Dodaj do ulubionych

Ribomunyl - dawkowanie

12.10.10, 19:22
Lekarz przepisał mojej 2,5 letniej córci ribomunyl i zalecił podawać pierwszą serię przez 12 dni bez przerw. W ulotce jest napisane że powinno się podawać seriami. Nie wiem czy to jej nie zaszkodzi. Skąd ten schemat? Czy ktoś tak stosował?
Obserwuj wątek
    • czarna_12 Re: Ribomunyl - dawkowanie 12.10.10, 20:51
      dziwne,wątpie żeby sie pomylił może uznaje ze tak lepiej,moje zresztą teraz tez biorą i jest przez 4 kolejne dni tygodnia przez 3 tygodnie potem co miesiąc 4 dni:np pn,wt,śr,czw.===pn,wt,śr,czw,itd...
      • swieta4-51 Re: Ribomunyl - dawkowanie 14.10.10, 22:02
        Prawidłowe dawkowanie:
        najlepiej zacząć od poniedziałku i tak:
        1tydzień:pon.,wt.,śr.,czw-podajemy szczepionkę na czczo
        2tydzień:pon.,wt.,śr.,czw-podajemy szczepionkę na czczo
        3tydzień:pon.,wt.,śr.,czw-tak samo
        następnie robimy 7 dni przerwy wiec podajemy piątek,sobota,niedziela,poniedziałek
        robimy 26 dni przerwy i tak przez 5 miesięcy
    • marzena1208 Re: Ribomunyl - dawkowanie 15.10.10, 08:42
      Mam przed sobą ulotkę (moja córka też bierze Ribomunyl), ale nie z pudełka od leku, a taką właśnie do notowania kiedy brać i jak...i wygląda to tak... zaczynamy np. dzisiaj tj. 15.10 (piątek) i bierzemy do pon włącznie i tak kolejne 3 tygodnie od pt do pon...potem trochę przerway, a konkretnie do 15.11....i od 15.11 do 18.11 bierzemy. Dawki w kolejnych miesiącach zaczynamy od tego samego dnia miesiąca tj. własnie 15.11, kolejna 15.12 itd przez 4 dni w każdym miesiącu...konsultowałam to z 3 pediatrami...i wszyscy tak potwierdzili. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka