bezradna27
01.01.19, 22:37
Witam. Mam problem bo widzę jak mój brat popada w alkoholizm wraz z żoną piją codziennie są awantury przemoc a ja się boję o ich dzieci prośby i groźby już nic na nich nie działają powiedzcie mi gdzie mogę zgłosić ten problem żeby się tym zajęli oprócz Mops bo już byli ale uprzedziłi ich o wizycie i nic z tym wiecej nie zrobili a ja się boję że przyjdzie taki dzień że dostanę telefon od dziewczyn że coś im zrobili dziewczynki maja lat 12 i 10. Ale znecaja się psychicznie nad nimi to trwa od jakiegoś roku a ja chcę im Pomoc tylko nie wiem co mogła bym jeszcze zrobić po za zgłoszeniem do mopsu. Dziś była sytuacja ze młodsza zadz do mnie i poprosiła o pomoc mnie bo mama pijana poszła a tata z kimś zawiuzl ja na wioskie i pij e a ona się boi. Oczywiście pojechałam po nią bo co miałam zrobić ale też muszę uważać bo jestem w ciąży i boję się że po alkoholu może coś mu odwalic i może coś nam się stać a jej mama się tym wcale nie interesuje oby mieć alkohol. Mąż już też się kluci zemna że muszę uważać i nie narażać naszego dziecka bo mam też swaja rodzinę i nie powinnam o niej zapominać pomóżcie co ja mogę zrobić w takiej sytuacji gdzie to jeszcze zgłosić