Dodaj do ulubionych

Acidolac baby

27.04.11, 12:40
Witam
W związku z podawaniem antybiotyku mam podawać dziecku Acidolac baby w dawce 2 saszetki dziennie - czy mogę podać jednorazowo czy muszę 2x po saszetce? Syn niedawno skończył 6 m-cy.
I jeszcze jedno pytanie - czy śluzowe stolce u niemowlaka podczas podawania antybiotyku są wskazaniem do zmiany leku czy po zakończeniu leczenia powinny wrócić do normy?

Pozdrawiam
M.
Obserwuj wątek
    • milenka-4 Re: Acidolac baby 27.04.11, 16:48
      probiotyk podawać 2 *dziennie!najlepiej z 1-1,5h przed lub po antybiotyku nie razem,sluzowe jak i czasem zielone stolce sa norma przy antybiotykoterapi powinny wrócic do normy do 2 tyg po kuracji antybiotykowej
      • maltry Re: Acidolac baby 27.04.11, 16:56
        Dzięki za odp :)
        Z tym probiotykiem - chciałam troszkę ułatwić sobie życie ale jednak nie da rady ;P

I teraz będę bić się w piersi - jestem pielęgniarką ze stażem pracy ok. 14 lat, wiem jak prowadzić reanimację, wiem jak pomóc człowiekowi z obrzękiem płuc na przykład, jednak opieka nad chorymi własnymi dziećmi lekko mnie przerasta ;) Zbyt dużo się zastanawiam czy postępuję właściwie, chyba muszę zacząć bardziej ufać swojej wiedzy i intuicji :)
        • poprostumama78 Re: Acidolac baby 27.04.11, 17:16
          Nie przesadzaj. Zawsze w życiu przychodzi moment, że ma się jakieś wątpliwości, nawet w błahej sprawie, a jeśli chodzi o dzieci to zawsze chciałoby się najlepiej.
          • terpuka Re: Acidolac baby 28.04.11, 14:58
            nie wiem co twój pediatra na to, ale ja zamieniłam acidolac na dicoflor, właśnie z powodu wielkości saszetek, dicoflor jest w wersji w kapsułkach, ilość bakterii ta sama ( choć inny szczep ale też stosowany przy antybiotykach) ale proszku niewiele, łatwiej podać
            • mamapoli3 Re: Acidolac baby 06.05.11, 12:39
              ja podaje córce Lactoral i jak mam dawać 2 razy dziennie to robie to rano i wieczorem, ale najważniejsze żeby podawać w odstępie conajmniej 2 h od antybiotyku-nigdy razem!!! pozdr:)
    • kasiaalbrecht Re: Acidolac baby 07.05.11, 08:02
      radziłabym 2 razy dziennie, a stolce po leczeniu wrócą do normy
      • gadseq Re: Acidolac baby 19.04.13, 20:22
        mam nadzieję, że ktoś zajrzy do tego wątku, możecie mi powiedzieć czy warto kupić ten preparat? Dziecko ma przepisany antybiotyk, jeszcze nie wykupiliśmy recepty, pediatra polecił coś osłonowego kupić i się właśnie zastanawiamy czy ten produkt będzie ok?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka