Dodaj do ulubionych

suszarka do prania

21.09.17, 09:15
pomału dojrzewam do zakupu takiej maszyny bo mam serdecznie dość suszenia w domu- zwłaszcza wielkich płacht pościeli 200x220..., zwłaszcza po tegorocznym, jakże "upalnym i słonecznym" lecie nad morzem.
I teraz pytanie do was- macie? polecicie coś konkretnego?> albo może odradzicie?
stać to ustrojstwo będzie na podłodze, bo jakoś na pralce do mnie nie przemawia.
Obserwuj wątek
    • lisek.chytrusek Re: suszarka do prania 21.09.17, 22:42
      Mam i uwielbiam. W nieogrzewanej łazience dodatkowo robi za grzejnik wink
      Mam boscha, dopiero 1,5 roku, więc o trwałości się nie wypowiem. Duży wybór programów, można sobie wyjąć wilgotne do prasowania albo suche na wiór, co kto lubi. Ciuchy są mało wygniecione i w dodatku sporo kocich kłaków zostaje w filtrze.
      U mnie stoi na pralce, bo brak miejsca. Jeszcze nie spadła wink
      • lisek.chytrusek Re: suszarka do prania 22.09.17, 21:34
        Hm... pomyliły mi się sprzęty (znaczy pomyliłam suszarkę z kuchenką).
        Electroluxa mam, 7 kg, kondensacyjna.
        • dorcia1234 Re: suszarka do prania 22.09.17, 21:54
          smile
          dobrze, że rzadko pieczesz. Jeszcze byś ciasto do suszarki włożyła
    • mysiulek08 Re: suszarka do prania 22.09.17, 20:29
      Suszarka to bylo moje marzenie, szczegolnie w porze deszczowej, ale nie bylo miejsca. Na nowych smieciach juz jest i MD pierze namietnie po to zeby suszyc tongue_out

Kupilismy boscha 9kg, bez pompy ciepla (ponoc awaryjne sa). I w taka pojemnosc bebna celuj, mniejszy nie ma sensu, bo pranie musi miec miejsce smile Kocie klaki zbiera az milo.

chyba ten model:

www.bosch-home.es/catalogo-electrodomesticos/electrodomesticosbosch/productos-secadoras/WTB86209EE

Chcialam zeby stala na pralce (w pralni jest malo miejsca) ale lacznik boscha jest u nas niedostepny.
      Dokupilam tez koszyk do bebna zeby suszyc rzeczy ktore lepiej znosza suszenie rozlozone np buty. Czekam az mamuska dosle smile
    • mysiulek08 Re: suszarka do prania 22.09.17, 20:30
      A i uprzedzam, posciel dlugo sie suszy. Starszy uzywa wlasnie rozmiaru 200x220 do tego lubi miekka flanele i dopiero dlugi program 'do szafy' daje rade.
      • dorcia1234 Re: suszarka do prania 22.09.17, 20:39
        długo to pikuś, mogę wstawić na noc, mamy nocną taryfę prądową.
        Z tego co widzę, to królują u nas 8kg. Patrzę, że te bez pompy mają klasę energetyczną B. Są co prawda tańsze ale więcej żrą smile trzeba policzyć bilan zysków i strat
        • mysiulek08 Re: suszarka do prania 22.09.17, 21:18
          Na to mysmy nie zwracali uwagi, bralismy co bylo 9kg. Z pompa ciepla nie bylo 9kg a i cena z kosmosu wzieta, okolo 10tys. Jakos rozsadek mi nie pozwolil tyle wydac. I balam sie, ze w razie awarii czilijscy maestrzy wiecej zepsuja niz naprawia.
    • arim28 Re: suszarka do prania 23.09.17, 14:06
      Mam o ponad 12 lat , whirlpoola i bardzo sobie chwale. Teraz ponoc bardzo awaryjne , mamy model 12 letni i narazie super umila nam zycie wink
      Wyjmuje pranie lekko wilgotne i rozwieszam na suszarce aby dosuszyc a tym samym wyprostowac zagniecienia -nie musze prasowac.

Jedna uwaga nie suszyc intensywnie ubran z koronkami i gumkami - zolkna i pekaja.
      • dorcia1234 Re: suszarka do prania 23.09.17, 14:33
        uff, koronek nie mam smile
        • kromisia Re: suszarka do prania 30.09.17, 21:08
          Bosch jest bardzo dobry i sie sprawdza przez dlugie lata. Jest tanszy z tych niemieckich solidnych marek ( Miele jest niedopobicia ale cena okropna, brrrr ). Ja "podsuszam" posciel i pozniej w razie czego rozwieszam na poreczy na poddaszu.
          Klaki zbiera cudnie!!! W dodatku jak sie wrzuci taka specjalna zapachowa chusteczke do suszenia to pachnie na pol domu a i pozniej na ciuchach utrzymuje sie dlugo. Ciuchy sa mieciutkie, lepsze do wyprasowania....czesto nawet nie prasuje, bo np taki podkoszulek po zalozeniu od razu "prasuje "sie na ciele wink
          Wode, ktora zbiera sie w filtrze uzywam do mycia podlogi wiec od razu jest mala oszczednosc.
          Jesli moge doradzic to celuj w niemiecka marke....warto zaplacic wiecej i miec dluzej niz zeby po 5-6l trzeba bylo naprawiac. Whirpoole teraz sa wadliwe niestety sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka