect to find Him laughing
Obserwuj wątek
    • pierwszalitera Re: [LWW] Makijaż permanentny 23.02.12, 14:25
      A ile masz lat? Bo mnie gusta się zmieniły i nie maluję się już tak samo jak 10 lat temu, więc nie przeceniaj siły swojego przyzwyczajenia. ;-) Poza tym, makijaż permanentny nie wygląda wcale dobrze. Może się zdarzyć wszystko, wyjść krzywo, za mocno czy coś w tym stylu i będziesz wyglądać jak klaun. A jak skóra zacznie się starzeć, to pigmenty się poprzesuwają, widziałam takie przypadki na zdjęciach. Będziesz wyglądać jak niedomyta. Jedyne, co moim zdaniem ma sens, to jak ktoś nie ma w ogóle brwi, to wtedy można zrobić sobie linię, ale powieki i usta nigdy w życiu.
      • ederlezi1981 Re: [LWW] Makijaż permanentny 23.02.12, 14:54
        Skończone 30. Tam jest mowa tylko o oczach- za usta bym sie nie brała. I ponoć utrzymuje się do pięciu lat. Czyli, nawet, jakby mi sie gust zmienił, to jakos przezyję- ale odkąd pamiętam, to zawsze kochałam brązy.
        • pierwszalitera Re: [LWW] Makijaż permanentny 23.02.12, 16:58
          I nigdy nie chodzisz bez kreski? Bo ja właśnie z wiekiem zaczęłam robić bardziej delikatny makijaż i kreskę robią w zasadzie już bardzo rzadko. A w to pięć lat i nic nie zostanie, nie wierzę. Ten proces rozmywania się będzie cię drażnił, bo będzie to właśnie takie niedomycie.
    • tfu.tfu Re: [LWW] Makijaż permanentny 23.02.12, 14:35
      raczej nie, mi się marzy takie cuś jak w piątym elemencie ;-) przykładasz - pstryk! i masz zrobione oczy :-D
    • koza-1985 Re: [LWW] Makijaż permanentny 23.02.12, 15:34
      Siostro :)ja bym się chyba bała że spaprać mogą, że wyjdzie źle, no i zrobienie kreski na powiece wg mnie nie załatwia sprawy makijażu, nie lepiej sobie wytuszować rzęsy ( co zajmuje moment) niż mieć tylko krechę, ale za to całodobowo? no i pytanie jak w ogóle z taką krechą wyglądałabyś, bo rozumiem że mowa o czymś takim? mnie osobiście ta galeria nieco przeraża, rozumiem że to się sukcesywnie dematerializuje ? i po tych 5 latach powieka jak nowa i bez szaroburych resztek pigmentu?
      galeria brwi przekonuje mnie dużo bardziej, ale problem kiepskich brwi Cię nie dotyczy.
    • aankaa Re: [LWW] Makijaż permanentny 23.02.12, 15:49
      po przeczytaniu tego wątku forum.gazeta.pl/forum/w,20012,132028277,132028277,Uwaga_na_grupowe_zakupy_.html
      i wizycie u fryzjera - całe szczęście, że włosy nie ręce i odrastają (przed jego przeczytaniem) w grupowe zakupy już nie wierzę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka