scoutek 11.01.16, 11:12 Może nietypowo tym razem? zamiast świeczek jakieś wspomnienia? Uwielbiam trzy utwory Bowie'go jeden to ten namiętnie kiedyś eksploatowany w polskiej tiwi "Let's dance" druga to oczywiście "China girl" a trzeci to ten, nietypowy ale pełen życia David Bowie & Mick Jagger - Dancing In The Street Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oby.watel Re: David Bowie 11.01.16, 11:23 28 grudnia zmarł Lemmy Kilmister (Hawkwind, Motörhead), a 31 grudnia Natalie Cole.... Odpowiedz Link
scoutek Re: David Bowie 11.01.16, 11:28 przykro mi, ale trzeba było założyć własny wątek a tak skopałeś mi wątek, nawet tytułu posta nie zmieniłeś :( Odpowiedz Link
oby.watel Re: David Bowie 11.01.16, 12:39 Och wybacz, myślałem że Ci żal, że wspominasz śmierć muzyka. Gdybym wiedział, że skopię Ci wątek o śmierci innych bym nie wspominał. Masz rację. Trzeba było założyć własny wątek, a nawet dwa. Obiecuję, że już Ci niczego nie będę kopał. Odpowiedz Link
scoutek Re: David Bowie 11.01.16, 12:50 Dobrze myślałeś. Ale konkretnego muzyka. Jego nazwisko jest tytułem wątku. Dziękuję za obietnicę. Pozdr Odpowiedz Link
oby.watel The Jean Genie 11.01.16, 13:15 Bodajże pierwszy raz usłyszałem go w radiu Luxemburg w kawałku The Jean Genie. Długo nie mogłem go "namierzyć". Dopiero dużo później okazało się, że wyszedł tylko na singlu. Zdobyłem go dopiero gdy ukazał się na kompakcie na składance z singlami. David Bowie - The Jean Genie Odpowiedz Link
trusiaa Re: David Bowie 11.01.16, 11:34 Będzie mi Go bardzo brakowało. To i ja nietypowo, bo zacytuję ten duet - ze względu ponieważ bo. Tina Turner & David Bowie - Tonight (Live) Odpowiedz Link
scoutek Re: David Bowie 11.01.16, 12:27 znalazłam info o tym, że Bowie dużo czytał miał ponoć księgozbiór liczący ok. 70 tys. książek a to lista jego 100 ulubionych książek niezłe robi wrażenie Odpowiedz Link
man_sapiens Re: David Bowie 11.01.16, 12:49 Będę zawsze pamiętać Majora Toma - Odyseusza, który wyszedł przez okno i zniknął. David Bowie - Space Oddity Nigdy nie pasował do "trendu". Odpowiedz Link
oby.watel Re: David Bowie 11.01.16, 13:07 Spekulowano, że będzie pierwszym muzykiem, który odszedł na emeryturę. Ostatni raz wystąpił 9 listopada 2006 roku. Deklarował, że dość, że teraz poświęca się rodzinie. Aż nagle w styczniu 2013 roku wydał singel, a dwa miesiące później płytę. W 2014 ukazały się dwa premierowe single, a na 8 stycznia zapowiedział wydanie nowej płyty. Dwa dni później zmarł. Płyta w jego stylu... Odpowiedz Link
ave.duce Re: David Bowie 11.01.16, 15:25 D.B. kojarzy mi się zawsze z moją pierwszą wyprawą do U.K. Wtedy go odkryłam. A to jedna z tych piosenek, których słucham najchętniej - a jest ich wiele...: David Bowie - This is not America Odpowiedz Link
eva.68 Re: David Bowie 11.01.16, 17:34 http://<a href="www.youtube.com/watch?v=L_f72oWukcM[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=L_f72oWukcM Odpowiedz Link
scoutek Re: David Bowie 11.01.16, 17:46 poprawiam i dzięki za to: Catherine Deneuve & David Bowie - The Hunger Odpowiedz Link
klara_izydor Re: David Bowie 11.01.16, 17:52 David Bowie po mojemu: Lato 1985.Urodziło mi się dziecko,a w kinie leciała "Zagadka nieśmiertelności" Moja Matka jeszcze była w stanie zająć się wnuczką,więc skorzystaliśmy z okazji i ruszyliśmy do kina. Dla mojego Dziecka - to film kultowy.Dla mnie też. Odpowiedz Link
czan-dra Re: David Bowie 11.01.16, 18:34 Przepraszam że się wtrącam nieproszony, ale mam doła i jakoś czułem że tu znajdę kogoś kto tak jak ja lubi Davida, David Bowie - As the world falls down Odpowiedz Link