Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pończochy w samolocie

20.09.09, 20:14
    Czy metalowe żabki dzwonią przy przechodzeniu przez bramkę bezpieczeństwa ? Ostatnio jak leciałam musiałam iść na boso, bo buty mi dzwoniły i wzięli je na prześwietlenie. Co zrobić jak zaczną dzwonić metalowe zapinki. Czy będę musiała zadrzeć do góry spódnicę przed barczystym komandosem i pokazać mu co dzwoni.... ? Czy ktoś może leciał już w pończochach i pasie samolotem i przechodził przez bramkę na lotnisku ?
    Obserwuj wątek
      • malagracja Nie :-) 20.09.09, 20:49
        All_lo, daję Ci 100% gwarancję, że nie "zadzwonią" ;-)
        W sejmie też nie dzwonią.
        No i w Auchanie też :D
        • all_la Re: Nie :-) 20.09.09, 22:06
          Szukam kogoś, kto fizycznie przeszedł przez bramkę lotniskową. Wprawdzie w Sejmie nie byłam, ale moje buty na bramce w sądzie czy supermarketach nie dzwonią, a na lotnisku dzwoniły...
          • pinupgirl_dg Re: Nie :-) 20.09.09, 23:54
            Ja leciałam ostatnio w pasie i nic nie dzwoniło :). Też się tego
            bałam, dlatego wcześniej przechodziłam przez bramkę z gołymi nogami
            lub w spodniach (co ciekawe, moje spodnie "dzwoniły"). Ale ostatnio
            zebrałam się na odwagę i ubrałam pas z metalowymi żabkami. Możesz
            też ubrać pas z plastikowymi żabkami, jeśli nie chcesz się
            denerwować.
          • malagracja Re: Nie :-) 21.09.09, 10:01
            Duchowo raczej przejść przez nią nie mogłam :)
      • pinupgirl_dg Re: Pończochy w samolocie 21.09.09, 13:36
        Znalazłam ciekawy wątek na ewijas.pl:

34all.pl/forum_pokaz_watek.php?board=2389&numer=36&archiwum=2

może się przyda.
        • dariafemme Re: Pończochy w samolocie 04.12.10, 14:10
          Ja kilkakrotnie leciałam samolotem w pończochach i za każdym razem miałam na sobie pas z metalowymi klamerkami ale czujniki nigdy nie wykrywały ich, raz mi zapiszczało ale to był albo łańcuszek na kostce albo klamerka przy pasku od spódnicy.
      • ciociazlarada Re: Pończochy w samolocie 05.12.10, 01:36
        Zależy od lotniska. Napisz skąd będziesz lecieć, jeśli byłam, to Ci powiem. Czułość bramek jest różnie ustawiana.
        A co do zadzierania spódnicy, to proszę, bez przesady:) Jeśli bramka piszczy to owszem, przeszukają Cię, ale kobiety "obmacuje" kobieta, a mężczyzn mężczyzna. Nie musisz przed nikim zadzierać spódnicy, a full cavity search to grozi Ci chyba jedynie jeśli ubrana w turban przepychasz przez bramkę wielbłąda:)....
      • robertwerner Re: Pończochy w samolocie 14.01.11, 16:22
        jakbym był urzędnikiem państwowym odpowiedzialnym za ruch pasażerki w lotnictwie, to bym kombinował jak wprowadzić przepis zabraniający kobietom noszenia spodni w samolocie - a dla względów bezpieczeństwa (przeciw terroryzmowi oczywiście) należałoby przeprowadzać osobiste rewizje kobiet nie noszących pończoch do paska... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka