Dodaj do ulubionych

Oszustwa męża

30.08.21, 10:39
Piszę na tym forum bo już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Mąż przez trzy lata oszukuwał mnie w związku z egzaminem na prawo jazdy. To znaczy tak ukończył kurs na prawo jazdy ale nie chciało mu się zdawać egzaminu. Przez trzy lata udawał że jedzie albo na egzamin albo ma dodatkowe jazdy. Opowiadał co tym raz nie poszło, kazał zawozić się na te dodatkowe jazdy itp. Te kłamstwa były bardzo wiarygodne . Mąż pracuje za granicą przyjeżdża do domu tylko na weekendy więc tych wymyślonych egzaminów nie było aż tak wiele. Jeżeli wcześniej coś podejrzewałam to zawsze napadał na mnie że mu nie wierzę i że to pewnie ja ukrywam coś a jego obwiniam. Wiem że mu tak wygodnie bo to ja zawsze robię za szofera, zawożę go do fryzjera, zakupy dowożę 30 km do kolegi z którym jeździ do pracy. Wszędzie jeżdżę z dziećmi no bo on ich przecież nie zawiezie. Jeszcze potrafi docinać mi na temat mojego samchodu. Sprawa się wydała bo razem z synem zawieźliśmy go na egzamin z jazdy a w ośrodku okazało się że nawet teorii nie zdał. Ale nawet wtedy kłamał że on zdawał tylko manewry a jazdy po mieście nie zdążył. Ja nie wiem po co kazał się tam zawieść a wcześniej wykupił dodatkowe jazdy. Nie potrafię tego wszystkiego zrozumieć. Mąż ma bardzo ciężki charakter lubi wszystkim dogryzywać, nie można mu nic powiedzieć obraża się jak mały chłopiec. Ja mam wrażenie że cały czas jest 15 letnim chłopcem a ma 45 lat nawet w stosunku do własnych dzieci bo im też lubi dokuczać. Ja mam wrażenie że ja nie mam w domu 3 ale 4 dzieci.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 10:45
      Masz zakompleksionego męża który odgrywa swoje frustracje na Was? I na dodatek kłamie? Przestań go wozić do tego fryzjera i na zakupy. Niech sam zacznie ogarniać transport. I zdecydowanie nie pozwalaj mu dokuczać dzieciom. Stawaj po ich stronie.
      • brzoza100 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 11:04
        Nie pozwalam mu dokuczać dzieciom, nie wiem już ile razy z nim na ten temat rozmawiałam. On twierdzi że to tylko żarty a ja jestem za poważna. Z tym transportem to jest tak że jak są warunki to pojedzie rowerem a jak nie to powie że weźmie taksówkę jak go nie zawiozę. Taksówka sporo kosztuje bo mieszkamy na wsi. On nie interesuje się specjalnie finansami bo ja to wszystko ogarniam.
        • morelowamorela Re: Oszustwa męża 30.08.21, 14:36
          Trzy lata woziłaś go na fikcyjne egzaminy i lekcje? Trzy lata? Nie wierzę.
          • brzoza100 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 16:36
            No niestety tak było. Zawiozłam go na przystanek i na egzamin jechał busem. Tak samo było z jazdami. Czasami jechałam po niego bo dzwonił że nie zdał i że czeka w ośrodku. I faktycznie go z tego ośrodka zabierałam. Potrafi nieźle manipulować on całej rodzinie o tych egzaminach opowiadał. Rano zawoziłam go na jazdy, po południu odbierałam z placu manewrowego i faktycznie na tym placu jeździł, ale czasami stał na ulicy i czekał. Kurs skończył 3 lata temu to sprawdziłam na jego profilu kierowcy i dopiero wiosną tego roku zgłosił się na egzamin teoretyczny, na pierwszy nie przyszedł drugiego nie zdał teraz za dwa tygodnie ma trzeci. Opowiadał wszystkim że teorię zdał za drugim razem to było ponad dwa lata temu i że z jazdą ma problemy. Miał przerwy długie pomiędzy jednym wymyślonym egzaminem a drugim, nawet badania lekarskie musiał powtarzać bo wyszły i to wszystko dla zamydlenia oczu.A teraz musiał na ten egzamin pójść bo byłam tam razem z synem i czekałam. Twierdzi że niewie czemu nas okłamywał, no nie chciało mu się uczyć do testów i już.
    • 3-mamuska Re: Oszustwa męża 30.08.21, 15:45
      Mąż po prostu nie umie z wami żyć, nie umie się przyznać do błędu.
      Nie wiem po co z nim jesteś jak taki z niego człowiek.
      • brzoza100 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 16:42
        Też się nad tym zastanawiam, ciekawe ile jeszcze na jego temat nie wiem. Ja jestem przyzwyczajona do radzenia sobie bez niego bo jego praktycznie z nami nie ma. Taki weekendowy mąż.
        • szpil1 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 16:49
          To po co Ci on? I Ty, i dzieci pewnie mniej stresu i nerwów byście mieli.
        • nowabiala1 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 17:58
          Pisałas, że on za granicą pracuje.
          • brzoza100 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 18:22
            Tak i dlatego pisałam że to mąż weekendowy. Wyjechał na dwa lata ale siedzi już 12 lat.
            • szpil1 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 18:47
              I Tobie to odpowiada? Tak z ciekawości pytam. Moja koleżanka miała ojca w Stanach, przyjeżdżał na 2-3 tygodnie co 2-3 lata. I tak od kiedy ona miała jakieś trzy lata aż do kiedy ją poznałam - 18 lat. Tylko jej rodzenstwa przybywało po tych wizytach. Nigdy nie mogłam zrozumieć co to w ogóle za "małżeństwo" było. Tzn. związek jej rodziców.
              • brzoza100 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 19:21
                Mój mąż przyjeżdża co tydzień, teraz to po prostu przyzwyczajenie że tak jest. Ja sobie nawet myślałam że jakby tu pracował to ja nie wiem czy byśmy byli ze sobą. A potem jak jego kłamstwa wyszły na jaw to nawet dobrze że go nie widzę codziennie bo strasznie mi działał na nerwy.
                • morelowamorela Re: Oszustwa męża 30.08.21, 19:31
                  A czego oczekujesz pisząc tu?
                  • szpil1 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 20:36
                    morelowamorela napisał(a):

> A czego oczekujesz pisząc tu?

Może autorka chce się po prostu wyżalić? Ja po takiej akcji męża zwątpiłabym we wszystko co o nim wiem.
                    • morelowamorela Re: Oszustwa męża 30.08.21, 20:40
                      Tak mi się też wydaje, że chce się wyżalić. I nie dziwię się jej ani trochę.
                  • brzoza100 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 20:52
                    Napisałam tu bo mnie to strasznie męczy. Cały czas o tym myślę.
                    • szpil1 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 20:55
                      No, nie dziwię się. i wspólczuję całej sytuacji rodzinnej.
                    • morelowamorela Re: Oszustwa męża 30.08.21, 20:57
                      Pogubił się chłopina.
            • morelowamorela Re: Oszustwa męża 30.08.21, 19:30
              I tu jest problem, odwykł od Was, a Wy od niego. Mojej znajomej mąż przebywający od lat poza krajem tylko zawadzał kiedy wracał. Mówiła, że tylko brudzi. Twój mąż może tak się wyobcował, że boi się przyznać, że prawo jazdy jest poza jego zasięgiem. Wstydzi się? Ale taką szopkę odgrywać tyle lat to już przegięcie. Mąż mojej koleżanki ,,chodził" też długo do wieczorowego technikum. Ona po studiach, on dużo młodszy, coś mu tam ze szkołą było nie po drodze. I kiedy to odkryła rozstali się. 12 lat to szmat czasu. To cud, że jeszcze się rozpoznajecie, ale absurdalne zachowania już są.
              • szpil1 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 20:40

> I tu jest problem, odwykł od Was, a Wy od niego.

Dokłądnie tak.

Twój
                > mąż może tak się wyobcował, że boi się przyznać, że prawo jazdy jest poza jego
                > zasięgiem. Wstydzi się? Ale taką szopkę odgrywać tyle lat to już przegięcie.

Ja wyczuwam zakompleksionego dupka.

M
                > ąż mojej koleżanki ,,chodził" też długo do wieczorowego technikum. Ona po studi
                > ach, on dużo młodszy, coś mu tam ze szkołą było nie po drodze. I kiedy to odkry
                > ła rozstali się.

OT, ale mąż mojej koleżanki znalazł nową pracę po tym jak go ze starej dyscyplinarnie wywalili, ochoczo do niej co rano chodził przez kilka miesięcy po czym koleżanka odkryła któregoś dnia zupełnym przypadkiem, że go miesiąc wcześniej z tej nowej pracy wywalili. Też dyscyplinarnie. Jak długo miał zamiar to ukrywać - nie wiem.

• morelowamorela Re: Oszustwa męża 30.08.21, 20:54
                  To takie filmowe zachowania, I tragiczne i śmieszne też . Nie wiem, czy jakiejś kobiecie chciałoby się tak wygłupiać. Czy miałaby na to czas? Może to nieładnie, ale jak sobie wyobrażę tego męża latami pod tym WORDem stojącego, to żal mi go trochę.
                  • brzoza100 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 21:33
                    Mi było żal 10letniego syna jak biedny trzymał kciuki za tatę wypatrując go w każdym samochodzie egzaminacyjnym wyjeżdżającym na miasto. Ja bym tak nie mogła i czemu to miało służyć to nie wiem.
                  • szpil1 Re: Oszustwa męża 31.08.21, 05:58

> to żal mi
                    > go trochę.

Ty tak poważnie? Żal Ci zakompleksionego dupka, który oszukuje własną rodzinę, jest złośliwy wobec własnych dzieci i żony? Ja podejrzewam, że takich nieprzyjemnych zachowań jest znacznie więcej tylko autorka o nich nie pisze a o niektórych kłamstwach nie wie.
                    • morelowamorela Re: Oszustwa męża 31.08.21, 15:04
                      Kiedy człowiek robi z siebie karykaturę, to zawsze trochę się go żałuje. A on tak zrobił. Czy on ma coś więcej na sumieniu nie można wyrokować. Może nie mieć. Na pewno głowa zaczęła mu szwankować, ale musiało tak być już od dawna. Żyje w swoim świecie. Obiecuje ludziom pomoc, nie myśli nawet chyba, czy będzie ją realizował. Tak leczy się z kompleksów? Bardzo prawdopodobne. Dobrze, że pracuje i coś z niego rodzina ma. Reszta chyba jest poza jego możliwościami, żona już nie bardzo chce z nim być. Życie.
            • nowabiala1 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 19:54
              nie była to wasza wspólna decyzja , ten wyjazd ?
              • szpil1 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 20:41
                nowabiala1 napisała:

> nie była to wasza wspólna decyzja , ten wyjazd ?

Moze nie tyle wyjazd, ale tak długi okres poza granicami? Dlaczego nie wrócił po tych dwóch latach, ustaliliście, że będzie tam siedział coraz dłuzej i dłuzej czy to tylko jego decyzja?
                • morelowamorela Re: Oszustwa męża 30.08.21, 20:54
                  szpil1 napisała:

> nowabiala1 napisała:
                  >
                  > > nie była to wasza wspólna decyzja , ten wyjazd ?
                  >
                  > Moze nie tyle wyjazd, ale tak długi okres poza granicami? Dlaczego nie wrócił p
                  > o tych dwóch latach, ustaliliście, że będzie tam siedział coraz dłuzej i dłuzej
                  > czy to tylko jego decyzja?
                • brzoza100 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 21:19
                  Tak stopniowo przedłużał, w międzyczasie szukał pracy na miejscu pare razy. Niby już miał się zwalniać ale zawsze rezygnował. Kiedyś pracował jeszcze dalej i przyjeżdżał raz na dwa miesiące ale kiedy powiedziałam że dzieci nie będą go w ten sposób znały to zmienił na bliżej. Ale zawsze wspomina że to była najlepsza praca jaką miał i z chęcią by tam wrócił.
                  • 3-mamuska Re: Oszustwa męża 30.08.21, 21:20
                    Jak nie ściemniał z ta praca również…
                    • brzoza100 Re: Oszustwa męża 30.08.21, 21:55
                      Najlepsze jest to że w dwóch przypadkach miał naprawdę do tej pracy pójść. To akurat sprawdzone. Dobrze że chociaż mam pewność że on tam jest faktycznie w pracy bo pensja wpływa na konto.
                  • szpil1 Re: Oszustwa męża 31.08.21, 05:59
                    A tak szczerze to chciałbyś, żeby wrócił, znalazł pracę na miejscu i był w domu dzień w dzień?
                    • brzoza100 Re: Oszustwa męża 31.08.21, 09:56
                      Tak szczerze to nie. Pewnie jeszcze nie o wszystkich jego kłamstwach wiem. Lubi też dużo obiecywać po swojej rodzinie. Na przykład sam się zaoferował że pożyczy pieniądze siostrze jak jej zabraknie na wesele, że coś komuś kupi. Nie muszę dodawać że nie miał zamiaru tego robić a rodzina obrażała się na mnie.
                      • nowabiala1 Re: Oszustwa męża 31.08.21, 14:03
                        Twoja rodzina się obrażała na ciebie czy jego ?
                        • brzoza100 Re: Oszustwa męża 31.08.21, 14:31
                          Przedewszystkim na mnie, niby że ja mu nie pozwalałam. No bo skoro obiecał to widocznie to ja jestem ta obliczona. To pewnie skutek tego że uwielbia się przechwalać że ma pieniądze.
                      • morelowamorela Re: Oszustwa męża 31.08.21, 15:05
                        Jesteś gotowa się z nim rozstać?
                        • brzoza100 Re: Oszustwa męża 31.08.21, 15:52
                          Zastanawiam się nad tym. Na razie uzgodniliśmy że będzie do domu przyjeżdżał jak zawsze ale żyjemy jak w separacji. Przyznał że na to zasłużył. Ja go się zawsze starałam zrozumieć był najstarszy z piątki rodzeństwa. Jak poszedł do pracy to dokładał się do remontów, kupował im prezenty dawał kieszonkowe. Teraz rodzeństwo ma swoje rodziny i traktują go za nic bo już nie jest tym bratem który tylko dawał. Dlatego też rozumiem te jego obietnice bez pokrycia znowu chciał kupić ich uwagę. No ale te jego oszustwa wobec mnie i dzieci i ta zgryźliwość tego nie można usprawiedliwić.
                          • szpil1 Re: Oszustwa męża 31.08.21, 18:49
                            To chyba dobre rozwiązanie. Na początek przynajmniej ochłoniesz i się zastanowisz czy chcesz trwać w tym małżeństwie czy nie.
                          • morelowamorela Re: Oszustwa męża 31.08.21, 19:17
                            Zachowuje się niepoważnie, bez dwóch zdań, ale musiał taki być od początku. Późno podejmujesz jakieś kroki.
    • heniek.8 Re: Oszustwa męża 02.09.21, 23:33
      zamiast go wozić do fryzjera weż maszynkę, ustaw ten dystanser na 3 czy 6 mm ile tam pan hrabia sobie życzy
      ciach ciach i nie musisz go wozić :)
    • 71tosia Re: Oszustwa męża 11.09.21, 20:13
      Mąż wszystkowiedzące mądrala pewnie nie umie przyznać się do porażki, egzamin go przerósł wiec ściemnia.
    • piwonkaszu Re: Oszustwa męża 11.09.21, 23:01
      Teraz znasz prawdę, ale czy ona Cie wyzwoli, zalezy wylacznie od Ciebie. Jestes gotowa? Jesli ktos klamie w malej sprawie, robi lub zrobi tak w innej..Aaaa nie wierz w to, ze dzieci nie rozumieja. Ty tez mials kiedys tyle lat, co one. Przypomnij sobie…
    • feliks86 Re: Oszustwa męża 04.10.21, 09:17
      Może po prostu otwarcie z nim porozmawiaj... Jeśli na siłę będziesz próbować wyciągać jakiejś informacje, to nigdy nie uzyskasz od niego odpowiedzi...
      • brzoza100 Re: Oszustwa męża 04.10.21, 17:18
        Takich rozmów już było kilka, tylko żeby jeszczec ta druga strona chciała mówić prawdę.
        • eriu Re: Oszustwa męża 04.10.21, 21:53
          Twój mąż nie jest osobą godną zaufania. Przykre ale prawdziwe. Nie interesują go sprawy finansowe i po prostu oszukiwanie Cię i całej Waszej rodziny przychodzi mu łatwo. Jeśli pozaciąga pożyczki to niestety możesz nawet nie wiedzieć o tym (chociaż zgodnie z prawem jest to nielegalne no ale po prostu i tak czasem bywa że małżonek tak zrobi), ale te długi będziesz musiała spłacić. Po prostu złóż pozew o separację. Wydaje mi się, że to Cię będzie chroniło prawnie przed długami męża, ale jeśli masz taką możliwość to sprawdź z prawnikiem najlepiej a jak nie masz to po prostu szukaj w internecie informacji albo może tutaj Dziewczyny będą potrafiły coś na ten temat powiedzieć. Po prostu potrzebujesz chronić siebie i dzieci przed pomysłami męża. Po prostu masz do tego prawo ale i obowiązek względem dzieci ale i siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka