Dodaj do ulubionych

40 stopni goraczka

03.12.10, 21:21
Pomocy.... :(

Moj maluch mial sie caly dzien wczoraj bardzo dobrze. Jesli nie liczac tego, ze nie zrobil kupki przez dwa dni :/ Obudzil sie w nocy jak zwykle na karmienie i chwile po jedzonku zwymiotowal. Pare minut pozniej dostal goraczki!! 40 st. Dalam paracetamol i do 4 rano robilam kompresy.Temp spadla. Rano wszystko ok, a w poludnie pojawila sie znowu!!! Zrobilam maluchowi kapiel w wodzie 37-pomoglo. Jak nowo narodzony gaworzyl ze mna, smial sie :) zjadl i poszedl spac. Obudzil sie z temp 38... Ale zrobil wreszcie kupke.. a potem druga. Caly wieczor ok a teraz ma 39!! Glowa PARZY!!! ale raczki i mozki zimne i momentami z gesia skorka :/ co to moze byc? Jutro pojedziemy do lekarza, bo mieszkam na totalnym odludziu i do jutra zwarjuje :(( jak mam mu pomoc? steka...placze...ttuli sie do mnie, a ja nie wiem jak mu pomoc :((( ma 7 i pol mies
Z gory wszystkim dziekuje :(((
Obserwuj wątek
    • gosia_73 Re: 40 stopni goraczka 03.12.10, 22:09
      Póki co obniżaj gorączkę. Ale rano KONIECZNIE do lekarza!!!
    • czarna_12 Re: 40 stopni goraczka 03.12.10, 22:38
      u nas w przedszkolu wywieszono informacje że panuje jelitówka w szkole u córki to samo,wymioty goraczka a póxniej dochodzi równiez biegunka.Jeżeli okaże się to to poic nawet co 5-10 min po łyzeczce bo wtedy szansa że nie zwymiotuje,probiotyki
    • kiki1981 Re: 40 stopni goraczka 03.12.10, 23:14
      U nas podobne objawy były przez 3 dni i na 4 dzień była wysypka - czyli moja miała 3 dniówkę. wysoka gorączka ponad 40 stopni, wymioty, brak apetytu.
      • 0.gaba1 Re: 40 stopni goraczka 04.12.10, 16:12
        A u nas gorączka byla objawem anginy.
    • kasiaalbrecht Re: 40 stopni goraczka 04.12.10, 11:12
      do lekarza z pewnością zanim Pani tam trafi warto regularnie podawać leki przeciwgoraczkowe ( ibuprofen co 8 godzin, ew dodatkowo paracetamol co 4-6 godzin)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka