Dodaj do ulubionych

PREMIA NADZWYCZAJNA "P8"

01.02.11, 01:17
Tradycyjnie wiodące "czytaj TRZEPIĄCE NAJWIĘCEJ KASY" sklepy w Polsce zostały wydymane w dupsko. Z premii wielki Kuta$....

Gratki dla całej reszty, parę stówek do przodu...

ps. żeby było jasne - ja nie dostanę - nie zrobiliśmy 100%

no to teraz się zacznie debata smile
Obserwuj wątek
    • castot Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 01.02.11, 10:49
      no...
      • almon33 Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 01.02.11, 12:11
        to które sklepy dostaną? wink
        • negr_worker Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 01.02.11, 15:49
          my mamy ponad 10% progresji, ale przewidywania nie wykonane, premii nie będzie
          • kowalski81081901833 Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 02.02.11, 21:35
            Nie ma co sie podniecac ,jeszcze nic oficjalnie nie ogloszono nam we wrocku braklo 1% a mimo wszystko jestem dobrej mysli ,POZDRO!
          • kowalski81081901833 Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 02.02.11, 21:38
            Nie ma co sie podniecac ,jeszcze nic oficjalnie nie ogloszono nam we wrocku braklo 1% a mimo wszystko jestem dobrej mysli ,POZDRO!
            • nikt_znany Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 11.02.11, 00:18
              jak tam premia P8, ktoś może się już pochwalić?

pozdrawiam smile
              • negr_worker Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 11.02.11, 10:55
                Rewelacyjna premia P8. Jak mam 2500 podstawy to dostanę 600 ( brutto ! ) premii. W rozliczeniu na cały rok wychodzi 50zł ( brutto ) miesięcznie.
                Ciężko pracowałem przez cały rok, starałem się i dawałem z siebie wszystko.
                A w nagrodę najpierw mówią mi, że jak sklep zrobi jakieś tam wymyślone przez kogoś przewidywania to dostanę super premię - jakieś 30zł na miesiąc.
                A potem mówią, że sklep nie zrobił jakichś tam wymyślonych przez kogoś przewidywań chociaż miał ponad 10% progresji i nie dostanę super premii.
                Warto się starać i ciężko pracować.
                • nikt_znany Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 11.02.11, 21:08
                  Nikt nie mówił że rewelacyjna. Zwykła marchewka i to jeszcze z pleśnią. A realizacja FP8 (jak to ładnie nazywają) ma niewiele wspólnego z progresją czy regresją. Widocznie budżet w Twoim sklepie zakładał bardzo wysokie FP8 czytaj dobrze Wam szło tego lata i jesieni.
                  A starać się warto zawsze bo nie wiadomo co będzie smile

pozdrawiam
                • supergostek Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 13.02.11, 21:04
                  negr_worker napisał:

> Rewelacyjna premia P8. Jak mam 2500 podstawy to dostanę 600 ( brutto ! ) premii
                  > . W rozliczeniu na cały rok wychodzi 50zł ( brutto ) miesięcznie.
                  > Ciężko pracowałem przez cały rok, starałem się i dawałem z siebie wszystko.
                  > A w nagrodę najpierw mówią mi, że jak sklep zrobi jakieś tam wymyślone przez ko
                  > goś przewidywania to dostanę super premię - jakieś 30zł na miesiąc.
                  > A potem mówią, że sklep nie zrobił jakichś tam wymyślonych przez kogoś przewidy
                  > wań chociaż miał ponad 10% progresji i nie dostanę super premii.
                  > Warto się starać i ciężko pracować.

Jakoś dziwnie liczysz tą premię kolego, dlaczego dzielisz na 12m-cy? Premia jest za ostatnie 3m-ce, czyli XI, XII i I. A to, że nie wszystkie sklepy dostaną? Ja też nie dostanę i mam pewne wątpliwości co do zasad przyznawania premii P8. Zasady proste: sklep realizuje założenia za ostatni kwartał - premia dla wszystkich pracowników sklepu. Brak realizacji = brak premii. Parę sklepów dostanie, większość pewnie nie ale tak to już jest.
                  Poza tym chyba dostałeś premie końca roku i premię przed wakacjami, całkiem fajny grosz w całkiem fajnym czasie.
                  Pewnie, że dobrze byłoby przytulić kolejną kaskę, mnie też by się przydała...
                  A starać się warto, niezależnie czy w Casto, czy w każdej innej dziedzinie życia warto coś robić najlepiej jak się potrafi. Pozdrawiam.
                  • negr_worker Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 14.02.11, 09:35
                    Wiem, że premia jest za ostatnie 3 m-ce. Rozliczam ją na cały rok, bo przy moich zarobkach jak większość z nas muszę bardzo rozważnie planować każdy wydawany grosz i myśleć z wyprzedzeniem. Nie zrozum mnie żle, jestem zadowolony z premii końca roku i tej przed wakacjami. Po prostu w ostatnim czasie wszystko cholernie podrożało a nasze pensje od 2 lat stoją w miejscu. To bardzo nieprzyjemne uczucie kiedy wartość nabywcza twojego wynagrodzenia z każdym miesiącem spada, to tak jakbyś coraz mniej zarabiał. Wiadomo, że jak zarabiasz tyle, że raczej nie stać cię na oszczędzanie bo pensję na bieżąco "przejadasz" to taka sytuacja jest bardzo stresująca i wiadomość o braku premii, nawet jeśli miała być tak niewielkiej wysokości, wywołuje rozgoryczenie i jest demotywująca.
                    • murasame Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 14.02.11, 09:56
                      Wiesz, nigdy nie myślałem w ten sposób, ale jak się zastanowić... to faktycznie, zarabiamy niby tyle samo, ale możemy za to kupić mniej...
                      Czyli pracujemy ciężej, starając spełniać coraz głupsze zachciewajki, a zarabiamy mniej, tudzież mnie możemy nabyć za naszą zwiększoną pracę. Dear god.... przeraża mnie ten typ myślenia, bo właśnie się sam zmotywowałem do szukania czegoś innego uncertain

W zeszłym roku się z tego śmiałem...
    • ustawa.zasadnicza Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 04.03.11, 13:52
      Solidne firmy dają solidne premie.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,9198962,Audi_daje_rekordowe_premie_za_rekordowa_sprzedaz.html
      • xelectric Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 04.03.11, 19:58
        alez ty musisz być kretynem...co ty porównujesz...salon samochodowy audi z marketami budowlanymi w Polscesmile nie ma co dalej komentować tego posta...
        • antycedura Re: PREMIA NADZWYCZAJNA "P8" 04.03.11, 21:20
          xelectric napisał:

> alez ty musisz być kretynem...co ty porównujesz...salon samochodowy audi z mark
          > etami budowlanymi w Polscesmile nie ma co dalej komentować tego posta...

Zbyt dosłownie potraktowales newsa. Tu chodzi bardziej o filozofię prowadzenia biznesu i dzielenie się zyskami z tymi, którzy tez zysk wypracowali, czyli zupełnie odwrotnie niż w Castoramie.
          My robimy dla akcjonariuszy KFa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka