Dodaj do ulubionych

krew w stolcu

21.10.10, 11:32

Witam serdecznie. Bardzo proszę o porade i pomoc. U mojej 5-miesięcznej córki od 2 tyg. pojawia sie niewielka ilosc krwi w kupce i wydaje mi sie że jest także śluz. Innych oznak nie ma. Zadnej wysypki, złego samopoczycia, prężenia sie...Podaje jej dicoflor raz dziennie i debridat (mam dawac przez mieciąc). Byłam juz z małą na badaniach - krew, usg jamy brzusznej, powiew moczu i kału w porządku. Jestem na diecie bezbiałkowej 2 tyg. Jednak ciągle ta krew sie pojawia. Juz sama nie wiem co robić...u gastrologa tez byłam i jest podejrzenie alergii pokarmowej ale w takim razie na co jesli nie jem nabiału...czy to moze byc cos innego...czy ta krew to co niebezpiecznego?
Prosze o rade co dalej!

Gabriela
Obserwuj wątek
    • majda12 Re: krew w stolcu 22.10.10, 18:19
      alergie moze miec rowniez na gluten,jajko /zwykle bialko jest alergiczne/ jak zupelnie na jakas jedna konkretna rzecz.co do krwi w kupce to ci nie odp. bo sama nie wiem , mojemu synowi pojawila sie 2x i natychmiast kazano mi sie zglosic do lekarza.
      pozdr
      • lola1607 Re: krew w stolcu 22.10.10, 22:00
        U nas było tak samo. Mały na policzkach dostał czerwonej wysypki (jakby uczulenie na krem).W szpitalu stwierdzono alergie na białko mleka krowiego i przeszlismy na bebilon pepti. Z krwią w stolcu nie ma żartów. Domagałabym się skierowania do szpitala na konkretną diagnozę przyczyn.
    • angatek81 Re: krew w stolcu 22.10.10, 22:16
      Krew w stolcu jest albo objawem alergii pokarmowej, albo objawem infekcjii (tutaj wychodzą bakterie w posiewie kału), albo pojawia się czasami przy ostrych zaparciach. Śluz w kopkach można poznać po złożeniu pełnej pieluszki. W momencie rozłożenia pełnej pieluszki śluz zaczyna się nieco ciągnąć. A czym karmione jest dziecko poza pokarmem mamy? Super, że podajesz Dicoflor.
      • gabicer Re: krew w stolcu 24.10.10, 19:42
        Karmie małą na razie tylko piersią i podobno bardzo rzadko zdarza sie alergia pokarowa u dzieci tak karmionych
        • angatek81 Re: krew w stolcu 24.10.10, 20:09
          Osobiście uważam, że to musi być alergia na jakiś inny składnik niż mleko, skoro do tej pory przez 5 miesięcy jadłaś nabiał i było wszystko OK, to jeśli dziecko miałoby alergię na białko krowie to już dawno by się ona objawiła. Jak ja miałam podobne problemy z córeczką to moja mama szperała na internecie wątki na temat alergii. Znalazła jakiś wątek na temat alergii pokarmowych, ale nie na białko krowie. Nie pamiętam linku do tej strony, ale pamiętam, że jedno dziecko było uczulone na pomidory. Wiem też, że ryba może uczulić oraz duże ilości orzeszków ziemnych. Jednak nie rezygnuj z diety bezmlecznej, skoro zalecił tak lekarz to warto zastosować się do jego zaleceń.
    • kasiaalbrecht Re: krew w stolcu 23.10.10, 21:36
      poprawa na diecie ścisłej bezmlecznej następuje nawet do 6 tygodni, warto nadal ją stosować dokładnie sprawdzając skład jedzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka