Dodaj do ulubionych

Badania serologiczne

13.04.11, 21:55
Odrobaczyłam dzieci dwa razy, objawy zaczęły wracać a w kale znaleziono jaja glisty. Odrobaczyłam więc kolejne dwa razy po 4 dni leczenia. Dzisiaj odebrałam wyniki badania serologicznego w kier. glisty. Igg i igm ujemne u syna i córki. No ręce opadają. Co o tym wszystkim myśleć? Macie jakieś doświadczenia z badaniami serologicznymi? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nena20 Re: Badania serologiczne 14.04.11, 12:28
      kurcze dziwne to jakieś, igg powinno być dodatnie, zwlaszcza, że niedawno wam w badaniach wyszły glisty. Nie mam pojęcia o co chodzi? może zapytaj w lab. gdzie robiłaś badania, co to oznacza.
      Wklajam opis z lab. w białymstoku www.lab-bialystok.pl/glistaludzka.htm
    • nena20 Re: Badania serologiczne 14.04.11, 12:32
      poczytaj na tej stronie z labu o lambliozie, igg wytwarza ok. 70 % chorych, z glistnicą może być podobnie. Wynika z tego, ze nie muszą być dodatnie igg aby mieć pasozyty.
      • agaanna.sz Re: Badania serologiczne 15.04.11, 10:00
        likwidacja pasożytów ... to nie wszystko. Czy czytałaś już książki Nadieżdy Siemionowej. polecam serdecznie. Proponuję środki naturalne na dłuższą metę, niż szybkie kuracje środkami chemicznymi, na ktore, jak dowiedziono pasożyty się uodparniają.
        Proponuję, zainteresować się sposobem odżywiania. Więcej gotowanych posiłków, produktów w dużą zawartością krzemu, ewentualnie picie glinki kaolinowej spożywczej, skrzyp polny, mniej produktów mącznych. i stety niestety ZAKAZ cukru.
        Powodzenia i trzymam kciuki za wytrwałość i kuracje zakończoną sukcesem.
    • agaanna.sz Re: Badania serologiczne 15.04.11, 10:08
      ach. i ważne, by wszyscy domownicy podali się odrobaczaniu, i czy są zwierzęta w domu. Jeśli tak, to odrobaczyć.
      • matiuszka Re: Badania serologiczne 15.04.11, 11:25
        Dziękuję za odpowiedzi. Niestety żeby walczyć warto byłoby wiedzieć z czym się walczy. Nawet dla zwierząt są inne środki odrobaczające na glistę, a inne na lamblie.

Książkę p. Siemionowej czytałam raz i to by było na tyle. Chcę pozostać przy zdrowych zmysłach wink
    • b.bujak Re: Badania serologiczne 15.04.11, 15:57
      jakie były objawy?
      czy przed badaniem kału podawałaś dzieciom miód?
      • matiuszka Re: Badania serologiczne 15.04.11, 18:32
        Miodu zasadniczo dzieci nie jedzą; dodaje tylko łyżeczkę do ciasta chlebowego, bo chleb piekę sama. A ma to jakieś znaczenie?
        Objawy u dzieci są dość delikatne za wyjątkiem częstych infekcji synka w sezonie grzewczym - od marca właściwie przestaje chorować, poza tym drobniutka wysypka i podkrążone oczy. Synek narzeka od czasu do czasu na brzuszek.
        Co dziwne, po odrobaczeniu synek ma ciągle krostki na pupie, wcześniej tego nie miał...
        • b.bujak Re: Badania serologiczne 15.04.11, 20:48
          matiuszka napisała:

> Miodu zasadniczo dzieci nie jedzą; dodaje tylko łyżeczkę do ciasta chlebowego,
          > bo chleb piekę sama. A ma to jakieś znaczenie?

w badaniu kału moga byc fałszywie dodatnie wyniki, jesli laborant źle zinterpretuje to, co zobaczy w obrazie mikroskopowym; ponoć niektóre pyłki roślinne wyglądają tak samo jak jaja glisty;
          moj syn tez miał znalezione jaja glisty w kale - pierwsze pytanie lekarza było, czy przed badaniem była dieta (wykluczenie miodu - dalej juz nie pytałam, bo syn jadał miód w tym okresie co poddało w wątpliwość wyniki i zasadność leczenia...)

mam powtórzyć badania i wcześniej wypytać w laboratorium o produkty, które trzeba wykluczyć z diety;

w Waszym przypadku ani wyniki z krwi ani objawy nie potwierdzają jednoznacznie obecności glisty, więc jest chyba możliwe, że wyniki były fałszywie dodatnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka