maminka21 25.02.09, 20:39 Proszę napiszcie jakie konkretnie objawy miałyście Wy lub Wasze dzieci przy lambliach. Czy jeżeli się je wybija , to widać jakoś w kale - co , jak to wygląda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyka Re: objawy lamblii 25.02.09, 21:10 Moja corka miala b. niski poziom zelaza, since pod oczami, niedowage, zle spala w nocy, czeste pokrzywki na rekach i alergie na mleko i kakao. Jesli chodzi o leczenie - to nic nie bylo widac w kale. Za to ja bardzo kaszlalam, u wszystkich domownikow pojawily sie pokrzywki na rekach + Marysia zaczela sie sikac w gacie, mimo, ze jest odpieluchowana prawie od 4 m-cy. Odpowiedz Link
maminka21 Re: objawy lamblii 25.02.09, 23:19 A czym się leczycie, lub leczyliście, ten kaszel, pokrzywki minęły po jakim czasie? Pozdrawiam Odpowiedz Link
antyka Re: objawy lamblii 26.02.09, 10:27 Leczylismy sie przez 7 dni - dorosli (wszyscy domownicy + niania) Macmirorem, mala (ma 2,5 roku) Furazolidon. Potem 10 dni przerwy, w czasie ktorej wprowadzilismy probiotyki, Nystatyne, sok noni pity na czczo, oraz krople Fenistil. Potem przez kolejne 7 dni powtorka z lekow przeciwlambliowych. Pozniej wprowadzimy leki homeopatyczne i dalej probiotyki. Od dzisiaj mloda zaczyna jesc olej z pestek dyni (jedna lyzeczka). I do tego dieta trzymajaca niski poziom cukru we krwi (Montignac). Odpowiedz Link
antyka pokrzywka 26.02.09, 10:32 W chwili rozpoczecia leczenia nikt z domownikow nie mial pokrzywki, po pierwszym dniu u wszystkich zaczela sie pojawiac. U mnie bardzo mala, w zasadzie czulam pod skora, ze cos sie dzieje z moimi dlonmi, u meza i u corki (oni byli bardzo zalamblieni - u mnie lekarz nie rozpoznal na pierwszy rzut oka, czy mam lamblie, czy nie) pojawily sie juz nastepnego dnia. Trzeciego dnia corka dostala pokrzywke na rekach. Po 6-ciu dniach leczenia u wszystkich pokrzywka znikla, ale skora sie bardzo zmienila, jakby byla bardzo, bardzo zniszczona, taka pomarszczona. Odpowiedz Link
patrycjagr Re: pokrzywka 27.02.09, 09:21 Dziewczyny a czy mogą być jakieś objawy z przweodu pokarmowego??Tzn jeśli jest np problemem przewlekłe brzydkie stolce czy mogą sie one nasilić?? Odpowiedz Link
antyka Re: pokrzywka 27.02.09, 10:16 Moga, jak najbardziej. Niektorzy (nawet na tym forum) uwazaja, ze ich dziecko nie musi byc leczone (mimo, ze wykryto lamblie), poniewaz stolce wydaja sie byc normalne. Odpowiedz Link
o_shee Re: pokrzywka 27.02.09, 10:33 Syna bolał brzuszek, tak nad pępkiem, przez długi czas. Nie był to ból silny, on poprostu pare razy dziennie np. podczas zabawy mówił, że boli go brzuszek, ale nawet nie przerywał zabawy. Był blady, miał podkrążone oczy, żadnych problemów skórnych. Zrobiliśmy mu mnóstwo badań (krew, mocz, kał, usg, etc). Wszystko ok, z kału wyszły tylko lamblie. Po 1 dawce vermoxu zniknęły WSZYSTKIE objawy, więc podejrzewam, że to wcale nie o lamblie chodziło. Ale oczywiście po powtórce vermoxu będziemy tłuc lamblie. Odpowiedz Link
dlania Re: pokrzywka 28.02.09, 19:42 Moja córka nie miała podczas lambliozy żadnych nietypowych objawów - lamblie wykryto przypadkowo, podczas badania "na wszelki wypadek" związanego z wirusową jelitówką. Odpowiedz Link
binkaa Re: objawy lamblii 02.03.09, 14:07 tak się wczytuję w necie i wynika mi z tego że na zachodzie i w usa na lamblie z powodzeniem stosuje się summamed antybiotyk w ulotce nic o lambliach nie ma ale ponoć działa u nas summamed był ostatnio brany przez dzieci na płuca i powiem szczerze ze to jedyny antybiotyk który daje tak dobre efekty u nas w chorobach, jesli przy okazji tępi lamblie, to by było super doświadczenie z nim mam bo w domu 6 letni przedszkolak więc trochę chorób przerobił co sądzicie ? Odpowiedz Link
binkaa Re: objawy lamblii 02.03.09, 14:20 www.forumpediatryczne.pl/forum/vt,41,249,19818 Odpowiedz Link
light111 Re: objawy lamblii 19.02.20, 21:37 Odstąpię oryginalną Iwermektynę w tabletkach przywiezioną z USA lub tabletki Alinia Nizonide 500 mg (Nitazoxanide). Ww. szybko i skutecznie wyleczą z pasożytów np. świerzb, nużeniec, demodex, trądzik różowaty, lamblie, toxocaroza, borelioza, glista, owsiki, węgorek i inne. Mogę się spotkać na odbiór osobisty w Warszawie lub wysyłka. Basia tel. 785 597 308 Odpowiedz Link