Dodaj do ulubionych

problem z wyproznianiem u czterolatki

09.10.13, 20:09
moja corka 4,5 roku od jakiegoś czasu boi się robic kupke, tzn mowi ze po prostu się boi ze jej się nie uda zrobić, ze zrobi później, odkłada żeby tylko nie siadac na sedes.chce wtedy zebym brala ja na rece tulila albo kladla się z nia do lozka i z nia rozmawiala.biega po całym mieszkaniu bo tak jej się chce ale wstrzymuje bo boi się robic ma jakiś lek.co z tym robic.mialyscie podobny problem?dziekuje.
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: problem z wyproznianiem u czterolatki 09.10.13, 20:16
      Witam,
      a czy na pewno córeczka nie miała skłonności do zaparcia? może zaczęła robić bardziej zbite kupki i to ją boli?
      Pozdrawiam
      • xsenia.pl Re: problem z wyproznianiem u czterolatki 09.10.13, 20:27
        nie ma zaparć kupki robi normalne.wlasnie dlatego to mnie dziwi.
        • xsenia.pl Re: problem z wyproznianiem u czterolatki 16.10.13, 21:42
          Kochane dziewczyny czy mialyscie moze podobny problem?naprawde nie wiem co robic.coreczka nie robi juz tydzien kupki.wczoraj chciala.ale mowi ze sie boi ze kupka nie wyjdzie.i wtedy chce zeby z nia lezec.przytulac.brac ja na raczki.biega po calym mieszkaniu bo chce jej sie na kibelek a wstrzymuje bo mowi ze sie noi.co robic.gdzie sie udac?
          • sylwkasz Re: problem z wyproznianiem u czterolatki 17.10.13, 12:28
            Jesli jest nadwrazliwa to wystarczy jedno zaparcie zeby sie zrazila. Moze raz ja zabolalo i teraz boi sie wyproznic. Najlepiej postepuj tak jak przy zaparciach, w necie masz duzo informacji nt. temat. Nie moze tak byc, ze corka 7 dni nie siada na sedes, musisz ja przymusic, przekupic, a przede wszystkim uwiadomic jej, ze odczuje ulge jak juz zrobi kupke. Opowiedz, ze wszyscy musza ja robic, dorosli, malenkie dzieci, zwierzeta itd., prekonaj ja ze to normalne. Im dluzej wstrzymuje tym bardziej ja boli brzuch, chce sie tulic bo jest obolala, boi sie i zle sie czuje wiec przy mamie jej najlepiej. Jeli nie bierze lekow na zaparcia to na poczatek powinien pomoc syrop laktulozum, podaj 3 pelne lyzeczki. Potem podawaj przez miesiac chociaz jedna rano i koneicznie musi to popic sporo iloscia plynu zeby pomoglo.
          • kiki1981 Re: problem z wyproznianiem u czterolatki 17.10.13, 12:28
            Ja podałabym dicoman junior, probiotyk, len mielony (taki kisielek z mlekiem do picia), śliwki suszone do podjadania, może słonecznik, pestki z dyni. To nie zaszkodzi a może rozluźni kupkę i nie będzie bolało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka