Dodaj do ulubionych

Komunikaty nowej w Trójcy Jedynej Kapituły

• ploniekocica A imię jego czterdzieści i cztery 16.10.14, 20:03
      1/3 Jednoosobowej w Trójcy Jedynej Kapituły - w osobie Trusii Naszej Kochanej - Wielkiego Orderu Najzręczniejszych Łapek.

https://img0.etsystatic.com/015/0/5228803/il_570xN.442709756_6y30.jpg
      • trusiaa Re: A imię jego czterdzieści i cztery 17.10.14, 07:28
        Za co?! Za co? A, za co by nie dawali - medal cudny bierę i łapkami zręcznemi do serca dotulam. Dzięki serdeczne i bardzo :)
        • magdolot Re: A imię jego czterdzieści i cztery 17.10.14, 11:03
          Fiękne medale. I bardzo zasłużone. Howgh.
    • trusiaa Komunikat czterdziesty piąty 20.11.14, 12:47
      Dzidzi Bojowej: Medal dla Tej, Która Dzierży Informatyczny Klucz do Sukcesu - za bezprzykładne zaangażowanie, poświęcenie energii i czasu swojego dla nasz ffszystkich jak tu siedzimy.

https://img0.etsystatic.com/035/0/8486296/il_570xN.594940660_pjz5.jpg
      • magdolot Re: Komunikat czterdziesty piąty 20.11.14, 13:58
        Czykrotne hurra! na cześć Dzidzi Obywatelsko Bojowej!
        • ploniekocica Re: Komunikat czterdziesty piąty 20.11.14, 14:09
          Hip! Hip!
        • damakier1 Re: Komunikat czterdziesty piąty 20.11.14, 15:43
          Aż mi wstyd, że to nie ja z wnioskiem poleciałam! Jeszcze jak się Dzidzi należy!
          Dzidziu, gratuluję :)))
          • dzidzia_bojowa Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 14:16
            Bardzo dziękuję za medal i gratulacje. Nie będę się tu krygować, płonić czy takie tam bo uważam, że mi się słusznie należał za mój trud i poświęcenie. A jeszcze słyszę, że na nas, czyli komisjach psy wieszają co poniektórzy. Tym bardziej dziękuję za docenienie :))
            Na poniższym zdjęciu pokazuję własne autentyczne popiersie, na którym zawiśnie ów medal i będzie dyndał podczas drugiej tury, 30 listopada ( Zdjęcie zrobione na balkonie siedziby Miejskiej Komisji 16.11 przed południem, jeszcze byłam w formie).
            https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/03/42/17/01ec813fa8.jpg
            • trusiaa Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 14:25
              Hesusmaria! Co ja paczę?! Dzidzię Naszą Kochaną porwali, anonimem podesłali podrapane Jej oblicze i na czerwono wymalowanym napisem zagrozili?

Dzidzidziu na odsiecz lecę pędzę!

Tylko okularów poszukam naRpiew.

• ave.duce Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 14:40
                Nie naRpiew, tylko nanos.

https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/08/22/article-2399974-1B690629000005DC-906_306x423.jpg
                • trusiaa Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 14:47
                  Aaaaaaa! Że to Dzidzia sama tak?
                  A nie, to dobrze! I ufff.

Pani widzi też, jaka ta Nasza Dzidzia? Profesjonalna i Urodziwa?
                  Inne komisje to mogą nam najwyżej pozazdrościć Dzidzi.
                  • ave.duce Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 14:59
                    A pani widzi te widoki w tle? Jakże malownicze, nespa?
                    • gat45 Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 15:04
                      Za Naszą Dzidzią to każden jeden krajobraz wygląda jak najcudowniejszy landszafcik, nespa. Dzidzia nań promieniuje.
                      • ave.duce Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 15:14
                        I ta niewymuszona elegancja Dzidzi B.
                        Jestem pod wrażeniem.
                        • damakier1 Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 15:18
                          Gdyby w komisjach były same takie Dzidzie, to wyobrażacie sobie, jak wielka by była frekwencja? Przynajmniej elektoratu męskiego.
                          • ploniekocica Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 15:23
                            damakier1 napisała:

> Gdyby w komisjach były same takie Dzidzie, to wyobrażacie sobie, jak wielka by
                            > była frekwencja? Przynajmniej elektoratu męskiego.
                            >

Ale może właśnie były i to jest przyczyna tych głosów nieważnych. Się panom z wrażenia nie udawało w okienko prawidłowo trafić, czy cuś.
                          • trusiaa Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 15:35
                            damakier1 napisała: Gdyby w komisjach były same takie Dzidzie, to wyobrażacie sobie, jak wielka by była frekwencja? Przynajmniej elektoratu męskiego.

O parrdą: Dzidzia jest tylko jedna!
                            A ja (elektorat żeński) do Dzidzi Naszej bym jak w dym.
                            • tojajurek Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 16:11
                              Jako elektorat męski jestem pod wrażeniem dzidziowej urody całościowej. Z takimi zgrabnymi nogami daleko zajdzie cała dzidziowa wdzięczna reszta. Nie dziwię się, że komisji się wszystko myli, gdy jej męska część gapi się na dzidziowdzięki zamiast w gupie protokoły. Aliści może to być ważny powód do zakwestionowania wyników liczenia głosów i wewogle. Może członki komisyjne powinny być zamaskowane dla uniknięcia genderowej dystrakcji mentalnej? Choć w tym przypadku byłoby szkoda...
                              • trusiaa Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 16:21
                                Takie mowy płomienne JurekOny rezerwował wyłącznie dla Salmy... hmmmmm :)

Gdybym tak za Dzidzią nie była - zazdrość by mię użarła, bo tu nagle nie o pienkność opcom, zagranicznom, nieosiongalnom, ale o Naszą Najprawdziwszą Dzidzię idzie. I nima żartów jusz.
                                • dzidzia_bojowa Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 16:44
                                  Czułam, że tak będzie! I dlatego w paincie zamazałam facjatę, żeby choć trochę incognito zachować. Natomiast chcę dodać, że elektoratowi w oczy nie właziłam więc nic mu się mylić nie mogło przeze mnie. Siedziałam sobie cichutko przy komputerze od czasu do czasu jedynie łażąc po budynku gdy mi ścierpło to i owo.
                                  Wiem, że u Tojajurka żadnych szans nie mam bo ani trochę do Salmy...nic a nic. Tym bardziej doceniam komplementy, za które Jemu i Wam wszystkim dziękuję. Najbardziej jednak dumna jestem z medalu.
                                  • ave.duce Re: Komunikat czterdziesty piąty 06.12.14, 16:06
                                    Wzięła, co dawali i ją wcięło. Dzie ona, nasza Dzidzia B.?! Może...

Może jej się co zdarzyło? może ją napadli?
                                    Ze wszystkiego oskubali, zgrabne nóżki skradli?
                                    To przez zazdrość! To pan prezes z bandą swych pisiątek!
                                    Wszystko można wszak odkupić, ale bez nóżątek!
                                    • ave.duce ?! 13.12.14, 18:17
                            • damakier1 Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 16:48
                              "O parrdą: Dzidzia jest tylko jedna! "

Trusieńkoo, toć przeca napisałam: GDYBY.
                              • trusiaa Re: Komunikat czterdziesty piąty 21.11.14, 16:56
                                Gdyby Dzidź wiele było - zapanowałaby anarchia kompletna: korki, kolejki, demonstracje, przerwy w dostawach prądu!
    • trusiaa Komunikat czterdziesty szósty - specjalny 24.11.14, 10:24
      Dziś Kapituła ma zaszczyt uhonorować dwie Wyjątkowe Osoby o wielkich sercach.

Dla Pana Tymczasa z Poznania: Medal Szczerozłoty za Wspomożenie w Potrzebie Suczki Łatki

https://cdn3.volusion.com/axauv.jnbhu/v/vspfiles/photos/SNTI-DG-PO-2.jpg?1364482388

Dla Pani Lamy: Medal Miłości na Zawsze, za to, że zgodziła się przyjąć Łatkę pod dach swój, choć mąż jej własny się w Lamie zakochał.

https://cdn3.volusion.com/axauv.jnbhu/v/vspfiles/photos/MD-PP-3.jpg?1413464583
      • gat45 Re: Komunikat czterdziesty szósty - specjalny 24.11.14, 10:41
        Ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
        Trusiuu, a cho no do płota, coś Ci na ucho powim
        << w Łatce, w Łatce się Laminy monższ zakochał>>>
        • damakier1 Re: Komunikat czterdziesty szósty - specjalny 24.11.14, 11:03
          Alesz, alesz... w Lamie zakochał się tyż i nic nie wskazuje, że mu to przeszło.
          (cóś mi się wydaje, że to ja we wniosku tak z tymi zakochaniami namotałam...)

Ale oba medale piękne! Czy Kapituła osobiście dostarczy, czy ja mam Lamie pocztą wysłać?
          • trusiaa Re: Komunikat czterdziesty szósty - specjalny 24.11.14, 11:23
            Kapitule będzie miło, jeśli Dama zechce Pani Lamie osobiście przekazać nowiny :)
            • damakier1 Re: Komunikat czterdziesty szósty - specjalny 24.11.14, 17:34
              Wielkim zaszczytem i przyjemnością to dla mnie będzie!

Ale tak sobie pomyślałam, czyby tego miłego przekazu nie dokonać dopiero w niedzielę, gdy już wszystko cudownie pomyślnie zakończone będzie do samiutkiego końca? Wtedy te piękne medale będą jako ten finis, który coronat opus...
              Jak Kapituła sądzi?
              • trusiaa Re: Komunikat czterdziesty szósty - specjalny 25.11.14, 07:52
                I to jest bardzo dobra koncepcja (jakiej innej można było oczekiwać, skoro Dama ma zawsze rację? :)
        • trusiaa Re: Komunikat czterdziesty szósty - specjalny 24.11.14, 11:21
          gat45 napisała: Ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Trusiuu, a cho no do płota, coś Ci na ucho powim w Łatce, w Łatce się Laminy monższ zakochał

Matuchnokochana! W samej rzeczy: w Łatce się! Ale w Lamie najpierw...?
          Wniosek Damy przeczytałam i pognałam od rass medali szukać, ale zgłupiałam z lekka w kwestii powiązań rodzinnych i przyjaznych, więc jeszcze raz doczytałam i uznawszy, że jestem już świetnie poinformowana - komunikat wydałam. Niekoniecznie całkiem logiczny, ale grunt, że Dobre Dusze zwierza kochają i nawzajem się też, a Łatka nareszcie znajdzie swoje miejsce na świecie :)
          • ave.duce Re: Komunikat czterdziesty szósty - specjalny 24.11.14, 11:56
            Się tym wewogle nie przejmuj ;)
            Medale są ekstra, przyznane najwłaściwszym osobom i niech powiszają na ich piersiach dumnie, o!
    • trusiaa Komunikat czterdziesty siódmy - podwójny 30.11.14, 08:23
      Dla Kocicy Płonącej Medal Najweselszego z Happich Happy Endu za to, że Łatkę na FzD przyprowadziła i sprawę psią pilotowała aż do szczęśliwego finału.

https://media-cache-ak0.pinimg.com/236x/6c/2a/c7/6c2ac7e7e2703684deacd843001957a6.jpg

Wielki Łaciaty Medal dla Damy, której blog niczym śnieżka zapoczątkował lawinę, która Łatkę do zakochanego w niej Lamowego i Lamy dowiodła.

https://dtpmhvbsmffsz.cloudfront.net/posts/2013/10/11/5258abbe52ab064bf00217af/s_5258abc452ab064bf00217b4.jpg

Jak powiedziała Kocica Udekorowana: Po raz kolejny się okazuje, że FzD za pomocą swych członków może dużo, więcej i najwięcej.
      • damakier1 Re: Komunikat czterdziesty siódmy - podwójny 30.11.14, 16:50
        Wzruszam się i dziękuję na razie pobieżnie, bo gnam, pędzę i się uwijam - a to Lamie pocztą medale trza wysłać, a to fanfary zwycięstwa odtrąbić, a to to, a to tamto, a to owo.
        Uroczyście się rozłożę w podziękowaniu na parapecie, jak ochłonę.
        • ave.duce Re: Komunikat czterdziesty siódmy - podwójny 01.12.14, 13:25
          Się śpiesz powoli, Damo.
          Gratki dla WSIech umedalowionych.
    • ploniekocica Komunikat czterdziesty ósmy spóźniony 09.01.15, 16:48
      nie z winy Jednejczeciej

Bo dawno obiecała, że swą anonimowa koleżankę, co to Łatkę/Fredę Garbo z rąk złych ludzi jako pierwsza ratowała medalem niewirtualnym nagrodzi i całą sytuację opisze i zilustruje, ale...
      No właśnie rzeczona koleżanka przybyła medal niewirtualny w postaci bransoletki sobie wybrała, ale ponieważ aparatu przy tym nie było, a telefony słabo biżuterię fotografują, to obiecała, że zdjęcia u siebie w domu zrobi i przyśle. I słuch, wzrok, smak oraz dotyk po niej zaginął. Był.
      Zatem komunikat informacyjny li i jedynie. Póki co.
    • ploniekocica Komunikat czterdziesty dziewiąty specjalny 25.02.15, 12:06

Medal Blogowi Damykier1
      Jako instytucji. żeby od razu każdy czytelnik wiedział, że ma do czynienia z Organem (prasowym), Który Ma Osiągnięcia w Rzeczywistości Rzeczywistej. Że dzięki wszystkim, którzy go tworzą, a to: Przewielebnej Autorce i jej dwu- i czworonożnym domownikom, przyjaciołom i okazjonalnym znajomym tychże, a nawet skromnym komentatorom, Coś Się Zdarzyło i zmieniło życie przynajmniej jednej łaciatej psinki. Życie, nie opowiastkę.

https://glorypets.ru/media/elfinder/files/inter1.jpg

Medal dla Damykier1 za stworzenie Bloga Takiego - w Dniu Urodzin Jego

https://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/2c/12/68/2c126806ff50811fc8172bb8bfc9fbd7.jpg
      • ave.duce Re: Komunikat czterdziesty dziewiąty specjalny 25.02.15, 13:14
        Wraz z wyrazami uznania, podziękowaniami (wiadomo za co/kogo zwłaszcza) i proszeniem się o nieustający ciąg dalszy nastąpi - zamiast złotej rybki:

Złota Żaba

przyciągająca pieniądze, symbolizuje:
        - bogactwo
        - zdrowie
        - miłość
        - przyjaźń
    • ploniekocica Komunikat pięćdziesiąty poniekąd lubilejuszowy 15.04.15, 15:30
      Dla JurkaToOnego Medal Wielki Mistrzowski za stworzenie niezliczonej liczby przecudnej urody limeryków i wierszyków na przeróżne okazje.

https://img0.etsystatic.com/010/2/7990740/il_570xN.468753106_n357.jpg
      • ave.duce Re: Komunikat pięćdziesiąty poniekąd lubilejuszow 15.04.15, 17:31
        Pewien Jurek z hacjendy
        medal odbierze w te pędy,
        gratulacje i bukiet lawendy -

www.decorer.pl/galerie/k/kopia-cztery-bukiety-sus_223.jpg
      • tojajurek Re: Komunikat pięćdziesiąty poniekąd lubilejuszow 16.04.15, 22:25
        O ja ślepa niekumata ciemnota niemyta. Mało brakowało, a bym przegapił - że tak popisowo sparafrazuję znanego z awersji do kąpieli francuskiego monarchę, nie bez racji Lujem zwanego.
        Aliści serdecznie dziękuję i cieszę się niewymownie, że moja znana ze skromności i innych licznych talentów osoba, znalazła uznanie w oczach tak zacnego kworum. Dulce et decorum...
        • trusiaa Komunikat pięćdziesiąty drugi 10.07.15, 13:24
          Order Specyalny - Szafirowy dla Damy, której 45 lat stuknęło jak jeden dzień :) Niech żyją naaaam!

https://img0.etsystatic.com/013/0/5699618/il_fullxfull.436084392_l5sa.jpg
          • ploniekocica tu będzie erratum 10.07.15, 14:53
            jak się aparat naładuje
          • damakier1 Re: Komunikat pięćdziesiąty drugi 10.07.15, 15:39
            PRZEPIĘKNY. Taki piękny medal i jeszcze ten Zegar - już się, jak w Niebie czuję ;)
            W podzięce się kłaniam i słaniam.

PS. A nie dałaby Kapituła jakiego medalika mojemu mężowi? Bym se obydwa przypła.
            • ave.duce Re: Komunikat pięćdziesiąty drugi 13.07.15, 18:40
              Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
          • trusiaa Komunikat pięćdziesiąty drugi - za ciosem 14.07.15, 10:54
            ...idąc, Kapituła przyznaje Medalika Damy Mężowi: by se obydwa przypła.

https://ecx.images-amazon.com/images/I/51l-5L2lS6L._SS500_.jpg
            • ave.duce Gratulejszyns dla wiecznie młodej pary! 14.07.15, 17:01
            • damakier1 Re: Komunikat pięćdziesiąty drugi - za ciosem 14.07.15, 17:23
              Serdecznie dziękujemy

damakier z małżonkiem
              • trusiaa Re: Komunikat pięćdziesiąty drugi - za ciosem 14.07.15, 18:16
                Kapituła jest umilona :)
    • ploniekocica Komunika pięćdziesiąty oraz pierwszy 15.04.15, 15:32
      Dla Damy Kier: Wielki Medal Noża na Intelekt z Zupą Ogórkową w Rewersie

https://www.damaszener.com/3000/3106g.jpg

Uzasadnienie: za lecenie. Rozwinięcie uzasadnienia by Gat: bardzo ładny medal za to, żeśmy razem z Trusiąą od poranku dzisiaj radości poznawczej doznały, a Gat odczuł Ogromną Potrzebę umedalowania za tę radość więc to chyba oczywiste, że Damie się należy, bo nie ma wdzięczniejszego obiektu do medalowania.
      • ave.duce Re: Komunika pięćdziesiąty oraz pierwszy 15.04.15, 17:43
        Dla Damy - z gratulacjami -
        piosenka dobra na wszystko:

www.youtube.com/watch?v=0q4GsNuas1I
      • damakier1 Re: Komunika pięćdziesiąty oraz pierwszy 15.04.15, 20:06
        Dziękuję bardzo i się wzruszam i w te pędy lecę tego pięknego medala odebrać!
        • magdolot Re: Komunika pięćdziesiąty oraz pierwszy 16.04.15, 13:01
          Obojgu Przecudnym Rauleatom serdecznie gratuluję z miłą śfiadomością własnego fkładu intelektualnego. - Nie bójmy się tego słowa. - rzekła Żyrafa dygocząc.
          :)))

A ja poszpszątałam garaża Augiasza i czuję się jak herr Kules.
    • ploniekocica Komunikat pięćdziesiąty trzeci 10.07.15, 14:52
      Medal Zasług i Zalet Fszelkich. ZŁOTY.
      Jak to się mówi: idź złoto do złota. Wiadomo dla kogo. Z perłamy.

https://img0.etsystatic.com/026/0/7316045/il_570xN.657847242_aucc.jpg
      • trusiaa Re: Komunikat pięćdziesiąty trzeci 10.07.15, 15:22
        Dziękuję uprzejmnie i się ffstydam, gdyżalbowiem Medal taki do biustów godniejszych jak ulał pasuje, gdzież perły przed szaraka sypać, złoto, a mirrę i kadzidło (się zapędziłam z letka? ekhm).

Dzięki! Idę się medalem ponapawać :)
    • trusiaa Komunikat pięćdziesiąty czeci na cito 26.07.15, 17:47
      JurkowiToOnemu Medal Ciętej Riposty w uznaniu Jego talentu literackiego, refleksu, błyskotliwego dowcipu i zdrowego dystansu.

https://cdn0.tapcdn.com/images/source/8e/95/43/2c/1dba6dd9405b8550e67a069.jpg
      • ave.duce Re: Komunikat pięćdziesiąty czeci na cito 26.07.15, 20:34
        Należał się ToJemuJurkowi jak psu kość - i juszsz!

ps. dlaczego pięćdziesiąty czeci?!
        • trusiaa Re: Komunikat pięćdziesiąty czeci na cito 27.07.15, 07:36
          ave.duce napisała: ps. dlaczego pięćdziesiąty czeci?!

Gdyż pięćdziesiąty trzeci już był, ten jest czeci na cito, a następny będzie pięćdziesiąty czwarty. Czy Kapituła musi się tłumaczyć z samego rana??? Co jesss, jak pragnę zdrowia?!
          • tojajurek Re: Komunikat pięćdziesiąty czeci na cito 28.07.15, 22:56
            No proszę! To znaczy dziękuję. Czyli właściwie przepraszam za mój stan sklerotycznego rozproszenia i ogólnej dupowatości wzmożonej. Dla ilustracji wyznam, ze wczoraj pojechałem na hacjendę sprawdzić obecność dzięcioła i zabrać na obiad pierogi, które tam drugi dzień w lodówce się gniotły bez pożytku, niedojedzone wcześniej. Wracając wpadłem do pobliskiego sklepiku kupić kilka pomidorów na obiadową przystawkę. Aliści okazało się, że portomonetka została w innych spodniach i jezdem niewypłcalny. Sklepowa mi zborgowała dług 3,40 PLN i pojechaaaałem. Na środku mostu siekierkowskiego przypomniałem sobie, że miałem zabrać pierogi. Kurde. Żeby zawrócić musiałem nadłożyć dalszych kilka kilometrów. Pan dzięcioł (ten skądinąd zwrócony przez Trusię) zdziwił się na mój ponowny widok, aż zagwizdał.
            No i dzie tu mówić o jakichściś błyskotliwych ripostach i inszych salonowych passusach?
            Ale traktując to jako swoisty kredyt - w podSKOKACH będę starał się wywiązać sumiennie.
            Howgh!
            • trusiaa Re: Komunikat pięćdziesiąty czeci na cito 29.07.15, 07:58
              A nie mówiła Kapituła, że JurekOnyWłaśnieTen bezzglendnie zasłużył na medala?
              C.b.d.o.

Jedno pytanie mię dręczy: z czym były pierogi?

P.S. Ukłony dla pana Dzięcioła.
              • tojajurek Re: Komunikat pięćdziesiąty czeci na cito 29.07.15, 15:10
                Ruskie one były. Ręcznej roboty. Wielguśne. Ze spyrką. Mniam.
                • trusiaa Re: Komunikat pięćdziesiąty czeci na cito 29.07.15, 15:24
                  Warto było wracać. Teraz pewność stuprocentową mam.
    • trusiaa Komunikat pięćdziesiąty czwarty natentychmiastowy 08.09.15, 11:31
      Dla Damy Kier - Medal Nowiutki Besspodtekstuff Okołofilharmoniczny.

https://img0.etsystatic.com/051/0/6642253/il_570xN.698794540_3hob.jpg

W rewersie portret Fundatora wraz z adnotacją:

https://www.images-apmex.com/images/Catalog%20Images/Products/89987_Slab.jpg?v=20150602030035&width=450&height=450

Tak to widzę i za tym będę głosować, choćbym miał rozpisać własne referendum.
      TJJ
      • ave.duce Damie - 08.09.15, 19:59
        GRAtki!!!

www.youtube.com/watch?v=mVp34XV7t-U
        ps. numeracja zaburzona, muszę przymykać oko.
      • magdolot Re: Komunikat pięćdziesiąty czwarty natentychmias 08.09.15, 20:11
        Przyłączam się do terefere-rendum TJJ z gratulacjami i buziakami dla Damy.
        I dla reszty Towarzystfa też.

To jest szeroko uszmiechnięta ŻYrafa :-)))
      • damakier1 Re: Komunikat pięćdziesiąty czwarty natentychmias 08.09.15, 20:26
        Ach! Ach! Ach! Jakem wzruszona i zachwycona. Pięknie dygam, ślę uśmiechy, medalami uroczyście podzwaniam oraz odwdzięczam się staropolskim:

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS_7byQrDQrlwxbCNa24d8aNK2n9MkrE_szPxDB_m_E_8D-qofT_A
    • trusiaa Ekstraordynaryjny Komunikat - Pięćdziesiąty Piąty 16.10.15, 11:39
      Jednoosobową decyzją Kapituły, w trybie nadzwyczajnym, przyznane zostały następujące odznaczenia:

1. Xenofant: Order Wielkiego Odźwiernego ze Złotym Kluczem - za to, że zechciał wrota Dworum szeroko otworzyć i na sztab dowództwa naszej armii przeznaczyć.

https://img.cliparto.com/pic/xl/197030/3300215-old-key.jpg

2. Magdolot: Order Złotego Odważnika I Klasy z Kokardą oraz tytuł Złotej Marianny - za to, że stanęła dzielnie na barykadzie, piękny protest prokurując

https://cs322320.vk.me/v322320899/4c9/MkivVXTlB5I.jpg

3. Inna57: Order Brylantowego Odważnika Klasy Ekstraordynaryjnej z Muszelką oraz tytuł Pierwszej Sieroty po Michniku - za to, że się odważyła.

https://www.yourtravelbiz.com/images/Biz_Rep_Images/insp55.jpg

4. Morfeusz_1: Order Złotego Merkurego ze Skrzydełkami - za to, że dzielnie roznosił po najdalszych zakątkach forumowego świata nasze obwieszczenia

https://pbs.twimg.com/media/CD7LkC3VIAAG5q6.jpg

5. Ave: Order Ciętej Riposty - Ona sama wie, za co

https://alloveralbany.com/images/roosevelt_grooming_refinished_straight_razor_2.jpg

6. Damakier: Order Złotego Sherlocka z Lupą - za to, że pomimo wojennej zawieruchy, wytropiła w naszych szeregach Dżendera

https://www.marvindesign.com/wp-content/uploads/2013/08/PMS-w-magnify.500px.jpg

7. Gat: Order Krojczego Wielkiego Koronnego FzD - za to, że w sposób salomonowy używała nożyczek w czas pożogi

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/7b/11/22/7b1122af8ddb4f4cc253b288042d8b48.jpg

8. Trusiaa: Order Złotego Piórka - za to, że dzielnie walczyła wręcz z wrogiem na froncie FoF, przy okazji zyskując piękną sygnaturkę: "Truśś Wielki Urodzony Negocjator, co na angielski tłumaczy się: Natural Born Killer" (by Magdolot)

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/58/54/1b/58541b30e307f7cd91ec3cf2df2feaab.jpg

9. Wszyscy Szeregowi, którzy złożyli podpisy pod protestem i pod listem, awansują do stopnia porucznika (jeśli ktoś w realu ma wyższy stopień to już jego problem) - z szybką ścieżką awansu na kapitana, w przypadku wariantu Exodus, bo wtedy z pewnością potrzebny nam Kapitanat.

https://sortmund-facebook.iai-shop.com/pol_pm_Pagony-pochewki-wyjsciowe-porucznik-323_1.jpg?timestamp=1442361600031
      • ave.duce Re: Ekstraordynaryjny Komunikat - Pięćdziesiąty Pi 16.10.15, 12:38
        Dzięks za to, że odznaczenie świetnie się chowa w kieszeni, więc miejsce na biuście wciąż dostępne.

I we wogle mersi, ukłon!

Balanga malutka taka ;)
      • inna57 Re: Ekstraordynaryjny Komunikat - Pięćdziesiąty P 16.10.15, 12:58
        Czuję się zaszczycona i lekko zażenowana w gronie tak szacownych wespół odznaczonych.

W celu uczczenia tak podniosłej uroczystości zapraszam wszystkich na szklaneczkę zacnego rumu
      • magdolot Re: Ekstraordynaryjny Komunikat - Pięćdziesiąty P 16.10.15, 15:08
        Spłonionym tak, żem mało słonia z wrażenia nie puścił. Jajurek by mi dał, jakby misiek miał jakiś wypadek!
        Uhonorowan tak, stopiździesiont Poruczników już do mailera fciągłem [zip, zip!]. Jak cholerny Siemoniak se może Gwardię Narodowę, to my se, kurcza, też.
        Innie dzięks za fspaniały pomysł [poczucie humoru dodaje wigoru]. Trusii za perfekcyjne na cito Orderów wykonanie. I Fffszystkim za Ffffszystko Ogromny Dzięks też.
        https://o3.fbl.pl/w640/fbl-2008/200810/25180334.jpg

SURSUM CORDA, kurza morda!
      • damakier1 Re: Ekstraordynaryjny Komunikat - Pięćdziesiąty P 16.10.15, 23:44
        Nad tą cudna tęczą ordery mi brzęczą!

Dziękuję nadzwyczaj, wzruszam się cała i podzwaniam...
    • trusiaa Ekspresowy Komunikat Pięćdziesiąty Szósty 31.10.15, 17:18
      Sapiensowi Manowi: Złoty Order z Karetką Reanimacyjną, a nawet z XIX-wiecznym Przyrządem do Ożywiania Zmarłych, za przywrócenie Damy Kier do żywota po tym, jak się sama, ręcyma własnymi, unicestwiła.

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--K3nYtdoN--/c_fit,fl_progressive,w_636/194x8ybvo2lawjpg.jpg

Damie Kier: Wielki Order Brylantowego Feniksa po Tym Wszystkim, Co Przeszła dla przywrócenia właściwych Jej: dobroduszności i pogody ducha

https://www.weddingdressbraw.com/images/69/7772_3.jpg
      • man_sapiens Re: Ekspresowy Komunikat Pięćdziesiąty Szósty 31.10.15, 17:34
        Bosch, to już drugi tak piękny medal medal na mej piersi! Sam nie wiem jak dziękować i mi głupio bo nic nie zrobiłem, jeno poddałem się odruchowi ludzkiemu. Ale co tam poczucie głupości, duma i zaszczyt ważniejsze.
        Zrobiłem sobie słitfocię - prawda że mi z nimi ładnie? (to te dwa na dole!)
        https://www.medals.pl/other/Generalissimus.jpg

Wszystko dlatego, że tradycyjnie zignorowałem obowiązek przebywania dzisiaj w korku na drodze do cmentarza i zostałem w domu nadrabiając zaległości w pracy - dzięki temu zaglądałem dla pociechy na FZD.
      • ave.duce Re: Ekspresowy Komunikat Pięćdziesiąty Szósty 31.10.15, 17:51
        Niemniej gratulacje obojgu ślę telegramem telepatycznym ;)
      • damakier1 UFFF, UFFF.... za dużo wzruszeń! 31.10.15, 18:33

Ach, Kapituło Najzacniejsza!

Po tej nocy rozpaczy czarnej pełnej w najjaśniejszych szczęścia promieniach stanąć i łaską Kapituły być dotkniętą - to za wiele, doprawdy, na wątłe me skołatane serce - za wiele...
        Już wszystkie me sole trzeźwiące spożyłam i cały zapas kropli orzeźwiających wyczerpałam, a i tak serce me pika, jak szalone.
        Ale nic to, ochłonę! I ochłonięta na piersi wypiętej ten piękny medal przypnę.
        Kapituło, na Twe zacne ręce składam serdeczne podziękowanie.
    • trusiaa Komunikat pięćdziesiąty siódmy - PILNY 01.11.15, 14:10
      Ave: Specjalne Trofeum za dopilnowanie Agnieszki Radwańskiej

https://mail.colonial.net/~hkaiter/miscimages/RabbitTrophy.jpg
      • ave.duce :))) 01.11.15, 20:11
        Ojtam, ojtam - ktoś musiał ;)
    • trusiaa Komunikat pięćdziesiąty ósmy - rozmyślny 15.12.15, 08:13
      Dziś dla Ave Medal Szczerozłoty Specjalny i Wyjątkowy BO WŁAŚNIE ŻE TAK

https://p2.liveauctioneers.com/1103/36340/15285130_1_l.jpg

I to nie jest żaden pszszypadek.
      • ave.duce Re: Komunikat pięćdziesiąty ósmy - rozmyślny 15.12.15, 11:05
        Sękju... ale czas powiedzieć "dość!" - gdysz pierś ma nijak się ma do piersi Damy... :)
        • trusiaa Re: Komunikat pięćdziesiąty ósmy - rozmyślny 15.12.15, 11:14
          Kapituła czyha na wnioski, jakby co.
      • damakier1 Re: Komunikat pięćdziesiąty ósmy - rozmyślny 15.12.15, 12:05
        Wodzowo! Choć coś mnię zazdrośnie kujnęło, równie szczerozłote, jak Twój medal szczerozłoty, gratulacje Ci składam. Jednakowoż podkreślone Dziś w kapitulnym komunikacie spokoju mi nie daje. Cziżbym o czymś nie wiedziała bądź przegapiła?
        • ave.duce Re: Komunikat pięćdziesiąty ósmy - rozmyślny 15.12.15, 16:48
          Wyszukiwarka prawdę Ci powie... :)
          • damakier1 Re: Komunikat pięćdziesiąty ósmy - rozmyślny 15.12.15, 17:01
            Ach! żebym to ja w wyszukiwaniu tak biegła była, jak nasza Mistrzyni Najbieglejsza....! Ale jusz wię, lecz ani mru mru, telepaticznie wszystko Ci ślę :)
            • ave.duce Re: Komunikat pięćdziesiąty ósmy - rozmyślny 15.12.15, 18:38
              Telefon do przyjaciela? ;)))
    • trusiaa Komunikat pięćdziesiąty dziewiąty 16.12.15, 08:12
      Dla Damy Kier: Medal Pierwszej Krzyżowej Dworu z Gwiazdą Przewodnią i Gałązką Oliwną.
      https://ecx.images-amazon.com/images/I/51PqKZJnb2L._UY395_.jpg

Albo coś z większym wypasem.
      • damakier1 Re: Komunikat pięćdziesiąty dziewiąty 16.12.15, 09:47
        Fantastyczne. Biorę oba! :)
        • ave.duce Re: Komunikat pięćdziesiąty dziewiąty 16.12.15, 20:00
          Niech zyjeeeeeeeeeeeeeeee nam!!!
          • magdolot Re: Komunikat pięćdziesiąty dziewiąty 17.12.15, 00:06
            Obydwu umajonym Paniom - gratuluję!
            Niech żyjąąąąąąąąąąąąąąąąąą nam!!!
            Wyszukiwarka mi nic nie powiedziała, arbo żem ja tępa...
    • trusiaa Komunikat sześćdziesiąty: Odrodzeniowy 29.12.15, 08:32
      Damie Kier: na wniosek Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej B. Komorowskiego z dnia 15 lipca 2015 r. o nadaniu orderów i odznaczeń, opublikowany w Monitorze Polskim (Dz.U., 28.09. 2015 r., Poz. 869) - pod tymże nagłówkiem napisane było, że na podstawie (tu stosowne paragrafy) za wybitne zasługi w działalności na rzecz przemian demokratycznych w Polsce odznaczeni zostają: tu niewielka lista imion i nazwisk, a wśród nich Damy własne!

https://www.recyclart.org/wp-content/uploads/2013/11/recyclart031-440x440.jpg

Kapituła trzyma kciuki za to, że medal (ten właściwy i "w realu") niebawem do Ciebie dotrze, Damo.
      • gat45 Re: Komunikat sześćdziesiąty: Odrodzeniowy 29.12.15, 08:37
        Owacja na stojąco !
        Niech żyje Dama, która nam wywalczyła !
        Nieeeeeech żyjeeeeeeeeeeeeee !
        • ave.duce Re: Komunikat sześćdziesiąty: Odrodzeniowy 29.12.15, 10:49
          Wiwat!
      • magdolot Re: Komunikat sześćdziesiąty: Odrodzeniowy 29.12.15, 13:46
        To ja z gratulacjami lecę i bukietem kfiat i zrobimy se takie balange, że kompania honorowa WP pozazdrości. No.
        https://w-kartki.eu/kartki/358/4/d/4272.gif
      • damakier1 Re: Komunikat sześćdziesiąty: Odrodzeniowy 29.12.15, 14:01
        Dzięki Ci, Kapituło Najzacniejsza! Ten piękny medal jest mi i zaszczytem, i wielka pociechą.

Ale skoro tak nam się real z wirtualem przeplótł, pozwolę sobie na małe sprostowanie - otóż tym realnym medalem prezydent mnie odznaczył, ale wnioskowała działająca przy prezydencie specjalna Kapituła, bo w realu, inaczej niż we Dworze, Kapituła jest od wnioskowania, a od przyznawania prezydent. Nawiasem mówiąc, gdy prezydenta Komorowskiego wymieniono nam na Dudę, sporo członków Kapituły ustąpiło i te medale, które dość licznie porozdawał już Duda są ponoć nie całkiem lege artis.
        Co do kciuków, obawiam się że Kapituła trzyma je nadaremnie, bo najpewniej wszystkie te odznaczenia "po Komorowskim" podobnie, jak te "po Kwaśniewskim", w jakiejś zapomnianej szufladzie starej szafy wylądują.
        Moi "realni" przyjaciele bardzo mnie namawiają i buntują, żebym "nie odpuściła", ale po pierwsze nie bardzo wiem, jak bym mogła nie odpuścić, a po drugie jakoś mi głupio tak "o swoje" się upominać. Ale rozpisuję się o tym by dać świadectwo, że całe to pisdactwo, nie tylko poważne sprawy niszczy i miażdży niczym buldożer, ale nawet w drobnych sprawach, dotyczących zwykłych ludzi kieruje się małostkową podłością.

No i proszę - zamiast pięknie Kapitule podziękować, tyle gorzkich słów tu wypisałam.
        Kapituło Kochana - dziękuję bardzo! :)
        • trusiaa Re: Komunikat sześćdziesiąty: Odrodzeniowy 29.12.15, 16:26
          damakier1 napisała: No i proszę - zamiast pięknie Kapitule podziękować, tyle gorzkich słów tu wypisałam. Kapituło Kochana - dziękuję bardzo! :)

O "zamiast" żadnym moffy być nie może: to Kapituła Tobie, Damo, dzięki składa.

Też jestem zdania, żeby nie odpuścić. A gdyby tak najbliżsi Twoi, w Twoim imieniu się upomnieli?

Jeśli zawiedzie dyplomatyczna droga - się pofatygujemy z Żyrafom (co nie?), się weźmie zuego psa (abo psuff dwuch) - się szufladę stosowną wytropi, medala się ogniem i mieczem odbije i na pierś Damy dostarczy ekspresowo.
          • ewa9717 Re: Komunikat sześćdziesiąty: Odrodzeniowy 29.12.15, 16:55
            trusiaa napisała:
            > Jeśli zawiedzie dyplomatyczna droga - się pofatygujemy z Żyrafom (co nie?), się
            > weźmie zuego psa (abo psuff dwuch) - się szufladę stosowną wytropi, medala się
            > ogniem i mieczem odbije i na pierś Damy dostarczy ekspresowo.
            Obawiam się, że to jedyna droga, bo nawet gdyby pisdactwo coś z podpisem B.K. honorowało, to Damie nijak by było pozwolić na majstrowanie przy jej popiersiu przez budyniowego habemusa.
            Gratki, Damo!
            • damakier1 Re: Komunikat sześćdziesiąty: Odrodzeniowy 29.12.15, 17:02
              Damie nijak by było pozwolić na majstrowanie przy jej popiersiu przez budyniowego habemusa.

No i to, Ewuniu, jest ten cały, jak mu tam, paradoks : żebym mogła mu nie dać przypiąć, musiałby zamierzać przypinać.
              Ale przecież mogłabym kazać, żeby mi pocztą przysłali ;)
    • ave.duce Komunikat specjalny - nie dotyczy Damy - 19.01.16, 08:15
      Chcący niechcący - odznaczono wszystkich:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1d/PL_Gloria_Artis_sr_rev.jpg/150px-PL_Gloria_Artis_sr_rev.jpg

Gratulować czy ubolewać - oto jest pytanie.
      • ave.duce O, nie, nie, nie: medal złoty to ten: 19.01.16, 08:18
        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ef/Gloria-artis_edit_chalger2.jpg/250px-Gloria-artis_edit_chalger2.jpg
      • ave.duce Komunikat specjalny 2 - nie dotyczy Damy - 04.05.16, 08:01
        ale Wstęp Bron. Tą razą dostał się nam Orzeł Biały... znowu za nic.

"Panie redaktorze. Człowieku niezłomny. Głosicielu prawdy i tej prawdy żądający" - @AndrzejDuda do Bronisława Wildsteina
    • trusiaa Komunikat sześćdziesiąty drugi 24.01.16, 08:33
      Oldze w Ogrodzie - Złoty Order Cieplutkiej Kurtki ze Sztucznym Futerkiem.

https://content.backcountry.com/images/items/large/APA/APA0002/GDSQU.jpg

za to, że ma wielkie serce i jeszcze większego ducha walki, a nawet wylegitymowała policjanta!
      • ave.duce Gratki dla O.! 24.01.16, 08:48
        trusiaa napisała:

> Oldze w Ogrodzie - Złoty Order Cieplutkiej Kurtki ze Sztucznym Futerkiem.

> https://content.backcountry.com/images/items/large/APA/APA0002/GDSQU.jpg
        >
        > za to, że ma wielkie serce i jeszcze większego ducha walki, a nawet wylegitymowała
        > policjanta!

ps. jaki jest rozmiar tego orderu?
        • trusiaa Re: Gratki dla O.! 24.01.16, 11:14
          ave.duce napisała: > ps. jaki jest rozmiar tego orderu?

Naród nie widzi, że order jest w sam raz?

P.S. Kapituła w preambule wyraziła się jasno, iż jest: "kapryśna, aspołeczna i zagoniona (...) i medale rozdawać będzie zgodnie ze swoim widzimisiem."
          Jak się Narodowi nie podobają (d)efekty Jej prac, to Kapituła zmieni sobie naród.
          • magdolot Re: Gratki dla O.! 24.01.16, 13:18
            Jak zafffsze. Kapituła ma miarkę w oczku. No.
      • damakier1 Re: Komunikat sześćdziesiąty drugi 24.01.16, 20:14
        Serdeczne gratulacje, Olutko.
        Niech Ci będzie w tym orderze cieplutko!
      • gat45 Re: Komunikat sześćdziesiąty drugi 24.01.16, 20:53
        Gratulacje i wyrazy szczerego podziwu, o O-w-o !
        • ewa9717 Re: Komunikat sześćdziesiąty drugi 24.01.16, 22:27
          Tak ciepłego, a w dodatku złotego orderu nie ma nikt ;)
      • olga_w_ogrodzie Re: Komunikat sześćdziesiąty drugi 24.01.16, 23:06
        kłaniając nisko, ochoczo dziękuję za orderowanie i ciepłą kurtkę oraz za powię(k)szowania.
        rozmiar dobry - się zmieści jeszcze od kurtkę tę gruby sweter.

teraz muszę się starać zasłużyć na Order Kalesoniarstwa pod Portki.
        z powodu, że rajtki na taki mróz i długie stanie, jak wczoraj, to za mało.
        • gat45 Re: Komunikat sześćdziesiąty drugi 25.01.16, 08:13
          Psssssyt.....
          Olgo, rozpakuj ordera. I zobaczysz, że w środku zawiera on koszulkę + długie niewymowne z termolaktylu oraz ciepłe skarpetki i rękawiczki.
          Kapituła jest mądra i życiowa - wie, jak orderować uświrkniętego medalistę, żeby uffff więcej nie świrkł.

PS Poprawiacz googla nie zna słowa "uświrknąć" - komunikuję więc, że w regionie Grodów Czerwieńskich oznacza to "zmarznąć na kamień".
          • olga_w_ogrodzie Re: Komunikat sześćdziesiąty drugi 25.01.16, 23:53
            : )

Na dodatek wiosna tuż, tuż.
            /Zawsze tam mawiam na innych i swoją pociechę już po grudniowym przesileniu. A tu tymczasem już koniec stycznia, potem jeszcze chycnąć do marca i będzie good. /
    • trusiaa Komunikat sześćdziesiąty trzeci 16.02.16, 11:32
      Scoutkowi: Piękny i Szczerozłoty Medal za Jej... Przecież Wszyscy Tu Wiemy za Co!:

- Scoutek jest niesamowcie pilną współpracowniczką ever. Cuda wyprawia tam, gdzie trza - Scoutek, to jest perfekcjonizm - by Olga

- Nikt tak dobrze jak ja nie wie, ile to mądrości i trudu potrzeba na to, co Scoutek czyni. - by Dama

- Moja krew, TA Scoutek! :))) - by Ave

https://pbs.twimg.com/media/BzRbzEDIEAEWWjZ.jpg

• ave.duce Niech nam Scoutek wolontarzy - 16.02.16, 13:51
        z tym medalem Jej do twarzy.
      • scoutek Re: Komunikat sześćdziesiąty trzeci 16.02.16, 17:51
        Wielkie dzięki choć nie zasłużyłam
        Uczę się jeszcze i to fajne jest
        Bardzo nisko dygam

(u nas na szczęście Króle fajne obadwa, więc nie grozi odsyłanie ani odbieranie)
        • magdolot Re: Komunikat sześćdziesiąty trzeci 17.02.16, 15:00
          scoutek napisała:

> Wielkie dzięki choć nie zasłużyłam

Ga, ga: Chwała bohaterom!
          ["Ga, ga" odnosi się do scoutkowego wypierania się Zasługi, a "Chwała bohaterom!" jest absolutnie serio.]

Niech żyje! Hip, hip!
          ["Honorowo jak Scout"] Dyndaj Orderem dumnie.
          Buzi!
    • trusiaa Komunikat sześćdziesiąty czwarty 29.04.16, 19:16
      Damie Kier, w uznaniu szczególnego męstwa: Złoty Medal Niedocenionej Telewizorni z Maską Pe-Gaz za Ogląd TV Do... Niczego - wdzięczni Forumowicze.

https://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/pict/141027442292_1.jpghttps://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/32333405548_1/Antigas-Mask-Necklaces-Pendants-Doctor-Who-Anti-silver-Steampunk-Apocalypse-Gas-Mask-Movie-Jewelry-Necklace-Colar.jpg_200x200.jpg
      • damakier1 Re: Komunikat sześćdziesiąty czwarty 29.04.16, 22:21
        Z zachwytu jęczę,
        czule się wdzięczę
        i medalami brzęczę

https://bi.gazeta.pl/o/a/avatars/5/4/9/5491152073C.jpg
        • ave.duce Re: Komunikat sześćdziesiąty czwarty 29.04.16, 22:50
          Hmm...

STO...krotne gratulacje!

ps. cudna fotka Pana Szopka - mersi :)
          • damakier1 Re: Komunikat sześćdziesiąty czwarty 29.04.16, 23:23
            Do mnie, Najjaśniejsza, hymmkasz? Toć wszystko w ręcach Kapituły...

Za gratulejszyn dziękuję i ślę Ci jeszcze jednego Szopka
            • ave.duce Re: Komunikat sześćdziesiąty czwarty 01.05.16, 07:56
              Cudny ci on! :)
        • magdolot Re: Komunikat sześćdziesiąty czwarty 05.05.16, 20:44
          Damie gratulujemy nowego medala. Niedługo zagnie ciężarofcuff. :-)
          Przy święcie Dama rwie, czy wyyyyycisssssssssska?
    • trusiaa Komunikat sześdziesiąty piąty 10.05.16, 07:45
      Jedna czecia z przyjemnością i dumą dekoruje oto Dwie Siostry Bliźniacze w osobach:

Olgi w Ogrodzie, która otrzymuje Największy Medal Słowa na "N"

uzasadnienie by Scoutek:
      No i sami zobaczcie, no zobaczcie! Jaka Ona jest ta Olga!
      Maszerowała? Maszerowała! Potem zapieprzała w sieci? Zapieprzała!
      Sama skromna i cicha w ogrodzie, no! i to o trzeciej nad ranem!
      Olga, wielki szacun za to co robisz i jak robisz
      dzięki, że Jesteś
      gdyby nie Ty wielu rzeczy nie byłoby wcale

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/88/49/fe/8849fedd424a2063307e8c7323fec1f8.jpg

oraz

Scoutka - Złotym Medalem Skautowskim Najprawdziwszym

uzasadnienie by Olga:
      Wielkie dzięki dla Scoutka - już ten Scoutek jeden, to wie dlaczego - jedni popieprzają na marsz, bo są w Warszawie, inni wspomagają popieprzając, jak dziki z relacjami na żywo w sieci.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/62/6b/b4/626bb4320ce8f539bc00d571191b0429.jpg

Dziewczyny, jesteście Wielkie.
      • magdolot Re: Komunikat sześdziesiąty piąty 10.05.16, 08:51
        Hurra! na cześć i gratulacje dla Pań.
        No, są wielkie. Howgh.
        • damakier1 Re: Komunikat sześdziesiąty piąty 10.05.16, 09:45
          Od Lotki Hurra!, a ode mnie Hip! Hip!
          Gratulacje, uściski i buziaki. I bardzo się cieszę, że jesteście!
      • scoutek Re: Komunikat sześdziesiąty piąty 10.05.16, 10:59
        Dzięki w imieniu
        ale się nie czuję.....
        ani wielka (nie mylić z duża) ani generalnie zasłużona
        takie tam....

ale dygam i dziękuję
        BARDZO
      • ave.duce Oh La La La 10.05.16, 18:34

I see this people jumpin' in the street,
        They're jumpin' they're pumpin'
        Oh there's a melody, all the people gonna be with me
        Everybody dance with me
        Everybody........
        Oho
        Ola
        Everybody dance with me
        Oho
        Ola
        Oh la la la la la la.......
      • olga_w_ogrodzie Re: Komunikat sześdziesiąty piąty 10.05.16, 19:07
        Wielkie dzięki.
        Medale nasze są urody cudnej.
        Medalodawcy takoż.
    • trusiaa Komunikat sześćdziesiąty szósty 12.06.16, 07:38
      Magdolotowi: Order Wielkiego Sprawozdawcy z Notesem i Mikrofonem.

https://img1.etsystatic.com/117/0/8009656/il_fullxfull.925721473_1j57.jpg
      • smutas13 Re: Komunikat sześćdziesiąty szósty 12.06.16, 09:12
        Jestem bardzo za!
      • magdolot Re: Komunikat sześćdziesiąty szósty 12.06.16, 13:14
        Bardzo dziękuję! Spłonionym na glanc. Będę go dumnie nosił na szyjce, bo ffftedy okropnie trudno jest usiąść na mikrofonie.

Zdarzyło mi się kiedyś, że robiąc wywiad zostałam tak ocipiona przez przewalające się po mnie okoliczności przyrody, żem po kwadransie dopiero doszła do siebie na tyle, że zdołałam poczuć... że siedzę na mikrofonie i żem z niego zad zdjęła cichutko i ostrożnie. Kiedy dotarłam do chatki i zadzwoniła Szefa, żem jej opowiedziała co się tam porobiło, a ona bardzo spokojnie odparła, że to mogło się było przytrafić mnie jeno, takie cuś, i to mi zabrzmiało/nabrzmiało jak wyrok.

A po latach był jeszcze ciąg dalszy, gdy pewien taksówkarz na rehabilitację z kulami mnie wiózł i nagle nam zeszła rozmowa na ten przedziwny incydent, chyba z powodu mijania inkryminowanego osiedla, a potem zapadła cisza i ja w tej ciszy nabrałam absolutnej pewności, że właśnie ów taksówkarz wtedy, kilka lat wcześniej, był wywrzaskiwał pełne podejrzeń oskarżenia pod moim adresem przez telefon, gdy jego poszkodowany na umyśle brat tyrpał był mnię i szarpał i krzyczał plując mi w drugie ucho coś zupełnie innego, a z tyłu wrzeszczała nań matka staruszka i także wrzeszczała do mnie, że to zwyczajny pojeb i mam na niego uwagi nie zwracać. No, usiłowałam! I ffftedy doceniłam, że kobiety mają uwagę podzielną dosyć, żeby to fffszystko przeżyć i jakoś się wykaraskać.

Ale dopiero w owej taksówce po latach wyrok Szefy spadł na mnie jak kilotona cholerna jakaś i przywarł do mnie jak napalm. A taksiarzowi powiedziałam [mściwie? czy tytułem pointy?] wręczając mu napiwek, że wywiad jednak powstał i ma charakter fragmentów ze których wieje grozą, choć bliżej niekreślone są te fragmenty [to go powinno było trochę uspokoić].
    • trusiaa Komunikat sześdziesiąty siódmy 12.06.16, 21:27
      dla Gata bohaterskiego: Medal Wańki-Wstańki Kariatydy co wstawa i się nie dawa

https://ecx.images-amazon.com/images/I/71s0Qeal50L._SY550_.jpg

z Przepiękną Rekamierą w intencji Odpoczynku Gata Wojownika od Wstawania i od Podzwaniania Spiżem Tyż

https://www.heroviral.com/wp-content/uploads/2015/11/raccoon-dog-696x358.jpg

Order Niezatapialnych dla Trzech Państwa w Szalucie (Szalupie z Szaletu) Licząc Psa - czyli Gata, Tubylca oraz Tobiasza.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/03/8f/2f/038f2fd934e51e6df133d8da63f703ee.jpg

wraz z fot pamiątkowem

• magdolot Re: Komunikat sześdziesiąty siódmy 12.06.16, 22:31
        Ależ ten Truuś jest zdolny! - westchnął Żyraf z zachwytem.
        • damakier1 Re: Komunikat sześdziesiąty siódmy 12.06.16, 23:54
          Żyrafowi, Gatowi, Tubylcowi oraz Psu Tobiaszowi należy się, jak nie wiem co i gratuluję tudzież uściskowywam, a w sprawie Zdolnego Truusia lecę, pędzę do...
      • ave.duce Re: Komunikat sześdziesiąty siódmy 15.06.16, 13:02
        Wszystko się zgadza! Dla Gata&co. - bardzo suche buzi, buzi, cmok-cmok!
      • gat45 Re: Komunikat sześdziesiąty siódmy 15.06.16, 13:16
        Ojej ! Ja żem dopiero teraz otworzyła Fota Pamiątkowego i zamarłam z podziwu : no wypisz-wymaluj my! Może tylko Tubylec ma wzrok nieco mniej cielęcy i wąs nie tak zabójczy, za to ja - jak żywa : te blond loki, te kształty niewieście opływowe i pulchniutkie, te oczy zdradzające bezdenny brak prądu w zwojach poza nimi umieszczonych, to czoło myślą żadną nieskalane... No ja, co tu dużo gadać. Pies Tobiasz tyż podobny, ale maść mu trza przyciemnić, całość powiększyć i fontaź przemieścić (on sobie wiąże kukardę po prawej)

Dzięki, o Trusiuu !
        • trusiaa Re: Komunikat sześdziesiąty siódmy 15.06.16, 22:30
          Tak się złożyło, że Kapituła dostała pudełko farb nowiutkich i fot sobie z zapałem retuszowała, a że może deczko się zagalopowała... ojtam ojtam ;)
    • ave.duce Komunikat 68 13.06.16, 08:29
      Niniejszym przyznaje się Naszej Trusii Kochanej Medal Królyk jak marzenie :

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/22/49/81/22498175a12baaa47c94d5771357af3b.jpg

Występując w zastępstwie zdekompletowanej Kapituły - składam osobiste gratulacje! Wiwat!!!
      • damakier1 Re: Komunikat 68 13.06.16, 10:04
        https://nalogow.com/images/fbfiles/images/brawo_20141028_20141130-20141208.gif
      • trusiaa Re: Komunikat 68 15.06.16, 22:35
        Uf uf nareszcie przyjąć mogę medala tego przepięknego: bardzo jestem umilona i dziękuję, chociaż nie wiem, czy manie frajdy z tego co się robi od rass upoważnia do zostania umedalowaną?

Jeśli frajda moja nie koliduje z dekoracją - bardzo się polecam na przyszłość i do nóżek padam (a nawet odwrotnie).
        • magdolot Re: Komunikat 68 16.06.16, 11:00
          Upoważnia. Jak najbardziej. Howgh.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka