Dodaj do ulubionych

Salmonella Enteriditis

08.09.11, 20:44
Witam,
bardzo martwię się o moją 2 letnią córkę. Od zeszłego poniedziałku zaczeła chorować, gorączka dochodząca nawet do 40,5 stopnia i biegunki z krwią i śluzem. Jak pojechaliśmy do szpitala, dodam, ze mieszkamy w Niemczech, nie dano mam żadnych leków, kazano czekać az samo przejdzie. Nie podano żadnych antybiotyków. powoli córce było lepiej, gorączka utrzymywała się 4 dni, biegunka jest do dziś. Czasem są lepsze kupki czasem gorsze. Ale co mnie niepokoi to nawrót gorączki od wczoraj. Co prawda nie jest ona taka wysoka ale wczoraj było 38,5 a dziś 38,2.ą
Jutro chcę znowu wybrac się do lekarza choc zapewne nic jej nie podadzą tylko każą czekać. Mała jest na diecie. Nie podaje mleka ale kupki i tak są ok. 4 razy dziennie, czasem ze śluzem. Podaje jej codziennie probiotyki.
Czy według pani doktor powinno się jeszcze coś zrobić? Czy podobnie leczy się w PL?
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: Salmonella Enteriditis 10.09.11, 21:18
      wswzystko zalezy od stanu dziecka, niekiedy ciężkie postaci salmonellozy leczy się antybiotykiem, jesli stan dziecka nie jest b ciężki leczy się zachowawczo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka