Dodaj do ulubionych

wybroczyny

05.04.11, 16:52
Moja 3-letnia córeczka miesiąc temu zachorowała na mononukleozę,obecnie jest już zdrowa ale od 3 tyg.co jakiś czas wyskakują jej na ciele wybroczynki,nie jest ich dużo dosłownie kilka,znikają i znów pojawia się jakaś nowa,najwięcej pokazuje się na pośladkach,nasza pediatra twierdzi,że to z powodu kruchych naczynek po chorobie,morfologie ma dobrą.Podaje jej rutinaceę ale i tak jakieś wybroczynki się pojawiają.Proszę powiedzieć czy powinnam zrobić dodatkowe badania czy udać się do jakiegoś specjalisty,bo bardzo się tym martwię a nie chciałabym czegoś przeoczyć.Pani dr proszę bardzo o poradę.
Obserwuj wątek
    • iskierka40 Re: wybroczyny 05.04.11, 23:12
      hej u mojego 5latka to samo,zaczęło się jak miał 3 lata i ma to do dziś,wszytskie badania idealne,stwoerdzono kruchość naczyń krwionośnych.
      Lekarz nam powiedział,ze jeśli wchłaniają się same i są naprawdę drobne do tego badania są ok to nie ma się czym martwić,ja podaje rutinoscorbin.
      • verdana Re: wybroczyny 06.04.11, 18:17
        Moja córka po mononukleozie też tak miała.
    • kasiaalbrecht Re: wybroczyny 06.04.11, 21:44
      jeśli w morfologii poziom płytek jest ok to nie jest to spowodowane małopłytkowością, mozna jeszcze oznaczyć układ krzepnięcia i jesli bedzie prawidłowy bedzie to świadczyło o tzw skazie naczyniowej ( kruchość naczyń)
      • bsz-08 Re: wybroczyny 09.04.11, 13:51
        Dziękuję wszystkim za odpowiedź.
        Teraz jestem troszkę spokojniejsza,że to może jednak nie jest nic poważnego.Płytki ma dobre,bo ponad 300,nie robiłam badań na krzepliwość krwi,bo nic nasza pediatra o takim badaniu nie mówiła ale zrobię.
        iskierka40czy Twojemu synkowi,też po mononukleozie wyskoczyły wybroczyny?Moja córka ma bardzo drobniutkie i jest ich kilka tylko, zazwyczaj na drugi dzień znikają ale pojawiają sie nowe w innym miejscu albo jest taki dzień,że wcale ich nie ma.
        verdanajak długo po mononukleozie wyskakiwały Twojej córce wybroczyny?
        • feng-shui Re: wybroczyny 18.08.11, 20:40
          dziewczyny jak tam problem wybroczynowy? minął? ozdezijcie się, u nas to samo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka