scoutek po polsku zabawnie 22.02.12, 18:40 Denerwowała mnie najpierw promocja tego filmu, przypominająca bardzo znane a moje ukochane dzieło ......... (o którym już pisałam). Poza promocją jest wiele punktów łączących oba filmy. Treścią obu są historyjki przeplatające się wzajemnie, trochę się ze sobą zazębiające, a akcja rozwija się ...... Odpowiedz Link
scoutek biało-czarno-niemo 25.02.12, 11:45 Podchodziłam do tego filmu jak moja psina do jeża, ostrożnie i nieufnie. Wydawało mi się po prostu, że tego typu film nie ma racji bytu w naszych czasach, chyba, że na zasadzie jakiegoś dziwa na rynku. Ale zaskoczył mnie bardzo pozytywnie, ba, jestem tym dziełem zachwycona. ....... Odpowiedz Link
scoutek bardzo osobiście 01.03.12, 20:26 Kilka dni temu odszedł jeden z ważniejszych ludzi w moim życiu, wspaniały Człowiek. Zastanawiałam się jaki film mi się kojarzy z Nim i Jego długim życiem, notkę o jakim filmie mogę mu zadedykować. Przypomniałam sobie, że gdy oglądałam ten serial, wyprodukowany przez znakomity duet Hanks & Spielberg w 2001 roku, myślałam o tym, że opowiada historie podobne do tych, które przeżył On. Dlatego też notkę dzisiejszą dedykuję mojemu ukochanemu Teściowi, który po przeżytych pięknie 89 latach spokojnie odszedł, po cichu, jak żył..... Odpowiedz Link
scoutek Re: bardzo osobiście 01.03.12, 20:48 wiem, Ave napisałam tylko dlatego, ze chciałam Go jakoś uczcić nie musicie nic pisać, naprawdę wiem..... Odpowiedz Link
ave.duce Re: bardzo osobiście 01.03.12, 20:55 Bardzo pięknie uczciłaś. Wiesz? Wiesz. NRSVP Odpowiedz Link
scoutek gangstersko 05.03.12, 18:33 Genialny film genialnego twórcy, jednego z moich ulubionych reżyserów. ......... nakręcił ten film w 1990 roku i od razu ten obraz stał się wzorem dla innych twórców tego typu fabuł...... Odpowiedz Link
scoutek arcydzieło? 12.03.12, 19:52 Chyba mi się stępiła wrażliwość albo obojętnieję zupełnie, bo kolejne zapowiadane zeszłoroczne arcydzieło kompletnie mnie nie ruszyło...... Odpowiedz Link
scoutek Re: arcydzieło? 14.03.12, 12:24 to było nie o Róży, bo Róży jeszcze nie widziałam Odpowiedz Link
scoutek arcydzieło !!!!! 15.03.12, 19:29 O tym filmie nie umiem inaczej, tylko z zachwytem i tylko na kolanach. Czterdzieści lat temu, dokładnie 15 marca 1972 roku, odbyła się premiera najsłynniejszego, a w mojej ocenie najlepszego, filmu ...... Odpowiedz Link
sofitell Re: arcydzieło !!!!! 15.03.12, 19:59 Gdyby nie różnica jednego miesiąca na "Kabaret" bym postawiła. Odpowiedz Link
scoutek wesołe przygody.... 24.03.12, 15:36 Miałam zamiar pisać o zupełnie innym filmie, ale przez przypadek trafiłam na odcinek polskiego serialu z 1973 roku, który miał także swoją wersję kinową. Serial, choć kończy się tragicznie i zgodnie z prawdziwą historią, to zrealizowany przez ...... Odpowiedz Link
scoutek muzycznie, cynicznie, romantycznie 30.03.12, 19:47 Ten film można oglądać wiele, wiele razy. Po raz pierwszy trafiłam na ten niego zupełnie przypadkiem w telewizji, właśnie się zaczynał i po prostu zostałam. To było tak wiele lat temu, że już wydaje mi się, że znam ten film całe moje świadome życie. I tak bardzo wrył mi się w pamięć, że nawet wiem, przy której scenie występuje jaka piosenka.... Ale nie jest to film muzyczny, absolutnie. ..... Odpowiedz Link
ploniekocica Re: muzycznie, cynicznie, romantycznie 30.03.12, 22:23 To jest jeden z absolutnie ukochanych i milion razy oglądanych filmów mojej córki. Młodszej od niego o lat ze 20. Ja go widziałam pierwszy raz w kinie na specjalnym seansie dla niematurzystów, znaczy w szkole matura, a nas do kina. Byłam pewnie w pierwszej klasie liceum, bo byłam taka młoda i gUpia jak grochówka, że film mi się co prawda podobał, ale Dustina uznałam za brzydkiego kurdupla. Normalnie jak grochówka w proszku typu gorący kubek gUpia byłam. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: muzycznie, cynicznie, romantycznie 30.03.12, 22:25 Bo tak naprawdę to on brzydki był i jest. Ale film cudny:) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: muzycznie, cynicznie, romantycznie 30.03.12, 22:33 dzidzia_bojowa napisała: > Bo tak naprawdę to on brzydki był i jest. Ale film cudny:) Nie no! Jaki tam brzydki. Znaczy może nie najpiekniejszy, ale za to najcudniejszy. W Johnie i Mary jak biegnie cudny! W Maratończyku! Normalnie kurdupel mojego życia :) Chociaż zasadniczo poniżej 183 nie uznaję. Odpowiedz Link
scoutek słabo o sile;)) 05.04.12, 18:59 W zeszłym roku ........... zrobiła ten film pewnie z zamiarem przybliżenia widzom postaci już historycznej i sposobowi sprawowania władzy. A powstał obraz, w którym możemy zobaczyć wyłącznie wielkie ....... Odpowiedz Link
scoutek obiecane 10.04.12, 18:15 Obejrzałam ten film po wielu, wielu latach, ......... zrealizował go przecież w 1988 roku. I jak się okazało pamiętałam ten obraz świetnie, poza drobiazgami wszystko miałam przed oczami. Fantastyczna historia młodego chłopaka..... Odpowiedz Link
scoutek remanent poświąteczny 16.04.12, 18:35 Ta, znakomicie zrealizowana przez ........ w 1981 r. ekranizacja bardzo znanej powieści ................., pojawia się w telewizji polskiej przy każdej możliwej świątecznej okazji. ...... Odpowiedz Link
scoutek Re: remanent poświąteczny 16.04.12, 19:02 żebyś wiedziała, że to właśnie mi przyszło do głowy :)))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: remanent poświąteczny 16.04.12, 20:01 ... czy mnie jeszcze ...... pamiętasz ... Odpowiedz Link
scoutek Re: remanent poświąteczny 16.04.12, 20:22 pamiętam.... ale połowa stamtąd już wyparowała.... Odpowiedz Link
scoutek sam w wielkim mieście 22.04.12, 19:52 Najsłynniejszy i najlepszy western w historii kina, choć prawdziwego Dzikiego Zachodu w nim mało. Powstał w 1952 roku, a zrealizował go ....... Odpowiedz Link
scoutek ....... 01.05.12, 17:08 Ten film jest taki jak On. Mądry, inteligentny, bardzo zabawny i dowcipny, optymistyczny, bardzo ludzki i taki właśnie swój, bez zadęcia i pajacowania. Tak jak film wszyscy znamy na pamięć, tak ......... Odpowiedz Link
ave.duce Re: ....... 01.05.12, 17:20 Dobra, dobra, jak sami swoi, to gaTaj, gdzie się podziewasz ;) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: ....... 01.05.12, 17:38 Scoutku, przytulam, bo nic innego w takiej sytuacji nie potrafię. :( Odpowiedz Link
ave.duce Re: ....... 01.05.12, 17:38 Sorki, nie przeczytałam wstępu :( Nic już nie napiszę, ale wiesz, prawda? Nie odpowiadaj, po prostu trzymaj się... Odpowiedz Link
ex.mila Re: ....... 02.05.12, 21:48 a ja ostatnio głównie filmami żyję. Nie będę rozwijać. Nie mogłam nie złożyć ci najszczerszych kondolencji. Ja nawet nie umiem i nie chcę sobie wyobrażać tego momentu, który i tak nastąpi. Od lat pocieszam się, że ja umrę przed wszystkimi na których mi zależy pierwsza. Widziałaś Mamę Gogo? - wiedzie prym na pirackich portalach, plakatpromujący film taki, ze każdy sobie myśli - boki zrywać, ale będzie się działo (specjalnie nie wklejam plakatu, chociaż wiem, ze jpg i /jpg)/ Ale i na precylu, i na chomiku i wersja rmvb i avi i hd, do wyboru do koloru. i tak dałam się zwieść, a okjazało się, ze to po prostu film o starej kobiecie, umierającej kobiecie, pięknej kobiecie, film bez fajerwerków, w sumie nijaki. Żyje i umiera jak my wszyscy, i tylko ty, jak go obejrzysz możesz mi powiedzieć na czym polega jego piracki fenomen. Tam są takie wstawki z jej i jej filmowego męża młodości - i kurde nie mogę oprzeć się wrażeniu, ze to ta sama para aktorów nagrała pół wieku temu razem film o miłości, a teraz to wykorzystali w tym filmie www.filmweb.pl/film/Mamma+G%C3%B3g%C3%B3-2010-554906 Jak ty tego nie rozstrzygniesz to nikt tego nie rozstrzygnie Myślę ciepło, nawet nie wiesz jak ciepło Odpowiedz Link
ta Re: forumowo filmowo 6 23.02.12, 13:54 scoutku :), nieśmiałą prośbę mam. Czy będzie problemem umieszczać w poście ( na końcu, na początku) drobną info z tytułem filmu, do którego odnosi się komentarz? Nieraz muszę przekopywać się przez dziesiątki komentujących postów, by trafić, którego filmu dotyczą. Choć kino lubię i cenię, nie mam już czasu na skrupulatne śledzenie, co się w nim dzieje i nie potrafię szybko poskładać odłamków w całość. Kopię, kopię w postach, bardzo chcę i, bywa, odpuszczam, a szkoda. Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 6 23.02.12, 14:04 chyba nie wiem o co Ci chodzi, kochana jeśli chodzi o komentarze na blogu to są pod filmami, a jeśli chodzi o komentarze tutaj to w pierwszym poście, zajawce, specjalnie nie daję tytułu, aby była możliwość próby odgadnięcia o jaki film chodzi, a jak nie wyjdzie odgadnięcie to aby to była zachęta do zajrzenia na blog a potem to już nie ode mnie zależy tylko od komentujących, a leci drzewkiem... chyba? Odpowiedz Link
ave.duce Się wciapnę > 23.02.12, 14:05 Scoutek tak specjalnie robi... ps. wystarczy zajrzeć przez napis "Movie, movie", które jest pod flagą UE. Odpowiedz Link
ta Re: Się wciapnę > 25.02.12, 19:02 No tak, zgaduj, zgadula niech i tak, skoro tak. Pomysł autorski, szanuję. Spadam do studni pomyśleć o ptaku i Łososiu ( też zagadka :)), wciągnęło mnie, choć męczy. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: forumowo filmowo 6 01.03.12, 20:50 Doskonała osadzona w XVI wiecznych realiach opowieść o nieszczęśliwej miłości zakończona happy endem. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 6 01.03.12, 20:55 tw_wielgus napisał: > Doskonała osadzona w XVI wiecznych realiach opowieść o nieszczęśliwej miłości z > akończona happy endem. Naprawdę polecam. a tytuł? czy oślepłam z tego wszystkiego? Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: forumowo filmowo 6 01.03.12, 21:04 no tytuł - "Alien", przecież o tym filmie rozmawiamy. Alien ponieważ główna bohaterka czuje się wyobcowana w środowisku ponadczasowej szczerzącej kły francuskojęzycznej arystokracji. Odpowiedz Link
ex.mila nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:07 ale swoja recenzją na swoim blogu zacheciłaś mnie, zeby przed usunięciem z dysku jednak obejrzeć. Ściągnęłam dla córki - a ona mi na to - dobrze bsię czujesz? nie zamierzam tego oglądać. Ja też nie zamierzałam, ale skoro już ściagnęłam (i nie za darmo) a scoutek pisze, że to nie dno i trzy metry mułu to obejrzę zanim usunę Odpowiedz Link
scoutek Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:12 matkobuska, ale jak Ci się nie spodoba to będzie ..... boję się;)) Odpowiedz Link
ex.mila Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:19 scoutek napisała: > matkobuska, ale jak Ci się nie spodoba to będzie ..... boję się;)) > Proszę cię, przestań. Najbardziej się martwię o Gasiorowską Romę, która jest wybitną aktorką a która gra w takich gniotach jak Kac Wawa.. a powinna celować dużo wyzej. no ale nie mozna mieć ciastko i zjeść ciastko. No to idę ogladać... cicho:-) Odpowiedz Link
ex.mila Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:34 nudzi mi się.ale odbiór takiego filmu zalezy od okoliczności. Pewnie byłabym zachwycona oglądając go w kinie trzymając za rączkę ukochanego. Nie mam ukochanego, i nie zamierzam mieć. Odpowiedz Link
ex.mila Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:40 i jeszcze Adamczyk. Dla mnie znośny jedynie w przepisie na miłośc. Ale zawdzięcza to tylko i wylacznie partnerce. Obiecałam, że obejrzę do końca to obejrzę... Odpowiedz Link
scoutek Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:42 widzisz, w recenzji zupełnie zapomniałam o Adamczyku zniknął mi w tle innych ale generalnie też kocham go za Przepis:) widziałam właśnie wczoraj w necie dzisiejszy, pierwszy odcinek następnego sezonu i Adamczyk jest super:)))))) Odpowiedz Link
ex.mila Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:44 scoutek napisała: > widzisz, w recenzji zupełnie zapomniałam o Adamczyku > zniknął mi w tle innych > ale generalnie też kocham go za Przepis:) > widziałam właśnie wczoraj w necie dzisiejszy, pierwszy odcinek następnego sezon > u i Adamczyk jest super:)))))) > Chciałabym mieć to juz za sobą. I tyle mojej recenzcji. Odbębnię sukces za półtorej godziny mniej więcej. Adamczyk w Przepisie na Życie genialny. Odpowiedz Link
scoutek Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:40 a szkoda, bo czasem ukochany się przydaje nie tylko w kinie;)) Odpowiedz Link
ex.mila Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:42 scoutek napisała: > a szkoda, bo czasem ukochany się przydaje > nie tylko w kinie;)) > > naprawdę? Odpowiedz Link
ex.mila Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:54 Po chuj ten Karolak wszędzie... Jak juz się wszyscy chwalą koneksjami to napiszę, że studiowałam z Karolakiem na tej samej uczelni i jedliśmy na tej samej stołówce Odpowiedz Link
ex.mila "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji filmu 06.03.12, 09:58 Karolak mówi do dziecka - całuj się w dupę frajerze. Odpowiedz Link
scoutek Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:01 relacja Karolak - dziecko na początku rzeczywiście męcząca i nietypowa ale da się;) Odpowiedz Link
ex.mila Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:02 scoutek napisała: > relacja Karolak - dziecko na początku rzeczywiście męcząca i nietypowa > ale da się;) > męczę się:( Odpowiedz Link
scoutek Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:11 a ja mam wyrzut, ale cóż.... musimy się różnić, bo nudno byłoby na świecie .... Odpowiedz Link
ex.mila Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:23 scoutek napisała: > a ja mam wyrzut, ale cóż.... musimy się różnić, bo nudno byłoby na świecie .... > Nie miej wyrzutu! Jakim prawem masz wyrzut! Nikt nie jest winny, odbiór filmu zalezy od wrażliwości i okoliczności. Dla mnie jesteś doskonała jako recenzentka i polecaczka. Naprawdę. Ten M jak Miłość ściągnęłam dlatego, że tobie się spodobał. Jak napiszesz o innych filmach, ze sa fajne, to i tak je ściągnę - bo WIELKIE LITERY wierzę w twój gust. Raz na jakiś czas się nie zgodzę, i tyle. Ale i tak zanim obejrzę czytam twoje recencje na twoim blogu. Tak jak pisałam - oglądając Listy do M. miałaś dobry humor, byłas w kinie z ukochanym, a ja oglądam go na marnej kopii i psu jedynie mogę się poskarżyć. Ale ten serial z Adamczykiem i Ostaszewską Przepis na Życie to pierwszy naprawdę przyzwoity polski serial od wielu, wielu lat. Nie obejrzę tych Listów do M. do końca. Nie zmuszę się. Odpowiedz Link
scoutek Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:34 i nie zmuszaj się.... choć szkoda mi wkładu chłodu i urody Agnieszki Wagner, gadulstwa Malajkata, cudnego Stuhra i ślicznej Gąsiorowskiej..... i nawet Adamczyk w ciemnym lesie.... dzięki za fajne słowa:) Odpowiedz Link
scoutek Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:39 aaa, i nie z ukochanym, bo on takich filmów nie znosi organicznie co innego "To właśnie miłość"..... Odpowiedz Link
ex.mila Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:45 scoutek napisała: > aaa, i nie z ukochanym, bo on takich filmów nie znosi organicznie > co innego "To właśnie miłość"..... > > postaram si,ę zapamiętać skoro dla niego i ciebie to tak istotne. Odpowiedz Link
ave.duce Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 07.03.12, 10:23 Oczywiście, kto śmiałby wątpić, że jest inaczej? Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Dobrze, że chwilę odetchnęłam... 08.03.12, 22:57 ...po obejrzeniu "Co się wydarzyło w Madison County" bo bym nastukała takich bzdur osobistych, że potem bym się wstydziła. Scoutku, Kochana, przepraszam, że w Twoim wątku ale nie chciałam osobnego zakładać na filmowy temat a napisać muszę bo pęknę. Meryl- czarodziejka, Clint dla mnie nie istniał w tym filmie. Nie chcę by brzmiało to egzaltowanie ale są filmy podczas oglądania których człowiek uświadamia sobie różne rzeczy. "Co się wydarzyło..." jest jednym z nich. Uświadomiłam sobie...nie napiszę co ale napiszę, że ryczałam przez trzy czwarte filmu, jeszcze manie dławi ale już mniej. Meryl- mistrzyni kreacji. To było takie prawdziwe, takie osobiste. Ech! Odpowiedz Link
scoutek Re: Dobrze, że chwilę odetchnęłam... 09.03.12, 08:00 Dzidziu, ten film tak ma.... a ja płaczę zawsze jak tylko słyszę tytuł tego filmu.... i uważam, że każdy ma takie cztery dni, na których opiera dalsze życie tylko szkoda, że czasem te cztery dni trwają krócej.... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dobrze, że chwilę odetchnęłam... 09.03.12, 10:09 Świetny film, genialna Meryl. Odpowiedz Link
witekjs Re: Dobrze, że chwilę odetchnęłam... 24.03.12, 16:14 dzidzia_bojowa napisała: > ...po obejrzeniu "Co się wydarzyło w Madison County" bo bym nastukała takich bz > dur osobistych, że potem bym się wstydziła. > > Scoutku, Kochana, przepraszam, że w Twoim wątku ale nie chciałam osobnego zakła > dać na filmowy temat a napisać muszę bo pęknę. > > Meryl- czarodziejka, Clint dla mnie nie istniał w tym filmie. Nie chcę by brzmi > ało to egzaltowanie ale są filmy podczas oglądania których człowiek uświadamia > sobie różne rzeczy. "Co się wydarzyło..." jest jednym z nich. Uświadomiłam sobi > e...nie napiszę co ale napiszę, że ryczałam przez trzy czwarte filmu, jeszcze m > anie dławi ale już mniej. > Meryl- mistrzyni kreacji. To było takie prawdziwe, takie osobiste. Ech! Od wielu lat, rzadko oglądam filmy, nie tylko polskie. Myślę, że to, również związane z moim wiekiem. Polskich widziałem wiele, wg mnie bardzo dobrych. Obecnie głównie czytam i to głównie literaturę faktu, w tym w internecie. Moja żona dużo czyta literatury pięknej i ogląda w TV filmy. Nie widziałem filmu, którym się tak zachwycacie i miałbym ochotę go obejrzeć. Pozdrawiam serdecznie. Witek }:-})= http://madison.county.w.interia.pl/druga.htm madison.county.w.interia.pl/druga.htm Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: forumowo filmowo 6 14.03.12, 01:14 Scoutku, bardzom ciekawa co o Toni Collette sądzisz. ja ją uwielbiam. a "Wesele Muriel" i jej aktorstwo cudo, jak dla mnie. jak Meryl - przeciwieństwo gwiazdorstwa - żywa sztuka. Odpowiedz Link
scoutek Toni Collette 14.03.12, 09:25 owszem, bardzo lubię ale nie tylko za "Wesele Muriel", bardziej za "Szósty zmysł" i "Był sobie chłopiec" nie wiem czy znasz serial "Wszystkie wcielenia Tary", jeśli nie polecam, tam Toni pokazuje na co ją stać, to są po prostu perełki pokazu kunsztu aktorskiego:) Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Toni Collette 14.03.12, 23:14 scoutek napisała: > owszem, bardzo lubię > ale nie tylko za "Wesele Muriel", bardziej za "Szósty zmysł" i "Był sobie chłop > iec" > nie wiem czy znasz serial "Wszystkie wcielenia Tary", jeśli nie polecam, tam To > ni pokazuje na co ją stać, to są po prostu perełki pokazu kunsztu aktorskiego:) pewno znam większość tego w czym Toni zagrała. przy Muriel się upieram, bo wiarygodność i przemiana...- jak dla mnie na miarę Oskara. w "Był sobie chłopiec" potwierdziła, że nie jest aktorką jednej roli. także jako Tara. uwielbiam aktorów, których się nie kojarzy z jedną rolą, jednakim wizerunkiem. Toni, IMO, taką jest osobą. Odpowiedz Link
ave.duce Woody Allen/Vicky Cristina Barcelona > 21:15 TVP1 24.03.12, 21:04 24 marca Forum ze Dworum/Freedom Odpowiedz Link
scoutek Re: Woody Allen/Vicky Cristina Barcelona > 21 24.03.12, 21:17 jutro o 15 powtórka na tvp1 Odpowiedz Link
ave.duce Scoutek, help! 25.03.12, 12:32 Może pamiętasz, w którym odcinku "Murphy Brown" był wernisaż wystawy Eldina Bernecky,ego? Odpowiedz Link
scoutek Re: Scoutek, help! 25.03.12, 15:09 niestety, nawet w streszczeniach tego nie ma Eldin był obecny w sezonach od 1 do 6, widzę tu kilka tytułów odcinków, które ew. mogłyby tego dotyczyć, ale sama zobacz sobie: Murphy Brown Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Kino włoskich mistrzów 25.03.12, 20:01 Robiłam dziś przegląd mojej filmoteki i stwierdziłam, że mam masę włoskich filmów, które uwielbiam. Scoutku, co sądzisz o włoskim kinie? W blogu widzę, że opisałaś "Ostatnie tango..." Bertolucciego. A co sadzisz o przepięknym, moim zdaniem filmie "Ukryte pragnienia"? A "Malena" i "Cinema Paradiso" Giuseppe Tornatore? Fellini, Antonioni, aktor Marcello Mastroianni, Sophia Loren, Monica Bellucci i inni? Bardzo jestem ciekawa Twojego zdania:) Odpowiedz Link
scoutek Re: Kino włoskich mistrzów 26.03.12, 10:20 nie jestem fanką włoskiego kina, ale jest kilka dzieł, które lubię i o których na pewno napiszę nawet miałam pomysł, by mój blog nosił tytuł "cinema paradiso" Odpowiedz Link
ave.duce Alicja w Krainie Czarów 2010 07.04.12, 20:54 sobota, 7 kwietnia - 21:25 | TVP 1 Warto? Odpowiedz Link
scoutek Re: Alicja w Krainie Czarów 2010 10.04.12, 18:12 ave.duce napisała: > sobota, 7 kwietnia - 21:25 | TVP 1 > > Warto? nie zauważyłam a teraz to chrzan po śniadaniu wielkanocnym warto Odpowiedz Link
magdolot Re: Alicja w Krainie Czarów 2010 11.04.12, 00:03 Zamiast Alicji wybrałam se Hornblowera. Venus by mnie poparł. Za tydzień jes też, na pieprzonym filmboksie. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Alicja w Krainie Czarów 2010 16.04.12, 18:50 Nie zmogłam tej Alicji. Jakoś, jak dla mnie, straciła ducha tej prawdziwej. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Alicja w Krainie Czarów 2010 16.04.12, 19:02 Masz rację. I nie było procesu ciasteczkowego :( Odpowiedz Link
scoutek Re: Alicja w Krainie Czarów 2010 16.04.12, 19:16 damakier1 napisała: > Nie zmogłam tej Alicji. Jakoś, jak dla mnie, straciła ducha tej prawdziwej. mnie się podobała, ale ja ją widziałam w kinie 3D Odpowiedz Link