karynka273
12.08.13, 19:16
witam. moja córeczka od urodzenia ma problemy brzuszkowe. jest karmiona nutramigenem od 2go mies życia. po którm jest lepiej ale praktycznie od urodzenia ma problemy ze snem.zarówno w noc jak i w dzień. w czasie snu wzdryguje sie. kręci, wierci po całym łóżeczku, kopie nóżkami, popłakuje.jakby coś ją denerwowało kręci się z boczku na boczek czasami przez kilka minut non stop... czasami się wybudza.wzmożyło się to od ok 3mies życia. odkąd od 4miesiąca rozszerzamy dietę przestała tak bardzo ulewać, choć w czasie snu zdarza jej się jeszcze w czasie tych obrotów. . wzdęć nie ma, nie ma twardego brzuszka itp. martwią mnie troszkę jej kupki. od zawsze te kupki są mniej lub bardziej zielone, czasami pomarańczowo zielone, zółto zielone, zlależy co zje.. czasami zdarza czasami są luźniejsze z zielono- żółtym śluzem a czasami plastelinowe, twardsze,,jednak co jakiś czas pojawia się zielona jajecznicowata kupka z pasemkami jakby czarnego śluzu,, jakby niteczkami.nieraz jest ich sporo.
co to może być? dodam, że nie podawałam jej banana ani nic co mogłoby tak wyglądać po strawienu. na razie jemy marchew, groszek, kalafiora, ziemnaczka, kurczaczka indyka, cielęcinkę i królika..z owoców to jabłuszka i brzoskwinki, córeczka nadal wierci się, kręci w czasie snu, popłakuje jakby ją coś bolało. podajemy ciągle acidolac baby i espumisan przed snem i po przebudzeniu.
pediatra każe czekać, że z czasem minie.. jak długo mogą trwać takie problemy? córcia ma 6 mies, więc nie powinno być lepiej? a może to jednak nutramigen jej nie służy. pytałam pediatre a ona że po takim czasie to nie ma sensu już zmieniać i dostaliśmy skierowanie na krew w kierunku alergii na mleko krowie i zobaczymy wtedy..może jak wyniki będą dobrze to przejdziemy na normalne mm i problem zniknie ale wyniki będą za 6 tyg.
chcialabym więc sama dla spokoju zrobić jej badanie. może na początek kału tylko nie wiem od czego zacząć? czy posiew ogólny na bakterie wyjaśni najwięcej? może lepiej na krew utajoną? czy opisane objawy mogą wskazywać że coś dzieje się w brzuszku?dodam, że posiew moczu i morfologia jest ok i CRP 0.