Dodaj do ulubionych

Leukocyty w moczu 500

18.02.13, 14:40
Witam! Może ktoś pomoże, sprawa dotyczy wyników moczu mojej 4 letniej córki. Zaniepokoiło mnie to że mało robi siku, więc oddałam mocz na badanie ogólne. Wyniki wykazały ph 6 i leukocyty 500, pani doktor przepisała Bactrim podawałam 5 dni i znów powtórzyłam badanie ogóle. Wyniki bez zmian leukocyty 500, reszta w normie. Oddałam mocz na posiew a tu ku mojemu zdziwieniu, żadnej bakterii w moczu. Ucieszyłam się, ale zachodzę w głowę, jaka może być przyczyna takich wysokich leukocytów, mała na nic się nie skarży. W środę badanie krwi na poziom kreatyniny.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ziarenko-piasku Re: Leukocyty w moczu 500 18.02.13, 15:02
      Hmmm...chyba bym powtórzyła analizę, pobrała mocz z zachowaniem megahigieny by wykluczyc zanieczyszczenie, i zrobiłabym to w innym labie.
    • el.dorotka Re: Leukocyty w moczu 500 18.02.13, 15:09
      Higiena zachowana 100% nawet starałam się łapać ze środkowego strumienia, a labolatorium to świetny pomysł, rano zaniosę do innego ośrodka.
      Dziękuję
      • m_lenka82 Re: Leukocyty w moczu 500 28.02.13, 17:05
        el.dorotka, mam bardzo podobny problem. Jak się Wasza sytuacja potoczyła dalej?
    • olk.a123 Re: Leukocyty w moczu 500 29.07.13, 09:18
      mam podobnom sytuacje nie wiem czy to podziala ja bym pani polecila lek zurawine tylko ona chyba jest na recepte ja tez mam leukocyty i te rozne bakterie w moczu i zurawina mi bardzo pomaga
    • ewa.misko-wasowska Re: Leukocyty w moczu 500 30.07.13, 11:37
      Witam,
      należy spojrzeć na normę lab. Normalnie ocenia się osad moczu pod mikroskopem, a tu widzę, że jest wynik badania komputerowego, więc może to była norma.
      Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka