Dodaj do ulubionych

bigunka u 3 i 4 latkow

23.02.11, 16:13
Witam
Moj syn juz od 6 dni ma biegunke i wymiotuje nie chce nic jesc. To samo jest z moja corka.
Co mam im dawac do jedzenia i jak powstzymac biegunke. Kolezanka powiedzial mi aby dac dzicia zwykla czekolade czy to prawda. Daje im bardzo duzo wody i staram sie dawac mineraly ktore zalecil nam lekarz. Dzieci nie zabardza chca te mineraly pic nawet jak doleje troszke soku do nich to wyczuwaja inny smak i nie chca pic. Nie wiem juz jak moge im pomuc. Bola ich brzuchy wczesniej goraczkowaly teraz juz nie goraczkuja ale biegunka i wymioty caly czas sie utzrymuja.
Obserwuj wątek
    • hatsu33 Re: bigunka u 3 i 4 latkow 23.02.11, 16:36
      Z tego co zrozumiałam, jesteście pod opieką pediatry? Jeśli te wymioty i biegunka są uporczywe - czyli jest ich dużo - porozmawiaj z pediatrą i on coś da na te wymioty, bo to już trochę długo trwa. Jeśil są sporadyczne - pozostaje Ci poić (płyny typu smecta i inne - nawet pomieszane z wodą) i stosowac np. probiotyki na odbudowę flory bakteryjnej (np. dicoflor 30). Dieta lekkostrawna, ale ponieważ dzieci i tak z teguły jedzą lekkostrawnie, to więc dawałbym to, co zechcą zjeść. Picie to podstawa, a objawy powinny już na dniach minąć, Pozostanie osłabienie i brak apetytu..
    • kasiaalbrecht Re: bigunka u 3 i 4 latkow 24.02.11, 22:52
      pojenie i probiotyki a do jedzenia to na co mają ochotę, u dzieci nie stosuje się preparatów przeciwbiegunkowych typu stoperan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka