Dodaj do ulubionych

Nieliczne jaja glist

11.01.14, 17:05
Witam, Od lipca mam problemy z wypróżnianiem oddaje około 4-5 stolców na dzień, zwykle po przebudzeniu i po posiłkach, często towarzyszy temu ból brzucha. Dwukrotnie od lipca zdarzyły mi się nudności i obfite wymioty, często źle sypiam. Wykonałem dwukrotnie takie badania jak USG jamy brzusznej, które nic nie wskazało, morfologię i biochemię, za pierwszym razem ok, za drugim znacznie podwyższone leukocyty oraz badania kału na pasożyty, które za każdym razem ujawniały nieliczne jaja glist w kale. Wykonałem również posiew kału, który nie wskazywał żadnych grzybów drożdżopodobnych, jedynie liczne bakterie które leczyłem biseptolem zgodnie z antybiografem. Mam pytanie czy glista może być przyczyną moich problemów, czy ktoś spotkał się z takimi objawami?
Obserwuj wątek
    • jeeelit Re: Nieliczne jaja glist 11.01.14, 17:10
      Zapomniałem dodać, że często mam takie bulgotania w jelitach jakby coś się tam poruszało, przeważnie jak leże w łóżku.
      • o7722 Re: Nieliczne jaja glist 11.01.14, 23:09
        Oczywiście glista może powodować takie objawy.Radzę jak najszybciej udać się do lekarza i zacząć leczenie.
        • jeeelit Re: Nieliczne jaja glist 12.01.14, 00:11
          Problem w tym, ze zaczalem leczenie z tym, ale chyba leki jej nie wybily, bo objawy nadal sa, no i wynik pozytywny z badania kalu.
          • o7722 Re: Nieliczne jaja glist 12.01.14, 14:38
            W takim razie trzeba powtarzać leczenie do skutku. Być może nawet kilkakrotnie, aż do ustąpienia objawów i negatywnych wyników.
            • mersi31 Re: Nieliczne jaja glist 14.01.14, 13:51
              Jesli ci wyszly jaja w kale to napewno objawy sa od tego, ciezko gliste wybic .pzdr
              • jeeelit do mersi31 14.01.14, 13:58
                Spotkałeś się w swoim otoczeniu z przypadkami glistnicy? Jakie schematy leczenia najlepiej zastosować?
                • tobi-sz5 Re: do mersi31 15.01.14, 00:33
                  Zgadzam się z przedmówcami. Wskazane przez Ciebie objawy mogą być wynikiem obecności jaj, które co najważniejsze wyszły przy wykonywanych badaniach.

Glista ludzka ma to do tego, że skutecznie broni swojego terytorium, co gorsze potrafi w dość szybki sposób rozmnażać się, a taką ciekawostką może być fakt, że glista ludzka jest wstanie złożyć każdego dnia do 200 tyś jaj. To tykająca bomba, której lepiej pozbyć się jak najszybciej.

Poczytaj więcej o glistach i o tym jak je rozpoznać i zlikwidować:
                  zwalcz-pasozyty.pl/pasozyty/glista-ludzka/
                  • gunia2012 Re: do mersi31 22.01.14, 23:21
                    tobi-sz 5 nawet jeśli glista codziennie składa do 200 tys. jaj to przecież z nich w organizmie nie "wykluje" się nowa glista... Jaja składane mają formę nieinwazyjną. Wydalone z kałem dopiero po 6 tyg. jeśli przeleżą w glebie bądź wodzie zmieniają się w inwazyjne i wtedy dopiero można się nimi zarazić.
                • iris2220 Re: do mersi31 20.01.14, 19:03
                  Ja się spotkałam u swego dziecka. U córki glistnica objawiła się mega alergią. I muszę potwierdzić, co napisali przedmówcy, glistę ciężko wytępić. Jedno leczenie zentelem lub vermoxem to nie leczenie.
                  • jeeelit Re: do iris2220 20.01.14, 21:11
                    Udało w końcu wam się wytępić tą glistę? Jakie leczenie zastosowaliście? Mogła byś mi dać jakieś wskazówki jak postępować? Ile trwało leczenie? Bo ja już się męczę od lipca, ledwo funkcjonuję społecznie z tą przypadłością, schudłem z 8 kilo, o obecności glisty dowiedziałem się w listopadzie i od wtedy staram się ją wytępić.
                    • iris2220 Re: do iris2220 22.01.14, 22:02
                      Witaj jeelit, u nas leczenie myślę, że jeszcze się nie skończyło choc u córki leczenie przyniosło już efekty tzn. mega alergia pokarmowa połączona z azs na tle pokarmowym na praktycznie wszystkie produkty (poza brokułami, marchewką, indykiem, ziemniakami, żóltkiem jaja i kukurydzą, nie licząc cukru, soli itp.) minęła i horror żywienia takim wąskim repertuarem pokarmów. Ale widzę jeszcze, że ma ciągoty na słodkie, słaby apetyt, cienie pod oczami i inne objawy na które dopiero dr Ozimek zwrócił mi uwagę (np. kształt paznokci). w każdym razie córka od razu zaczęła rosnać , wcześniej wzrst sał w miescu bo 1 cm na rok to nic, przybrała na wadze. Aha, u nas lpierwsze eczenie zentelem wg schematu dra Ozimka tj. zentel 5 razy pod rząd + powtórka po 14 dniach niczego nie poprawił. Ozimek zalecił nam leczenie decarisem i to nam pomogło ale nie jedna czy dwie dawki, powtórek było kilka. Co ważne leki podawaliśmy podczas pełni lub ewentualnie nowiu księżyca. Wiem, że to brzmi jak hokus pokus czaru mary ale jak się wgłębisz w temat to już ponad 100 lat temu na wsi ludzie wiedzieli, że robaczki się wtedy uaktywniają. Nie wiem z jakiego miasta jesteś jeśli bliżej wschodniej granicy to łątwo ten decaris u nich kupić bo jest bez recepty. W Polsce oczywiście lek niedostęony bo przecież w Polsce robali nie ma. A decaris jest lekiem stosowanym tez w zespole nerczycowym, właściwie to jego główne działanie. Jeśli chcesz podaj mail, napiszę więcej i łatwiej mi tak korespondować. Pozdrawiam
                      • jeeelit Re: do iris2220 22.01.14, 22:17
                        Mam maila na gazecie, tzn, jeeelit@gazeta.pl, odezwij się proszę na tego maila smile
                      • gunia2012 Re: do iris2220 22.01.14, 23:15
                        iris2220 możesz coś więcej powiedzieć na temat tego kształtu paznokci który może świadczyć o pasożytach? Jak takie paznokietki wyglądają?
                        • gunia2012 Re: do iris2220 22.01.14, 23:23
                          tobi-sz 5 nawet jeśli glista codziennie składa do 200 tys. jaj to przecież z nich w organizmie nie "wykluje" się nowa glista... Jaja składane mają formę nieinwazyjną. Wydalone z kałem dopiero po 6 tyg. jeśli przeleżą w glebie bądź wodzie zmieniają się w inwazyjne i wtedy dopiero można się nimi zarazić.
                        • iris2220 Re: do iris2220 23.01.14, 08:52
                          Paznokcie miały kształt zwiniętego rulonu. Wcześniej, zanim dowiedzialam się, że dziecko ma glistnicę, zwróciłam na to uwagę. Myślałam, że dziecko ma wadę serca bo kształt był podobny trochę do " pałeczek dobosza" typowego kształtu przy chorobie serca. U córki po leczeniu paznokci stopniowo"'prostowały się".
                      • asiamedica11 Re: do iris2220 22.01.14, 23:42
                        Czleczenie 5krotne znaczy piec dni pod rzad zentel; o jaki wiek dziecka chodzi
                        • gunia2012 Re: do iris2220 22.01.14, 23:54
                          Nie rozumiem? To chyba nie do mnie było pytanie, tak?
    • eagles11 Re: Nieliczne jaja glist 13.03.20, 15:41
      Odsprzedam nadwyżkę leku na pasożyty ZENTEL 400 mg i PRAZYKWANTEL 600 mg (Distoside z USA). Kontakt - Małgorzata tel. 736 295 107

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka