blues-2
18.06.13, 15:28
Proszę o informację, z jaką częstotliwością występują epizody zaburzeń osobowości.
Nie chodzi mi o jej występowanie w populacji, tylko co ile osoba zaburzona wykazuje te zaburzenia (tak średnio). A może to kwestia indywidualna?
Byłam u psychiatry w sprawie męża - pani doktor bez cienia wątpliwości stwierdziła na podstawie mojego opisu, że mąż ma zaburzenia osobowości. Na dodatek to też opinia psychologa, do którego chodzę i księdza, z którym rozmawiałam :(
Zastanawiam się tak teoretycznie. Dziś np. mój mąż wobec dzieci jest do rany przyłóż i patrząc na niego dziś nie podejrzewałabym go o te zaburzenia.
A potem nagle z chwili na chwilę coś go "bierze". Np. cały tydzień jest w miarę ok (choć to raczej rzadko), a potem się "rozkręca".
Gdyby nie to, że mam już kilkuletnie obserwacje w tym temacie oraz wsparcie specjalistów, pewnie nadal uważałabym to za normalne, przejściowe...
Jednak nadal mam wątpliwości w tych "normalnych" momentach, czy to aby na pewno to, czy nie wyolbrzymiam, czy to aby możliwe... Bo wtedy nie chce mi się wierzyć, że w moim mężu są dwie inne osoby...