1tenesy 11.03.12, 18:08 Witam, proszę o wyrażenie swojej opinie na temat wymienionej w tytule Castoramy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0magda25 Re: Castorama Gniezno 10.05.12, 10:06 CHCESZ OPINI PROSZE BARDZO. PRACOWAŁAM TAM PONAD 2 LATA I NIE PRZEDLUŻONO MI UMOWY DLACZEGO NIEWIEM PEWNIE DLATEGO ZE NIE LIZAŁAM D... KIEROWNICZCE . TO NAJGORSZE MIEJSCE W KTÓRYM PRACOWAŁAM!!! LUDZIE FAŁSZYWI NA MAXA UDAJA TWOICH PRZYJACIÓŁ OBGADUJA WSZYSTKICH W KOŁO I LIZA D... KIEROWNIKOM (TAK WŁASNIE SIE TAM ZDOBYWA AWANS). NAJGORSZE JEST TO ZE JAK JUZ CIE WYRZUCAJA TO JAK SMIECIA NAWET DZIEKUJE NIE USLYSZYSZ . CZUJESZ SIE JAK WIEZIEN Z OŚWIĘCIMIA MASZ SWÓJ NUMEREK A JAK JESTES NIE POTRZEBNY TO NA ŚMIECI. POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW Z GNIEZNA. Odpowiedz Link
spider_plytki Re: Castorama Gniezno 10.05.12, 20:08 To wielka prawda co mówisz?? Ja dla kierownika byłem jestem i będę ciapkiem raz powiedziałem żeby si do mnie tak nie zwracano ale cały czas tak mówił myślał, co było jego nie najmocniejszą stroną, jak mnie wyśle w drugi koniec to nie słyszę. W dniu inwentury nawet sam kierownik obiektu walnął mnie wtedy w plecy i co ciapek źle się czujesz. Odpowiedz Link
kantilewer Re: Castorama Gniezno 17.05.12, 06:39 Mają podobno w niedługim czasie otwierać Castoramę w Oświęcimiu. Wówczas się porówna czy w Gnieżnie jest podobnie jak w Oświęcimiu. Odpowiedz Link
oootttooo1 Re: Castorama Gniezno 18.05.12, 09:17 oczywiście każdy uważa się za najlepszego pracownika.. tylko jak przychodzi co do czego, to o 18 się odbija i idzie do domu.. jak komuś zależy na robocie, to nawet i maila pisze grzecznościowego, że co słychać w firmie, i że planujesz wrócić wtedy i wtedy, a nie przez 8mscy zero kontaktu.. ciekawe co ty byś zrobiła na miejscu kiero.. bo póki co pokazujesz ze masz jeszcze bardziej roszczeniowe podejście niż ona Odpowiedz Link
pan_tomasz_nowobogacki Re: Castorama Gniezno 14.05.12, 11:52 @spider, zawsze możesz jeszcze raz pogadać przeciez nic cie to nie kosztuje.. nie przejmuj się, ale czasem raz to za mało @0magda.. wyrzucają cie jak zasłużysz.. ja się nie spotkałem z sytuacją, a co do więźnia z Oświęcimia to przesadzasz chyba, bo nie pracowałaś w prawdziwym "obozie pracy" czego ci oczywiście nie życzę..ja mam takie doświadczenia ze spożywki i nie polecam nikomu.. bo w casto sa przynajmniej przestrzegane prawa pracowników.. Odpowiedz Link
0magda25 Re: Castorama Gniezno 14.05.12, 13:20 Do PAN (heh) Tomasz.... niewiem jak miałam zasłuzyc bedąc na l4 8 miesięcy poniewaz zaszłam w ciąże co oczywiscie nie spodobało sie mojej " kierowniczce" usłyszałam tylko ze NIE MAM PRAWA BYC W CIĄŻY i co ja sobie wogóle wyobrazam.... tak sie traktuje pracownika w ciąży ??????? i Ty mówisz ze wszystko jest ok??? co do praw pracownika to fakt ze przez pseoudo-kierowniczke E. kolezanka próbowała popełnic samobójstwo w pracy tez jest ok ??? Nie wymagam wiele ale ze strony kierowniczki wypadało by chociaz zadzwonic i poinformowac mnie ze nie przedłuza mi umowy a nie tydzien pozniej przesyła świadectwo pracy poczta ( naprawde za grosz kultury osobistej , taktu i poszanowania drugiej osoby ... ) jezeli jeszcze jakies uwagi co do traktowania pracowników to słucham . Odpowiedz Link
min-ana Re: Castorama Gniezno 15.05.12, 00:20 Magdo, gdyby to co piszesz było prawdą, to kierowniczka zapewne nie byłaby kierowniczką... Rozumiem Twoją złość, ale przemyśl dwa razy, zanim znowu coś napiszesz i zdobądź się na odrobinę obiektywizmu. Nie miej pretensji do kierowniczki za to, że nie przedłużyła Tobie umowy, że nie zadzwoniła, nie podziękowała, miej za to pretensje do siebie, bo gdyby Ci zależało na pracy, to sama byś zadzwoniła, zapytała, poprosiła o spotkanie, itd. Spróbowałabyś chociaż zawalczyć o pracę, zamiast czekać i się zastanawiać, czy dostaniesz pocztą nową umowę czy świadectwo pracy. Nie pisz zatem o braku kultury osobistej i poszanowania dla drugiego ze strony kierownika, a pochwal się, co Ty zrobiłaś przez te 8 miesięcy, żeby umowę z Tobą przedłużono. Chociaż w sumie, to z tego co piszesz to powinnaś się cieszyć, nie musisz już pracować z tak fałszywymi ludźmi ! A porównanie pracy w Casto do Oświęcimia było delikatnie mówiąc nie na miejscu ! Odpowiedz Link
0magda25 Re: Castorama Gniezno 15.05.12, 09:50 WITAM KOLEJNA OSOBE KTÓRA NIEMA POJECIA JAK JEST W GNIEZNIE! JAKOS NIE WYOBRZAM SOBIE ISC Z NOWORODKIEM NA REKACH DO KIEROWNICZKI BŁAGAC O UMOWE... NIE MYSLAŁAM BY COS TAKIEGO BYŁO KONIECZNE GDYZ UWAZAM ZE BYLAM BARDZO DOBRYM PRACOWNIKIEM I NIE MAM SOBIE NIC DO ZARZUCENIA. DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA MILE SMSY I CIESZE SIE ZE JESTESCIE PO MOJEJ STRONIE A JEDNOCZESNIE ROZUMIEM WASZ STRACH O UTRATE PRACY.(TO DO TYCH KTÓRZY PRACUJA W GNIEZNIE I WIEDZA JAK JEST) Odpowiedz Link
min-ana Re: Castorama Gniezno 16.05.12, 00:23 Tak, bo tylko Ty jedna wiesz, jak faktycznie jest w Gnieźnie. Szkoda tylko, że znalazłoby się sporo osób, które zapewne pracując tam w ostatnim czasie, zdanie ma odmienne. Nie tłumacz się dzieckiem. Gdyby Tobie zależało na tym, żeby pracę utrzymać, to skontaktowałabys się z przełożonymi, niekoniecznie osobiście, w końcu żyjemy w dobie telefonów, internetu... Sposobów jest wiele, wystarczyło chceć... A tak, kierownictwo mogło odebrać brak odzewu jako brak zainteresowania dalszą współpracą, więc sama jesteś sobie winna. Ale życzę Tobie, żebyś dostała gdzieś lepszą pracę. Taką, gdzie będą przestrzegać praw pracowników, godnie wynagradzać za pracę, gdzie nie będzie ludzi fałszywych i dwulicowych. Powodzenia! Odpowiedz Link
pracownik.casto.bialystok Re: Castorama Gniezno 16.05.12, 10:59 min-ana ale Ty masz mózg przeżarty jakąś durną ideologią. Dopuść do siebie świadomość, że nie wszyscy są dobrze traktowani w naszej firmie. Radzisz aby być obiektywną ale w tym co piszesz ja tego obiektywizmu nie widzę. Odpowiedz Link
0magda25 Re: Castorama Gniezno 16.05.12, 11:22 nie przypominam sobie abyśmy były na ty. . . Napewno nie jesteś z gniezna i pewnie jesteś koleżanka pani E. . . Skoro tak jej bronisz chyba że castorama znowu oplacila adwokata w każdym bądź razie zwolnij się ze swojego stanowiska które wyrobilas sobie ustami u jakiegoś dyrektora i zatrudnij się w gnieźnie na stanowisku asystentki działu kas to zobaczysz że zmienisz zdanie wspomnę tylko że forum na którym jesteśmy dotyczy opini sklepu w gnieźnie więc skoro pracujesz w innym miejscu to z tego się wymelduj pozdrawiam. Ps nie zmienię zdania w gnieźnie jest jak w oświęcimiu. Odpowiedz Link
ancasto Re: Castorama Gniezno 16.05.12, 19:55 Omagda ale ty jesteś porąbana. Nie mam nic wspólnego z kasami. fakt jest taki, że między dziewczynami zawsze się gorzej pracuje niż facetami. Zazdrość, przechwałki, plotki itd. Ja mam kilka pytań do Ciebie Po pierwsze czy gdzieś wcześniej pracowałaś, bo jeśli Casto to do Ciebie Oświęcim to albo to Twoja pierwsza praca i porostu nie jesteś pracy nauczona albo nie masz zielonego pojęcia o historii i nie wiesz co się działo w Oświęcimiu. Po drugie powiedz mi dlaczego innym dziewczynom, które są w ciąży przedłużono umowę tylko nie Tobie??? Wiem, wiem pewnie lizały d... kierowniczce A mam policzyć ile w tej ciąży jest czy sama sobie dasz radę? Śmieszna jesteś... Po trzecie jeśli wspominasz ową koleżankę, która wzięła za dużo tabletek uspokajających to dowiedz się najpierw jak wyglądało jej życie prywatne, co wyprawiała podczas implantacji, jak często miała zmiany popołudniowe i jak często brała chorobowe albo opiekę. Dopiero wtedy jeśli będziesz obiektywna i zdobędziesz te informacje to stwierdzisz, że jej zachowanie i żądania były nie na miejscu a wywijając tak jak Ona też bym się bał gdy mąż wracał do domu i brał bym tabletki.... he he nawet fotki gdzieś krążyły wokół implantów. Zatem radzę Tobie zatrudnić się w Talarku, ABC lub żabce. Będziesz miała tak super, nikt nie będzie łamał Twoich praw, będziesz wszystkie godziny miała pisane, bogaty socjal, premie wszystko jak w niebie. Pozdrawiam normalnych Odpowiedz Link
0magda25 Re: Castorama Gniezno 16.05.12, 21:50 witam , swojego zadania nie zmienię , fakt ze juz tam nie pracuję zbytnio mnie nie smuci wiec nie mam zadnych pretensji ze mi umowy nie przedłuzono , chodzi o fakt w jaki sposób to zostało zrobione ... wczesniej pracowałam w kilku miejscach i nie narzekałam zatrudniajac sie w casto myslałam ze bedzie duzo lepiej - pomyliłam sie !!!! a co do liczenia ile jestem w ciązy to troszke nie rozumiem ??? Znajomosc przepisów prawnych , l4 , macierzynskiego itd napewno sie Tobie by przydało ( poczytaj napewno nie zaszkodzi ) .A odnosnie kolezanki stwierdziłam fakt jaki miał miejsce , natomiast jej zycie prywatne jest jej sprawą ( chocaz widze ze bardzo Cie ono interesuje ...BARDZO NIEŁADNIE ,A skad PAN(i) wie ile kolezanka brała opieki , chorobowego , zmian popołudniowych , I JAKIE BYŁY JEJ ŻĄDANIA - chyba te sprawy dostepne są tylko kierownikowi działu ... albo dane te krążą w kolejnych plotkach po castoramie albo głos zabrała sama PANI KIEROWNIK ????????????????????????? ) .POZDRAWIAM Odpowiedz Link
pan_tomasz_nowobogacki Re: Castorama Gniezno 17.05.12, 10:19 to takie polskie.. wszystko mi się należy mimo, że nie daję nic w zamian to kierownik mający na głowie cały dział miał z kwiatami przyjechać wręczyć ci świadectwo pracy? I tak poszli ci na rękę, ze to wysłali a nie zostawili w sekretariacie żebyś musiała się sama fatygować, ehh szkoda gadać Odpowiedz Link
sparkley Re: Castorama Gniezno 17.05.12, 14:32 koleżanka chciała popełnić samobójstwo? to co ona by zrobiła pracując w korpo gdzie odpowiedzialność jest znacznie większa? Wyskoczyła by z okna przy pierwszym niepowodzeniu? nie można tak generalizować.. gdyby kierowniczka powiedziała tak jak twierdzisz, to myślę, ze nie omieszkałabyś pójść z tym do dyrektora, lub sądu pracy bo masz prawo absolutnie do wszystkiego co regulowane jest przez PL prawo ja pracuje w casto od kilku lat i się nie spotkałem z takim traktowaniem, ale może ja jestem urodzonym niewolnikiem Odpowiedz Link
spider_plytki Re: Castorama Gniezno 16.05.12, 22:09 Po co Panie Tomaszu nowobogacki ma jeszcze raz gadac jak te zjebane łby niby wiedzą że tak mają nie mówić i mówią jak odejdziesz 5m nawet to są zryte głowy Odpowiedz Link
ancasto Re: Castorama Gniezno 17.05.12, 16:38 Omagdo jeśli nie byłabyś tak zapatrzona w siebie i prześledziła inne wątki na Castodramacie, to byś stwierdziła, że wpisywałem się już kilka razy i nigdy moje wypowiedzi nie były związane z działem kas. Z tego ktoś inteligentny (i tutaj mam chwile zawahania) powinien zdać sobie sprawę, że nie jestem kierowniczką kas jak sugerujesz. No ale albo jesteś tak zapatrzona w swoje niesprawiedliwe nie przedłużenie umowy, że tego nie widzisz albo brak Tobie inteligencji co jest wielce prawdopodobne. Jak by nie było każdy cię pamięta tylko z ciągłego przeklinania. Zatem brać się do roboty a nie ciągle K...wać Odpowiedz Link
jasfasola25 Re: Castorama Gniezno 18.05.12, 09:08 Porównując prace w casto do obozu w Oświęcimiu mocno przesadziłaś. Chyba nie znasz kobieto historii. Aż żal czytać coś takiego. U nas w sklepie żadnej dziewczynie nie wypowiedzieli umowy jak była w pracy. A jak już to na nowo zatrudniali. A ty widocznie sie do tej pracy nie nadawałaś Odpowiedz Link