ave.duce 28.07.18, 07:52 Koro :( Czekam na wiatr, co rozgoni Ciemne skłębione zasłony. Stanę wtedy na "RAZ!" Ze słońcem twarzą w twarz. www.youtube.com/watch?v=BaVVaS2n6MY Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trusiaa Re: Żegnaj ... 28.07.18, 20:53 Polowałam na Jej płyty, chodziłam na koncerty od pamiętnego 81 roku. Była silna, niezależna, prawdziwa, charyzmatyczna. Wielki żal. Na horyzoncie mgła Mgła, szara mgła Kołysze światem Kołysze światem W górę, w górę wstępuje Parada, parada słoni Fontanny, fontanny piasku Chmury, chmury obłoków Spieniona, spieniona lawa Czy to jest sen, czy jawa Już, już milknie oddech Już, już cichnie śmiech Parada słoni, jak na dłoni Przeciąga z gracją cinema Parada słoni, jak na dłoni Przeciąga z gracją cinema Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Żegnaj ... 28.07.18, 22:13 Kiedy zmarł Młynarski było mi smutno, żal. Myślałem, odchodzą ci, którzy mnie wychowali - gdy bylem młody, ba, dzieckiem. Trochę starsi, potrafiący pisać mądrze i pięknie. Nadszedł ich czas, trudno. Ale Kora? Może to i głupie, ale nie mogę się z tym pogodzić. Ja z nią przeżyłem dorosłość i dojrzałość. Kiedy było mi smutno albo beznadziejnie to któraś z Jej piosenek stawiała mnie na nogi, kiedy było pięknie i szczęśliwie to któraś z jej piosenek dopełniała, wzmacniała to. A teraz? a słońce wysoko, wysoko świeci pilotom w oczy ogrzewa niestrudzenie zimne niebieskie przestrzenie Odpowiedz Link
erte2 Re: Żegnaj ... 29.07.18, 16:02 man_sapiens Czas przychodzi na każdego - artystę, polityka, matkę, sąsiada.... Tak jest urządzony świat. Ale czasami cholernie trudno się z tym pogodzić..... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Żegnaj ... 31.07.18, 10:02 Wojtku, dziękuję za to i nie tylko... warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,23734910,msza-za-kore-w-lesie-bielanskim-profanacja-swiatyni-my-wszystkich.html#Z_BoxGWImg metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141637,23735524,wczoraj-zagral-podczas-mszy-utwor-kory-wiemy-kim-jest-ksiadz.html#Z_BoxLokWawImg Osiołek Franciszek był przedstawiony w wątku "Sosna" images2.fotosik.pl/163/d7b8e720acdf2183med.jpg a Wojtek D. - w wielu. Odpowiedz Link