Dodaj do ulubionych

Cement Wapno Beton

16.05.17, 19:47
Pani Premier powołała wreszcie przewodniczącego CK (Link). Jak donosi WoS nowy Przewodniczący chętnie publikuje w czasopiśmie przywołanym w tytule wątku.
Obserwuj wątek
    • sendivigius Re: Cement Wapno Beton 16.05.17, 20:04
      tuptus235 napisał(a):

> Pani Premier powołała wreszcie przewodniczącego CK (Link). Jak donosi WoS nowy Przewod
      > niczący chętnie publikuje w czasopiśmie przywołanym w tytule wątku.

Nie ma to jak dobry tytul :D

Moim favorytem do tej pory byl :Koks, Smola, Gaz. Ale jak wlasnie sprawdzilem te wiekopomne volumeny zgasly wraz z upadkiem przemyslu.

Proponuje cos bardziej na czasie: Amfa, Crack, Marycha.
      • jael53 Re: Cement Wapno Beton 16.05.17, 20:31
        Cytuję z tego linku:

Jednym z podstawowych zadań Centralnej Komisji do Spraw Stopni i Tytułów, działającej przy Prezesie Rady Ministrów, jest zapewnienie harmonijnego rozwoju kadry naukowej zgodnie z najwyższymi standardami jakości badań wymaganych do uzyskania stopni naukowych i tytułu naukowego.

I zastanawiam się, gdzie przebiega granica, oddzielająca kpinę od chucpy.
      • bozenka.od.sapu Re: Cement Wapno Beton 16.05.17, 22:36
        Ale przecież na Dniach Betonu wygłosił referat " Destrukcja naprężeniowa betonu" (www.dnibetonu.pl/page/archiwum_lista/?order=author&conf=2&), to wróży zmiany, zmiany, zmiany.
        • dobrycy Re: Cement Wapno Beton 16.05.17, 22:58
          Po tych wszystkich reformach zawsze miałem wrażenie, że wkrótce naukowy beton przejdzie do kontrataku, i nie pomyliłem się. Teraz czekam na kontratak wapna i cementu!
    • profesor_marian Re: Cement Wapno Beton 19.05.17, 12:55
      pisywało się i do Cementu. wprawdzie ja reprezentuję przede wszystkim nauki społeczne i humanistyczne, ale czasem i coś w technicznych mogę zaproponować. A że poznali tam się na moich renesansowych talentach, to tylko dobrze o nich świadczy!
      • zitterbewegung Re: Cement Wapno Beton 19.05.17, 13:40
        Drogi Profesorze, czy zgodzi się Profesor iż warto również docenić talenty organizacyjne Nominata? Jako rektor zachwalał swoją uczelnię w listach do kandydatów przede wszystkim jako dającą możliwość imprezowania w Krakowie nie zaprzątając niepotrzebnie młodych umysłów aspektami akademickimi. I słusznie, inaczej mógłby być posądzany o kompleksy, a wiadomo, że poziom jest najwyższy! A OPRÓCZ TEGO jest też sporo luzu, co jest przyzna Profesor dość unikalnym połączeniem w naszym smutnym świecie (smutnym z wyjątkiem Pana Profesora własnej Katedry).
        • profesor_marian Re: Cement Wapno Beton 21.05.17, 13:29
          zawsze powtarzam młodym adeptom nauki: przedkładaj humor nad impakt faktory!
      • pan.toranaga Re: Cement Wapno Beton 20.05.17, 10:24
        > ja reprezentuję przede wszystkim nauki społeczne i humanistyczne
        Ja zawsze myślałem, że podstawowe miejsce pracy Pana Profesora to Politechnika, Uniwersytet Medyczny i Przyrodniczy, a u nas na Wydziale Humanistycznym to ma Pan tylko 1/4 etatu.
        • profesor_marian Re: Cement Wapno Beton 21.05.17, 13:28
          jestem człowiekiem renesansu, zasiadam w wielu szacownych gronach, zajęcia prowadzę na wielu uczelniach, część z nich jednak ustami dr Wyliżucha, wiadomo - profesorowie zwyczajni to nadzwyczaj zapracowana grupa osób!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka