Dodaj do ulubionych

Szczecin - gdzie leczyć candidę? +Link do Lab.Poz.

25.03.09, 08:49
Witam,
zrobiłam sobie badania w kierunku candidy na własną rękę(w Centrum Badań DNA w
Poznaniu www.cbdna.pl , www.cbdna.pl/index.php/oferta.html). Wcześniej
nie mogłam doprosić się o skierowanie na badania w kierunku grzybów żadnego
lekarza. Kiedy wspominałam o swoich objawach i podejrzeniu kandydozy
ogólnoustrojowej patrzyli na mnie jak na kosmitkę albo sugerowali
hipochondrię. Z badań jasno wynika, że mam zakażenie dwoma rodzajami grzybów:
candida albicans i candida parapsilosis. Po pokazaniu wyników swojemu
lekarzowi rodzinnemu dalej nic nie uzyskałam. Lekarka powiedziała, że nie
będzie podejmowała się leczenia ponieważ to nie ona kierowała mnie na badania!
W związku z tym mam pytanie - czy ktoś z Was zna lekarza w Szczecinie lub
okolicach, który potraktuje mój problem i wyniki poważnie? Czy ktoś z Was
leczy kandydozę w Szczecinie/okolicach?
Pozdrawiam,
a.
Obserwuj wątek
    • perlai Re: Szczecin - gdzie leczyć candidę? +Link do Lab 25.03.09, 18:35
      mam w szczecinie lekarza, który leczy kandydozę u dziecka, ale
      szukam lekarza dla siebie...
      • anyx27 Re: Szczecin - gdzie leczyć candidę? +Link do Lab 25.03.09, 19:43
        A czego oczekujesz od tego lekarza? bo tak naprawdę potrzebujesz
        ewentualnie przez 1-2 tyg leczenia farmakologicnego (na początku
        ketokonazol, potem fluko), ale to dopiero początek. Tak naprawde
        leczenie grzyba to dieta (zagłodzenie grzyba) i środki wspomagające
        bez recepty (olejek oregano, citrosept, ocet jabłkowy, czosnek,
        candida clear, probiotyki). Tak naprawdę te leki na początek wypisze
        ci każdy lekarz.
        • free-violinka Re: Szczecin - gdzie leczyć candidę? +Link do Lab 25.03.09, 19:51
          Z mojego poprzedniego postu jasno wynika, że - tak naprawdę nie każdy lekarz
          jest skłonny wypisywać "te leki na początek".
          A jeżeli mieszkasz w małej miejscowości to nie masz do wyboru wielu lekarzy,
          szukasz więc dalej. Stąd moje pytanie.
          • anyx27 Re: Szczecin - gdzie leczyć candidę? +Link do Lab 25.03.09, 21:35
            Masz dodatni wynik na candidę, więc KAŻDY lekarz ma obowiązek cię
            leczyć. twój lekarz rodzinny musi wypisać ci receptę na lek
            przeciwgrzybiczny. Jeśli nie, idź prywatnie do jakiegoś lekarza - to
            nie jest problem, żeby dostać flukonazol na tydzień. Ja biorę
            ketokokonazol i fluko od roku i nigdy nie miałam problemu z
            receptami. jak rodzinna miała mnie dość, szłam do innej, również
            prywatnie.
            • free-violinka Re: Szczecin - gdzie leczyć candidę? +Link do Lab 26.03.09, 09:02
              anyx27 napisała:

Ja biorę ketokokonazol i fluko od roku i nigdy nie miałam problemu z
              receptami. jak rodzinna miała mnie dość, szłam do innej, również prywatnie.

No, dobra, jakoś sobie poradzę, dzięki. Ale jak to bierzesz od roku?? Przecież
              wcześniej pisałaś, że wystarczy 1 do 2 tyg. leczenie farmakologiczne..
              • perlai Re: Szczecin - gdzie leczyć candidę? +Link do Lab 26.03.09, 09:25
                no, właśnie, też tego nie rozumiem. poza tym mnie nie interesuje
                branie flukonazoli przepisanych przez przypadkowych lekarzy. mi
                chodzi o całościowe poprowadzenie leczenia, tak jak u mojej córki.
                dietę oczywiście stosujemy, ale to nie wystarcza.
                • free-violinka Re: Szczecin - gdzie leczyć candidę? +Link do Lab 26.03.09, 10:26
                  Słusznie perlai! A pytałaś może lekarza, który leczy Twoje dziecko? Może on
                  mógłby kogoś polecić dla dorosłych, dać jakiś namiar..
                  • anyx27 Re: Szczecin - gdzie leczyć candidę? +Link do Lab 26.03.09, 16:49
                    Leczę boreliozę - biorę od ponad roku antybiotyki w końskich
                    dawkach i mam w związku z tym przerost drożdżaków w organiźmie. Jak
                    dolegliwości grzybowe się nasilają, idę po recepte na ketokonazol i
                    fluko. Na grzyba nic poza ketokonazolem, fluko, nystatyną,
                    orungalem, natamycyną się nie podaje, więc leczenie skomplikowane
                    nie jest. Jak ma wyglądać prowadzenie leczenia grzybicy przez
                    lekarza? Lekarz wypisuje recepty i tyle. Podstawa to dieta i
                    wspomagacze wink
                    • free-violinka Re: Szczecin - gdzie leczyć candidę? +Link do Lab 26.03.09, 20:05
                      Aha, no teraz jasne. To powodzenia i powrotu do zdrowia życzę! smile
                      Co do prowadzenia grzybicy przez lekarza, to w niektórych wypadkach wygląda to
                      całkiem nieźle. Sporo na ten temat na różnych forach i stronach poświęconych
                      kandydozie. Poczytałam trochę w necie i też zamarzył mi się lekarz o takim...
                      holistycznym podejściu do sprawy smile Skoro ludzie piszą że trafili na takich
                      medyków, to gdzieś oni są. Dlatego zapytałam o Szczecin. Może akurat wink
                      Pozdrawiam!
                      • dietaoptymalna.com Mikstura Słoneckiego jest ok! 30.03.09, 19:01
                        www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=15438&highlight=mikstura+s%A3oneckiego
                        • anyx27 Re: Mikstura Słoneckiego jest ok! 30.03.09, 19:44
                          Dietaoptymalna, nikt nie powiedział, że sama mikstura wyleczy
                          przerost drożdżaków. Potrzebna jest przede wszystkim dieta
                          (zagłodzenie grzyba), środki naturalne, ziołowe , ewentualnie
                          chemia, natomiast mikstura S. jest dobrym dodatkiem do walki z
                          candidą.
                          • dietaoptymalna.com Re: Mikstura Słoneckiego jest ok! 30.03.09, 22:07
                            dlatego dałam linka do strony gdzie jest napisane o co chodzi w
                            karmieniu grzybów.
                            • pilka87 Re: 30.10.09, 23:30
                              naprawdę nie ma w Szczecinie nikogo godnego polecenia?
                              • pilka87 Re: 02.11.09, 01:02
                                up, czy ktoś zna dobrego lekarza w Szczecinie lub okolicach przy Candidzie u
                                osoby dorosłej?
                                • rich69 Dr.Podzierski 03.11.09, 12:49
                                  Ja osobiscie polecam Dr Leszka Podzierskiego z ul. Sabaly,ktory jest
                                  rowniez homeopata,zna sie na diecie w kandydozie,ma u siebie aparat
                                  mora,wie o psaozytach.Robi kompleksowe badania,stosuje ziola,gorzej
                                  ze srodkami farmeceutycznymi,uwaza ze leki homopatyczne daja wieksza
                                  szanse wyleczenia.Mnie bardzo pomogl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka