ladnyusmiech
29.08.13, 12:45
Witam,
Moja córka ma mieć za kilka dni szczepienia. Jednak mam pewne wątpliwości. Przez położną ma stwierdzony trądzik niemowlęcy (nie był aż tak ostry wtedy jeszcze). Krostek na buzi i szyi całe mnóstwo, do tego zdarzają się pęcherzyki w kolorze żółtym. Płatek ucha cały żółty, jak to usunęłam (delikatnie ciepłą wodą!) skóra zaczęła wydzielać jakby osocze w na tej powierzchni. Oprócz tego usuwam jej z noska zielonkawą wydzielinę - bardzo mała ilość - nie jest to katar. Ale jednak. Czasem kicha.
Mała ładnie przybiera. Chętnie je (jest na piersi). Brak temp czy innych objawów.
Kilka dni przed porodem miałam paskudną infekcje bakteryjną - układu moczowego, krtani i tchawicy. Może mieć to jakiś związek?
I teraz tak: w domu mam dwójkę małych dzieci więc chciałabym oszczędzić sobie biegania po lekarzach. Pomyślałam, że przed wizytą u pediatry zrobię podstawowe badania na własną rękę, które wykluczyłyby infekcję. I z wynikami dopiero do lekarza. Proszę o radę; co w takiej sytuacji warto zrobić? Jakie badania? Rozumiem, że tak małemu dziecku pobiera się krew poprzez nakłucie? Nie chciałabym dzieciątka niepotrzebnie męczyć, więc bardziej inwazyjnych nie zamierzam bez sugestii lekarza po obejrzeniu Małej robić na własną rękę.
Morfologię, mocz, ob? Jeszcze inne z nakłucia palca? Dowiem się z nich w takiej sytuacji czegoś?