margaretka248
26.05.11, 15:53
Mam za sobą okropną przeszłość, z którą dziś sobie nie radzę. Moi rodzice są alkoholikami, mają też swoich nowych partenerów. Doświadczyłam ich alkoholizmu, awantur w domu, przemocy psychicznej, fizycznej i seksaulanej ze strony partera mojej matki. Czuje do niej nienawiść, straciłam do niej całkowite zaufanie. Przez negatywne doświadczenia, które trwają do dziś - może trochę w mniejszym stopniu, nie mogę sobie z tym poradzić, poważną berzradnością jest lęk przed ludźmi, chcę po studiach podjąć pracę, ale się boję iść do pracy, ponieważ obawiam się, że sobie nie będę radzić, że mogą się ze mnie wyśmiewać ludzie. Modle się codzienne do Boga o tę odwagę.
Kolejnym problemmem jest masturbacja, czuję, że ona jest związana z wykorzystywaniem seksualnym :( . Nie mogę sobie z tym poradzić, nie mam nad tym kontroli, a mam narzeczonego i boję się o tym mu powiedzieć, :( boje się że mnie porzuci, odejdzie, a ja tak bardzo go kocham. :(
Czuje, że dużo zachowań powieliłam matki, co przkłada się na moje relacje z narzezczonym.
Co ja mam robić?, proszę pomóżcie mi :( . Jestem złą osobą, czuje się winna, bo krzywdzę w ten sposób osobę, którą bardzo kocham. Nie potrzfię przeciwstawić się partenrowi matki, który ciągle mnie zastrasza, grozi, że zabije itp.
Zdarza mi się, że w trudnych sytuacjach, które mnie przerastają mam myśli samobójcze, kiedyś były nawet próby. Najgorsze jest uczucie, że zostałam porzucona przez rodziców, byłam sama i nikt mi nie pomagał, nawet w najgorszych sytaucjach. Czułam i czuje się nadal nie kochana przez nich :(, a to przysparza mi ogromne cierpienie.