Dodaj do ulubionych

Idę na studia :)

14.03.17, 19:40
Podyplomowe, z marketingu internetowego. Sama jestem zdziwiona, w sumie to pomysł mojego męża wink, no ale co z tego tongue_out W moim zawodzie, czyli redaktora językowego, etatów już praktycznie nie ma, od 5 lat przynajmniej zarabiam na umowach cywilno-prawnych, co nie daje ani bezpieczeństwa socjalnego, ani stabilizacji finansowej, a od kiedy zmieniła mi się sytuacja rodzinna - to problemem okazuje się planowanie wspólnego czasu, bo nie mogę zaplanować wolnego. Często zlecenia pojawiają się nagle, odmowa może skutkować tym, że po prostu wezmą kogoś innego i stracę nie tylko to konkretne zlecenie, ale i zleceniodawcę na przyszłość...
Już raz zmieniałam zawód - byłam nauczycielką polskiego smile Ale przynajmniej zostałam w swoim fachu, a teraz przymierzam się do czegoś zupełnie nowego. Klamka już zapadła, bo zapłaciłam tongue_out, ale nagle zaczęłam się obawiać, że może trochę późno na taki krok. Tyle że opcji innej za bardzo nie widzę, chyba że "przy mężu", no ale to chyba gorszy pomysł. wink

Tak że chciałam się podzielić, zwierzyć, może poprosić o słowo wsparcia i zachęty.... big_grin wink
Obserwuj wątek
    • jottka Re: Idę na studia :) 14.03.17, 19:51
      nieno, przede wszystkim to ciekawe jest, a nie wydaje się fizyką kwantową, żeby nie dało się w pół roku czy rok podstaw opanowaćsmile ale ty szukasz pracy czy nowego zawodu? bo to chyba różne rzeczy są, a już możesz pisać w cv, że proszbardzo, nie siedzisz jak ta tępa krowa, rozwijasz się nieustająco i chcesz więcejsmile
      • panna_beata Re: Idę na studia :) 14.03.17, 19:57
        jottka napisała:

> ale ty szukasz pracy czy no
        > wego zawodu? bo to chyba różne rzeczy są, a już możesz pisać w cv, że proszbard
        > zo, nie siedzisz jak ta tępa krowa, rozwijasz się nieustająco i chcesz więcejsmile

Ja wiem, czy różne? W swoim zawodzie pracy (= etatu) nie mogę dostać od długiego czasu. Muszę nabyć nowe umiejętności. Kiedys w tym celu zrobiłam kurs masażu, ale na kursie się skończyło. tongue_out
    • wadera3 Re: Idę na studia :) 14.03.17, 20:37
      No, a jakie masz perspektywy na prace po tych studiach, znaczy co możesz robić?
      Swoją drogą to oczywiste, że dasz radę i spokojnie te studia zrobisz.
      • panna_beata Re: Idę na studia :) 15.03.17, 09:34
        wadera3 napisała:

> No, a jakie masz perspektywy na prace po tych studiach, znaczy co możesz robić?

Ogłoszeń o pracy dla e-marketingowców jest dużo. wink

> Swoją drogą to oczywiste, że dasz radę i spokojnie te studia zrobisz.
        >

kiss
    • zaba_300 Re: Idę na studia :) 14.03.17, 20:56
      Rade, to sobie kobieto dasz. Co to za wątpliwości w ogóle?!
      (A tak swoją drogą, możesz połączyć wszystko w jedno,
      założyć firmę masującą smile, zareklamować ją super w internecie a potem wydać książkę na podstawie rozmów klientami wink ).
      Trzymam kciuki.
      • panna_beata Re: Idę na studia :) 15.03.17, 09:35
        zaba_300 napisała:

> Rade, to sobie kobieto dasz. Co to za wątpliwości w ogóle?!
        > (A tak swoją drogą, możesz połączyć wszystko w jedno,
        > założyć firmę masującą smile, zareklamować ją super w internecie a potem wydać ksi
        > ążkę na podstawie rozmów klientami wink ).

Haha, świetne smile

> Trzymam kciuki.

Dziękuję kiss
        • olinka20 Re: Idę na studia :) 15.03.17, 22:27
          Podoba mi się pomysł Zaby big_grin
    • aankaa Re: Idę na studia :) 14.03.17, 21:46
      nie będę udawać, że wiem co to za kierunek big_grin
      czego się nauczysz ? (oby nie wpychania spamu) i co za pracę możesz znaleźć ?
      • panna_beata Re: Idę na studia :) 15.03.17, 09:39
        aankaa napisała:

> nie będę udawać, że wiem co to za kierunek big_grin
        > czego się nauczysz ? (oby nie wpychania spamu) i co za pracę możesz znaleźć ?
        >

Sądzę, że być może, że nauczę się wpychać spam tongue_out Ale to dla mnie zupełnie nowa droga, więc sama do końca nie wiem, z czym to się będzie jeść. Ważne, że są ogłoszenia dla ludzi po tym kierunku. Przypuszczam, że mając podkładkę w postaci papieru i nabywszy ogólną wiedzę, będę po prostu dalej się uczyć już odnośnie konkretnych potrzeb firmy, która zdecyduje się mnie zatrudnić.

Musiałam znaleźć coś "niehumanistycznego", a jednocześnie dającego perspektywy i leżącego w zasięgu mojego pojmowania. Ponieważ komputerów się nie boję, a poza tym mam w domu wsparcie wink, to muszę wierzyć, że to dobry wybór. Na naukę zawodu typu weterynarz jest już za późno, wydaje mi się że szybciej nauczę się e-marketingu (bardzo chcę w to wierzyć) smile
    • saga55-5 Re: Idę na studia :) 15.03.17, 20:58
      No to trzymamy kciuki smile
      Nie bardzo wiem, czemu za późno. Dasz rade !!!!
    • ortolann Re: Idę na studia :) 16.03.17, 19:49
      Dziewczyno, osoba, która podsunęła Ci ten pomysł to jakaś tęga głowa. Pomysł fantastyczny. Z umiejętnościami językowimi, m.in. tzw. lekkie pióro plus dyplom po takim kierunku powinnaś nieźle sobie poradzić. Tych kilka semestrów minie jak z bicza strzelił, a kierunek jest bardzo poszukiwany i na czasie.
      Brawo!
      A z tym Twoim "za późno" to się nieźle obśmiałam. big_grin Dobre, dobre. Za późno. Rechotałam kilka minut na głos. Młoda siksa z Ciebie, nie kpij sobie tu ze starszych z takimi tekstami. No, do roboty. big_grin
      • wadera3 Re: Idę na studia :) 16.03.17, 19:57
        ortolann napisała:

>
        > A z tym Twoim "za późno" to się nieźle obśmiałam. big_grin Dobre, dobre. Za późno. Re
        > chotałam kilka minut na głos. Młoda siksa z Ciebie, nie kpij sobie tu ze starsz
        > ych z takimi tekstami. No, do roboty. big_grin
        >

Panna _beata już tak ma, co i rusz uważa, że jest na coś już za późno wink
        Potem okazuje się, że to najwłaściwsza pora była.
        • saga55-5 Re: Idę na studia :) 16.03.17, 23:18
          Hahaha....... Wadera mi nasunęła pomysł na pytanie: mężowi też zawsze mówi że za późno? wink wink wink
          • panna_beata Re: Idę na studia :) 17.03.17, 08:22
            saga55-5 napisała:

> Hahaha....... Wadera mi nasunęła pomysł na pytanie: mężowi też zawsze mówi że z
            > a późno? wink wink wink

Nie zawsze wink
        • panna_beata Re: Idę na studia :) 17.03.17, 08:21
          wadera3 napisała:

> ortolann napisała:
          >
          > >
          > > A z tym Twoim "za późno" to się nieźle obśmiałam. big_grin Dobre, dobre. Za póź
          > no. Re
          > > chotałam kilka minut na głos. Młoda siksa z Ciebie, nie kpij sobie tu ze
          > starsz
          > > ych z takimi tekstami. No, do roboty. big_grin
          > >
          >
          > Panna _beata już tak ma, co i rusz uważa, że jest na coś już za późno wink

Ekspertka od Panny Beaty się znalazła. wink Kiedy ostatni raz uważałam, że na coś za późno? wink kiss

> Potem okazuje się, że to najwłaściwsza pora była.
          • wadera3 Re: Idę na studia :) 17.03.17, 14:33
            Mam Ci przypomniec? wink Publicznie?
            • panna_beata Re: Idę na studia :) 17.03.17, 15:12
              wadera3 napisała:

> Mam Ci przypomniec? wink Publicznie?
              >
              OK, zabrzmiało groźnie. wink Ale korci mnie, bo nie pamiętam, więc chyba niedługo znowu do Ciebie zadzwonię. wink
      • panna_beata Re: Idę na studia :) 17.03.17, 08:20
        ortolann napisała:

> Dziewczyno, osoba, która podsunęła Ci ten pomysł to jakaś tęga głowa. Pomysł fa
        > ntastyczny. Z umiejętnościami językowimi, m.in. tzw. lekkie pióro plus dyplom p
        > o takim kierunku powinnaś nieźle sobie poradzić. Tych kilka semestrów minie jak
        > z bicza strzelił, a kierunek jest bardzo poszukiwany i na czasie.
        > Brawo!

Dzięki smile

> A z tym Twoim "za późno" to się nieźle obśmiałam. big_grin Dobre, dobre. Za późno. Re
        > chotałam kilka minut na głos. Młoda siksa z Ciebie, nie kpij sobie tu ze starsz
        > ych z takimi tekstami.

A skąd wiesz, ile mam lat, co? wink
        • ortolann Re: Idę na studia :) 17.03.17, 08:34
          A bo kiedyś tu coś pisałaś, jak jeszcze prawdziwą panną byłaś, a nie tylko taką z nicka i astronomiczną wink i tak mi wyszło, że Ty młodziak jesteś. Nie pamiętam szczegółów, który to eon Ci już leci, ale jakoś tak mi zapadło w pamięć, że siksa, no siksa, po prostu. Wydedukowałam, że na pewno jesteś młodsza ode mnie (a ja nie mam jeszcze 40wink ). Takżetego, nie podskakuj nam tutaj, tornister pakuj, zeszyty w oprawki i ... do nauki wink
          • panna_beata Re: Idę na studia :) 17.03.17, 08:54
            ortolann napisała:

> A bo kiedyś tu coś pisałaś, jak jeszcze prawdziwą panną byłaś, a nie tylko taką
            > z nicka i astronomiczną wink i tak mi wyszło, że Ty młodziak jesteś. Nie pamięta
            > m szczegółów, który to eon Ci już leci, ale jakoś tak mi zapadło w pamięć, że s
            > iksa, no siksa, po prostu. Wydedukowałam, że na pewno jesteś młodsza ode mnie (
            > a ja nie mam jeszcze 40wink ). Takżetego, nie podskakuj nam tutaj, tornister paku
            > j, zeszyty w oprawki i ... do nauki wink
            >
            Jak nie masz jeszcze 40, to na pewno starsza nie jesteś tongue_out Ale miło smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka