Dodaj do ulubionych

forumowo filmowo 6

22.02.12, 18:35
poprzednia część
Obserwuj wątek
    • scoutek po polsku zabawnie 22.02.12, 18:40
      Denerwowała mnie najpierw promocja tego filmu, przypominająca bardzo znane a moje ukochane dzieło ......... (o którym już pisałam). Poza promocją jest wiele punktów łączących oba filmy. Treścią obu są historyjki przeplatające się wzajemnie, trochę się ze sobą zazębiające, a akcja rozwija się ......
      • scoutek biało-czarno-niemo 25.02.12, 11:45
        Podchodziłam do tego filmu jak moja psina do jeża, ostrożnie i nieufnie. Wydawało mi się po prostu, że tego typu film nie ma racji bytu w naszych czasach, chyba, że na zasadzie jakiegoś dziwa na rynku. Ale zaskoczył mnie bardzo pozytywnie, ba, jestem tym dziełem zachwycona. .......
        • scoutek bardzo osobiście 01.03.12, 20:26
          Kilka dni temu odszedł jeden z ważniejszych ludzi w moim życiu, wspaniały Człowiek. Zastanawiałam się jaki film mi się kojarzy z Nim i Jego długim życiem, notkę o jakim filmie mogę mu zadedykować. Przypomniałam sobie, że gdy oglądałam ten serial, wyprodukowany przez znakomity duet Hanks & Spielberg w 2001 roku, myślałam o tym, że opowiada historie podobne do tych, które przeżył On.
          Dlatego też notkę dzisiejszą dedykuję mojemu ukochanemu Teściowi, który po przeżytych pięknie 89 latach spokojnie odszedł, po cichu, jak żył.....

• ave.duce Re: bardzo osobiście 01.03.12, 20:40
            Scoutku...
            • scoutek Re: bardzo osobiście 01.03.12, 20:48
              wiem, Ave
              napisałam tylko dlatego, ze chciałam Go jakoś uczcić
              nie musicie nic pisać, naprawdę wiem.....
              • ave.duce Re: bardzo osobiście 01.03.12, 20:55
                Bardzo pięknie uczciłaś. Wiesz? Wiesz.

NRSVP
                • scoutek Re: bardzo osobiście 01.03.12, 20:56
                  to teraz już wiem
          • scoutek gangstersko 05.03.12, 18:33
            Genialny film genialnego twórcy, jednego z moich ulubionych reżyserów. ......... nakręcił ten film w 1990 roku i od razu ten obraz stał się wzorem dla innych twórców tego typu fabuł......
            • scoutek arcydzieło? 12.03.12, 19:52
              Chyba mi się stępiła wrażliwość albo obojętnieję zupełnie, bo kolejne zapowiadane zeszłoroczne arcydzieło kompletnie mnie nie ruszyło......
              • sofitell Re: arcydzieło? 14.03.12, 12:00
                Że nieśmiało zapytam, Róża?
                • scoutek Re: arcydzieło? 14.03.12, 12:24
                  to było nie o Róży, bo Róży jeszcze nie widziałam
                  • sofitell Re: arcydzieło? 14.03.12, 14:28
                    No to dalej, oscarowe Rozstanie?
                    • scoutek Re: arcydzieło? 14.03.12, 14:38
                      zajrzyj na blog, to się dowiesz
                      zapraszam
              • scoutek arcydzieło !!!!! 15.03.12, 19:29
                O tym filmie nie umiem inaczej, tylko z zachwytem i tylko na kolanach. Czterdzieści lat temu, dokładnie 15 marca 1972 roku, odbyła się premiera najsłynniejszego, a w mojej ocenie najlepszego, filmu ......
                • sofitell Re: arcydzieło !!!!! 15.03.12, 19:59
                  Gdyby nie różnica jednego miesiąca na "Kabaret" bym postawiła.
                  • scoutek Re: arcydzieło !!!!! 15.03.12, 20:02
                    o Kabarecie już było.....
                • scoutek wesołe przygody.... 24.03.12, 15:36
                  Miałam zamiar pisać o zupełnie innym filmie, ale przez przypadek trafiłam na odcinek polskiego serialu z 1973 roku, który miał także swoją wersję kinową. Serial, choć kończy się tragicznie i zgodnie z prawdziwą historią, to zrealizowany przez ......
                  • scoutek muzycznie, cynicznie, romantycznie 30.03.12, 19:47
                    Ten film można oglądać wiele, wiele razy. Po raz pierwszy trafiłam na ten niego zupełnie przypadkiem w telewizji, właśnie się zaczynał i po prostu zostałam. To było tak wiele lat temu, że już wydaje mi się, że znam ten film całe moje świadome życie. I tak bardzo wrył mi się w pamięć, że nawet wiem, przy której scenie występuje jaka piosenka.... Ale nie jest to film muzyczny, absolutnie. .....
                    • ploniekocica Re: muzycznie, cynicznie, romantycznie 30.03.12, 22:23
                      To jest jeden z absolutnie ukochanych i milion razy oglądanych filmów mojej córki. Młodszej od niego o lat ze 20.
                      Ja go widziałam pierwszy raz w kinie na specjalnym seansie dla niematurzystów, znaczy w szkole matura, a nas do kina. Byłam pewnie w pierwszej klasie liceum, bo byłam taka młoda i gUpia jak grochówka, że film mi się co prawda podobał, ale Dustina uznałam za brzydkiego kurdupla. Normalnie jak grochówka w proszku typu gorący kubek gUpia byłam.
                      • dzidzia_bojowa Re: muzycznie, cynicznie, romantycznie 30.03.12, 22:25
                        Bo tak naprawdę to on brzydki był i jest. Ale film cudny:)
                        • ploniekocica Re: muzycznie, cynicznie, romantycznie 30.03.12, 22:33
                          dzidzia_bojowa napisała:

> Bo tak naprawdę to on brzydki był i jest. Ale film cudny:)

Nie no! Jaki tam brzydki. Znaczy może nie najpiekniejszy, ale za to najcudniejszy. W Johnie i Mary jak biegnie cudny! W Maratończyku! Normalnie kurdupel mojego życia :) Chociaż zasadniczo poniżej 183 nie uznaję.
                    • scoutek słabo o sile;)) 05.04.12, 18:59
                      W zeszłym roku ........... zrobiła ten film pewnie z zamiarem przybliżenia widzom postaci już historycznej i sposobowi sprawowania władzy. A powstał obraz, w którym możemy zobaczyć wyłącznie wielkie .......
                      • sofitell Re: słabo o sile;)) 05.04.12, 19:11
                        "Żelazna Dama"
                        ??
                      • ave.duce Skomentowałam, się zdziwisz ;) 05.04.12, 19:20
                        • scoutek Re: Skomentowałam, się zdziwisz ;) 05.04.12, 19:51
                          to idę się zdziwić;))
                          • scoutek Re: Skomentowałam, się zdziwisz ;) 05.04.12, 19:53
                            zdziwionam
                            cały Dyzma!
                            • ave.duce Re: Skomentowałam, się zdziwisz ;) 05.04.12, 19:57
                              NO ba!
                      • scoutek obiecane 10.04.12, 18:15
                        Obejrzałam ten film po wielu, wielu latach, ......... zrealizował go przecież w 1988 roku. I jak się okazało pamiętałam ten obraz świetnie, poza drobiazgami wszystko miałam przed oczami. Fantastyczna historia młodego chłopaka.....
                        • scoutek remanent poświąteczny 16.04.12, 18:35
                          Ta, znakomicie zrealizowana przez ........ w 1981 r. ekranizacja bardzo znanej powieści ................., pojawia się w telewizji polskiej przy każdej możliwej świątecznej okazji. ......
                          • ave.duce Re: remanent poświąteczny 16.04.12, 18:52
                            Znachor... sam w domu ;)
                            • scoutek Re: remanent poświąteczny 16.04.12, 19:02
                              żebyś wiedziała, że to właśnie mi przyszło do głowy :))))
                              • ave.duce Re: remanent poświąteczny 16.04.12, 20:01
                                ... czy mnie jeszcze ...... pamiętasz ...
                                • scoutek Re: remanent poświąteczny 16.04.12, 20:22
                                  pamiętam.... ale połowa stamtąd już wyparowała....
                          • scoutek sam w wielkim mieście 22.04.12, 19:52

Najsłynniejszy i najlepszy western w historii kina, choć prawdziwego Dzikiego Zachodu w nim mało. Powstał w 1952 roku, a zrealizował go .......
                            • scoutek ....... 01.05.12, 17:08
                              Ten film jest taki jak On. Mądry, inteligentny, bardzo zabawny i dowcipny, optymistyczny, bardzo ludzki i taki właśnie swój, bez zadęcia i pajacowania. Tak jak film wszyscy znamy na pamięć, tak .........
                              • ave.duce Re: ....... 01.05.12, 17:20
                                Dobra, dobra, jak sami swoi, to gaTaj, gdzie się podziewasz ;)
                                • scoutek Re: ....... 01.05.12, 17:21
                                  jak przeczytasz to się dowiesz.......
                                  • ploniekocica Re: ....... 01.05.12, 17:38
                                    Scoutku, przytulam, bo nic innego w takiej sytuacji nie potrafię. :(
                                  • ave.duce Re: ....... 01.05.12, 17:38
                                    Sorki, nie przeczytałam wstępu :(
                                    Nic już nie napiszę, ale wiesz, prawda?
                                    Nie odpowiadaj, po prostu trzymaj się...
                                    • scoutek Re: ....... 01.05.12, 21:31
                                      no, ale mi dowaliło......
                                      cóż, taki lajf
                              • ex.mila Re: ....... 02.05.12, 21:48
                                a ja ostatnio głównie filmami żyję. Nie będę rozwijać.

Nie mogłam nie złożyć ci najszczerszych kondolencji. Ja nawet nie umiem i nie chcę sobie wyobrażać tego momentu, który i tak nastąpi. Od lat pocieszam się, że ja umrę przed wszystkimi na których mi zależy pierwsza.

Widziałaś Mamę Gogo? - wiedzie prym na pirackich portalach, plakatpromujący film taki, ze każdy sobie myśli - boki zrywać, ale będzie się działo (specjalnie nie wklejam plakatu, chociaż wiem, ze jpg i /jpg)/ Ale i na precylu, i na chomiku i wersja rmvb i avi i hd, do wyboru do koloru.

i tak dałam się zwieść, a okjazało się, ze to po prostu film o starej kobiecie, umierającej kobiecie, pięknej kobiecie, film bez fajerwerków, w sumie nijaki. Żyje i umiera jak my wszyscy, i tylko ty, jak go obejrzysz możesz mi powiedzieć na czym polega jego piracki fenomen.

Tam są takie wstawki z jej i jej filmowego męża młodości - i kurde nie mogę oprzeć się wrażeniu, ze to ta sama para aktorów nagrała pół wieku temu razem film o miłości, a teraz to wykorzystali w tym filmie

www.filmweb.pl/film/Mamma+G%C3%B3g%C3%B3-2010-554906
                                Jak ty tego nie rozstrzygniesz to nikt tego nie rozstrzygnie

Myślę ciepło, nawet nie wiesz jak ciepło
                                • scoutek Re: ....... 03.05.12, 08:42
                                  Dzięki, Milu......

• ta Re: forumowo filmowo 6 23.02.12, 13:54
      scoutku :), nieśmiałą prośbę mam.

Czy będzie problemem umieszczać w poście ( na końcu, na początku) drobną info z tytułem filmu, do którego odnosi się komentarz? Nieraz muszę przekopywać się przez dziesiątki komentujących postów, by trafić, którego filmu dotyczą.
      Choć kino lubię i cenię, nie mam już czasu na skrupulatne śledzenie, co się w nim dzieje i nie potrafię szybko poskładać odłamków w całość. Kopię, kopię w postach, bardzo chcę i, bywa, odpuszczam, a szkoda.

• scoutek Re: forumowo filmowo 6 23.02.12, 14:04
        chyba nie wiem o co Ci chodzi, kochana

jeśli chodzi o komentarze na blogu to są pod filmami, a jeśli chodzi o komentarze tutaj to w pierwszym poście, zajawce, specjalnie nie daję tytułu, aby była możliwość próby odgadnięcia o jaki film chodzi, a jak nie wyjdzie odgadnięcie to aby to była zachęta do zajrzenia na blog
        a potem to już nie ode mnie zależy tylko od komentujących, a leci drzewkiem... chyba?
      • ave.duce Się wciapnę > 23.02.12, 14:05
        Scoutek tak specjalnie robi...

ps. wystarczy zajrzeć przez napis "Movie, movie", które jest pod flagą UE.
        • scoutek Re: Się wciapnę > 23.02.12, 14:16
          wredna scoutek
        • ta Re: Się wciapnę > 25.02.12, 19:02
          No tak, zgaduj, zgadula niech i tak, skoro tak. Pomysł autorski, szanuję.

Spadam do studni pomyśleć o ptaku i Łososiu ( też zagadka :)), wciągnęło mnie, choć męczy.
    • ave.duce Re: forumowo filmowo 6 26.02.12, 21:28
      Poproszę o notkę nt. ***.
      • scoutek Re: forumowo filmowo 6 27.02.12, 09:24
        dzięki za sugestię
        zobaczymy ;)
      • tw_wielgus Re: forumowo filmowo 6 01.03.12, 20:50
        Doskonała osadzona w XVI wiecznych realiach opowieść o nieszczęśliwej miłości zakończona happy endem. Naprawdę polecam.
        • scoutek Re: forumowo filmowo 6 01.03.12, 20:55
          tw_wielgus napisał:

> Doskonała osadzona w XVI wiecznych realiach opowieść o nieszczęśliwej miłości z
          > akończona happy endem. Naprawdę polecam.

a tytuł? czy oślepłam z tego wszystkiego?
          • tw_wielgus Re: forumowo filmowo 6 01.03.12, 21:04
            no tytuł - "Alien", przecież o tym filmie rozmawiamy. Alien ponieważ główna bohaterka czuje się wyobcowana w środowisku ponadczasowej szczerzącej kły francuskojęzycznej arystokracji.
            • scoutek Re: forumowo filmowo 6 01.03.12, 21:06
              Aaaaaaaaa alien
              wszystko jasne
    • ex.mila nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:07
      ale swoja recenzją na swoim blogu zacheciłaś mnie, zeby przed usunięciem z dysku jednak obejrzeć. Ściągnęłam dla córki - a ona mi na to - dobrze bsię czujesz? nie zamierzam tego oglądać.

Ja też nie zamierzałam, ale skoro już ściagnęłam (i nie za darmo) a scoutek pisze, że to nie dno i trzy metry mułu to obejrzę zanim usunę
      • scoutek Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:12
        matkobuska, ale jak Ci się nie spodoba to będzie ..... boję się;))
        • ex.mila Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:19
          scoutek napisała:

> matkobuska, ale jak Ci się nie spodoba to będzie ..... boję się;))
          >

Proszę cię, przestań. Najbardziej się martwię o Gasiorowską Romę, która jest wybitną aktorką a która gra w takich gniotach jak Kac Wawa.. a powinna celować dużo wyzej. no ale nie mozna mieć ciastko i zjeść ciastko. No to idę ogladać...

cicho:-)
          • ex.mila Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:34
            nudzi mi się.ale odbiór takiego filmu zalezy od okoliczności. Pewnie byłabym zachwycona oglądając go w kinie trzymając za rączkę ukochanego. Nie mam ukochanego, i nie zamierzam mieć.
            • ex.mila Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:40
              i jeszcze Adamczyk. Dla mnie znośny jedynie w przepisie na miłośc. Ale zawdzięcza to tylko i wylacznie partnerce.

Obiecałam, że obejrzę do końca to obejrzę...
              • scoutek Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:42
                widzisz, w recenzji zupełnie zapomniałam o Adamczyku
                zniknął mi w tle innych
                ale generalnie też kocham go za Przepis:)
                widziałam właśnie wczoraj w necie dzisiejszy, pierwszy odcinek następnego sezonu i Adamczyk jest super:))))))
                • ex.mila Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:44
                  scoutek napisała:

> widzisz, w recenzji zupełnie zapomniałam o Adamczyku
                  > zniknął mi w tle innych
                  > ale generalnie też kocham go za Przepis:)
                  > widziałam właśnie wczoraj w necie dzisiejszy, pierwszy odcinek następnego sezon
                  > u i Adamczyk jest super:))))))
                  >
                  Chciałabym mieć to juz za sobą. I tyle mojej recenzcji. Odbębnię sukces za półtorej godziny mniej więcej.

Adamczyk w Przepisie na Życie genialny.
            • scoutek Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:40
              a szkoda, bo czasem ukochany się przydaje
              nie tylko w kinie;))
              • ex.mila Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:42
                scoutek napisała:

> a szkoda, bo czasem ukochany się przydaje
                > nie tylko w kinie;))
                >
                >
                naprawdę?
              • ex.mila Re: nie znoszę polskich komedii romantycznych 06.03.12, 09:54
                Po chuj ten Karolak wszędzie...

Jak juz się wszyscy chwalą koneksjami to napiszę, że studiowałam z Karolakiem na tej samej uczelni i jedliśmy na tej samej stołówce
                • ex.mila "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji filmu 06.03.12, 09:58
                  Karolak mówi do dziecka - całuj się w dupę frajerze.
                  • scoutek Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:01
                    relacja Karolak - dziecko na początku rzeczywiście męcząca i nietypowa
                    ale da się;)
                    • ex.mila Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:02
                      scoutek napisała:

> relacja Karolak - dziecko na początku rzeczywiście męcząca i nietypowa
                      > ale da się;)
                      >

męczę się:(
                      • scoutek Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:11
                        a ja mam wyrzut, ale cóż.... musimy się różnić, bo nudno byłoby na świecie ....
                        • ex.mila Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:23
                          scoutek napisała:

> a ja mam wyrzut, ale cóż.... musimy się różnić, bo nudno byłoby na świecie ....
                          >

Nie miej wyrzutu! Jakim prawem masz wyrzut! Nikt nie jest winny, odbiór filmu zalezy od wrażliwości i okoliczności. Dla mnie jesteś doskonała jako recenzentka i polecaczka. Naprawdę. Ten M jak Miłość ściągnęłam dlatego, że tobie się spodobał. Jak napiszesz o innych filmach, ze sa fajne, to i tak je ściągnę - bo WIELKIE LITERY wierzę w twój gust. Raz na jakiś czas się nie zgodzę, i tyle. Ale i tak zanim obejrzę czytam twoje recencje na twoim blogu.

Tak jak pisałam - oglądając Listy do M. miałaś dobry humor, byłas w kinie z ukochanym, a ja oglądam go na marnej kopii i psu jedynie mogę się poskarżyć.

Ale ten serial z Adamczykiem i Ostaszewską Przepis na Życie to pierwszy naprawdę przyzwoity polski serial od wielu, wielu lat.

Nie obejrzę tych Listów do M. do końca. Nie zmuszę się.
                          • scoutek Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:34
                            i nie zmuszaj się....
                            choć szkoda mi wkładu chłodu i urody Agnieszki Wagner, gadulstwa Malajkata, cudnego Stuhra i ślicznej Gąsiorowskiej..... i nawet Adamczyk w ciemnym lesie....

dzięki za fajne słowa:)
                            • scoutek Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:39
                              aaa, i nie z ukochanym, bo on takich filmów nie znosi organicznie
                              co innego "To właśnie miłość".....
                              • ex.mila Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 06.03.12, 10:45
                                scoutek napisała:

> aaa, i nie z ukochanym, bo on takich filmów nie znosi organicznie
                                > co innego "To właśnie miłość".....
                                >
                                >
                                postaram si,ę zapamiętać skoro dla niego i ciebie to tak istotne.
                  • ave.duce Re: "Po chuj' -nawiazuję oczywiście do konwencji 07.03.12, 10:23
                    Oczywiście, kto śmiałby wątpić, że jest inaczej?
                    • dzidzia_bojowa Dobrze, że chwilę odetchnęłam... 08.03.12, 22:57
                      ...po obejrzeniu "Co się wydarzyło w Madison County" bo bym nastukała takich bzdur osobistych, że potem bym się wstydziła.

Scoutku, Kochana, przepraszam, że w Twoim wątku ale nie chciałam osobnego zakładać na filmowy temat a napisać muszę bo pęknę.

Meryl- czarodziejka, Clint dla mnie nie istniał w tym filmie. Nie chcę by brzmiało to egzaltowanie ale są filmy podczas oglądania których człowiek uświadamia sobie różne rzeczy. "Co się wydarzyło..." jest jednym z nich. Uświadomiłam sobie...nie napiszę co ale napiszę, że ryczałam przez trzy czwarte filmu, jeszcze manie dławi ale już mniej.
                      Meryl- mistrzyni kreacji. To było takie prawdziwe, takie osobiste. Ech!
                      • scoutek Re: Dobrze, że chwilę odetchnęłam... 09.03.12, 08:00
                        Dzidziu, ten film tak ma....
                        a ja płaczę zawsze jak tylko słyszę tytuł tego filmu....
                        i uważam, że każdy ma takie cztery dni, na których opiera dalsze życie
                        tylko szkoda, że czasem te cztery dni trwają krócej....
                        • ave.duce Re: Dobrze, że chwilę odetchnęłam... 09.03.12, 10:09
                          Świetny film, genialna Meryl.
                      • witekjs Re: Dobrze, że chwilę odetchnęłam... 24.03.12, 16:14
                        dzidzia_bojowa napisała:

> ...po obejrzeniu "Co się wydarzyło w Madison County" bo bym nastukała takich bz
                        > dur osobistych, że potem bym się wstydziła.
                        >
                        > Scoutku, Kochana, przepraszam, że w Twoim wątku ale nie chciałam osobnego zakła
                        > dać na filmowy temat a napisać muszę bo pęknę.
                        >
                        > Meryl- czarodziejka, Clint dla mnie nie istniał w tym filmie. Nie chcę by brzmi
                        > ało to egzaltowanie ale są filmy podczas oglądania których człowiek uświadamia
                        > sobie różne rzeczy. "Co się wydarzyło..." jest jednym z nich. Uświadomiłam sobi
                        > e...nie napiszę co ale napiszę, że ryczałam przez trzy czwarte filmu, jeszcze m
                        > anie dławi ale już mniej.
                        > Meryl- mistrzyni kreacji. To było takie prawdziwe, takie osobiste. Ech!

Od wielu lat, rzadko oglądam filmy, nie tylko polskie.
                        Myślę, że to, również związane z moim wiekiem.
                        Polskich widziałem wiele, wg mnie bardzo dobrych. Obecnie głównie czytam i to głównie literaturę faktu, w tym w internecie.
                        Moja żona dużo czyta literatury pięknej i ogląda w TV filmy.
                        Nie widziałem filmu, którym się tak zachwycacie i miałbym ochotę go obejrzeć.

Pozdrawiam serdecznie. Witek }:-})=

http://madison.county.w.interia.pl/druga.htm

madison.county.w.interia.pl/druga.htm

• olga_w_ogrodzie Re: forumowo filmowo 6 14.03.12, 01:14
      Scoutku,
      bardzom ciekawa co o Toni Collette sądzisz.
      ja ją uwielbiam.
      a "Wesele Muriel" i jej aktorstwo cudo, jak dla mnie.
      jak Meryl - przeciwieństwo gwiazdorstwa - żywa sztuka.
      • scoutek Toni Collette 14.03.12, 09:25
        owszem, bardzo lubię
        ale nie tylko za "Wesele Muriel", bardziej za "Szósty zmysł" i "Był sobie chłopiec"
        nie wiem czy znasz serial "Wszystkie wcielenia Tary", jeśli nie polecam, tam Toni pokazuje na co ją stać, to są po prostu perełki pokazu kunsztu aktorskiego:)
        • olga_w_ogrodzie Re: Toni Collette 14.03.12, 23:14
          scoutek napisała:

> owszem, bardzo lubię
          > ale nie tylko za "Wesele Muriel", bardziej za "Szósty zmysł" i "Był sobie chłop
          > iec"
          > nie wiem czy znasz serial "Wszystkie wcielenia Tary", jeśli nie polecam, tam To
          > ni pokazuje na co ją stać, to są po prostu perełki pokazu kunsztu aktorskiego:)

pewno znam większość tego w czym Toni zagrała.
          przy Muriel się upieram, bo wiarygodność i przemiana...- jak dla mnie na miarę Oskara.
          w "Był sobie chłopiec" potwierdziła, że nie jest aktorką jednej roli.
          także jako Tara.
          uwielbiam aktorów, których się nie kojarzy z jedną rolą, jednakim wizerunkiem.
          Toni, IMO, taką jest osobą.
    • ave.duce Woody Allen/Vicky Cristina Barcelona > 21:15 TVP1 24.03.12, 21:04
      24 marca

Forum ze Dworum/Freedom
      • scoutek Re: Woody Allen/Vicky Cristina Barcelona > 21 24.03.12, 21:17
        jutro o 15 powtórka na tvp1
    • ave.duce Scoutek, help! 25.03.12, 12:32
      Może pamiętasz, w którym odcinku "Murphy Brown" był wernisaż wystawy Eldina Bernecky,ego?
      • scoutek Re: Scoutek, help! 25.03.12, 15:09
        niestety, nawet w streszczeniach tego nie ma
        Eldin był obecny w sezonach od 1 do 6, widzę tu kilka tytułów odcinków, które ew. mogłyby tego dotyczyć, ale sama zobacz sobie: Murphy Brown
        • ave.duce Poddaję się ;) 25.03.12, 15:57
          ThnX.
          • dzidzia_bojowa Kino włoskich mistrzów 25.03.12, 20:01
            Robiłam dziś przegląd mojej filmoteki i stwierdziłam, że mam masę włoskich filmów, które uwielbiam.
            Scoutku, co sądzisz o włoskim kinie? W blogu widzę, że opisałaś "Ostatnie tango..." Bertolucciego. A co sadzisz o przepięknym, moim zdaniem filmie "Ukryte pragnienia"? A "Malena" i "Cinema Paradiso" Giuseppe Tornatore? Fellini, Antonioni, aktor Marcello Mastroianni, Sophia Loren, Monica Bellucci i inni? Bardzo jestem ciekawa Twojego zdania:)

• scoutek Re: Kino włoskich mistrzów 26.03.12, 10:20
              nie jestem fanką włoskiego kina, ale jest kilka dzieł, które lubię i o których na pewno napiszę
              nawet miałam pomysł, by mój blog nosił tytuł "cinema paradiso"
    • ave.duce Alicja w Krainie Czarów 2010 07.04.12, 20:54
      sobota, 7 kwietnia - 21:25 | TVP 1

Warto?
      • scoutek Re: Alicja w Krainie Czarów 2010 10.04.12, 18:12
        ave.duce napisała:

> sobota, 7 kwietnia - 21:25 | TVP 1
        >
        > Warto?

nie zauważyłam a teraz to chrzan po śniadaniu wielkanocnym
        warto
        • magdolot Re: Alicja w Krainie Czarów 2010 11.04.12, 00:03
          Zamiast Alicji wybrałam se Hornblowera. Venus by mnie poparł. Za tydzień jes też, na pieprzonym filmboksie.

• damakier1 Re: Alicja w Krainie Czarów 2010 16.04.12, 18:50
        Nie zmogłam tej Alicji. Jakoś, jak dla mnie, straciła ducha tej prawdziwej.
        • ave.duce Re: Alicja w Krainie Czarów 2010 16.04.12, 19:02
          Masz rację. I nie było procesu ciasteczkowego :(
        • scoutek Re: Alicja w Krainie Czarów 2010 16.04.12, 19:16
          damakier1 napisała:

> Nie zmogłam tej Alicji. Jakoś, jak dla mnie, straciła ducha tej prawdziwej.

mnie się podobała, ale ja ją widziałam w kinie 3D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka