22.11.10, 12:28
witam. mam problem z 16 miesiecznym synkiem, ktory od prawie trzech miesiecy kaszle, ale tylko w nocy. bylismy u lekarza i ten po badaniu stwierdzil, ze maly ma astme. nie znam sie, ale wydaje mi sie, ze chyba takiej diagnozy sie nie stawia po jednej wizycie. poza tym zauwazylam, ze najpierw jest katar, a po dniu zaczyna sie ksazel. dostal syrop do picia ventoline i osiem tabletek na noc betapred. bylo lepiej, ale teraz znow po tyg. wszystko wrocilo do takiego samego stanu. juz sama nie wiem jak pomoc malemu. sa jakies mamy, ktore maily podobne problemy?
Obserwuj wątek
    • angela10086 Re: astma? 22.11.10, 13:58
      mu kaszle tylko w nocy i najbardziej nad ranem czesto z wymiotami, ma astme.
      • najma78 Re: astma? 22.11.10, 14:13
        Mi tam specjalisci mowili, ze u malych dzieci kilkuletnich nie mozna astmy zdiagnozowac.
    • milenka-4 Re: astma? 22.11.10, 21:49
      maluszki maja przy infekcji zwężone oskrzela i często lekarze strasza astma lub ją po prostu tak sobie diagnozują co jest niemozliwe, po czym w miare dorastanie dziecka w/w objawy znikają i choruja juz bez obturacji oskrzeli,moja kaszle też w nocy tyle że gdzies tam wysoko ma flegmę i ona spływa gardłem.
      • angela10086 Re: astma? 23.11.10, 06:50
        moze i nie mozna, ale jak leki przeciwastmatyczne pomagaja to raczej astma. u nas tak jest, dopoki sa leki jest ok, jak tylko zapomne to jest masakra w nocy.
        • sprucexl Re: astma? 23.11.10, 12:40
          dziekuje dziewczyny!
          nie, nie pomagaja juz. na pare dni bylo lepiej, ale teraz znow kaszle jak spi, ma czerwone oczy jak krolik i katar, ktory slychac, a ktorego nie widac. jak dla mnie to alergia, ale nie mam pojecia na co. wynioslam dywany. to chyba glupie pytanie, ale powiedzcie czy od uczulenia na cos do jedzenia moze go tak kaszlec? juz sama nie wiem. nie mieszkam w pl i juz sama kombinuje co moze mu pomoc. jak zaproponowalam pediatrze, ze maly ma moze robaki i stad ten kaszel. to mi powiedzial, ze to on jest lekarzem i ze na pewno ich nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka