dyrgosia 19.03.07, 18:37 Dermatolog rozpoznał u mojego trzylatka zmiany, zapisał maść Vratizolin. Krostki były trzy. Teraz pomimo stosowania maści krostek jest coraz więcej.Co robić dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagu75 Re: Mięczak zakaźny 20.03.07, 21:34 Moze tu cos znajdziesz, było o tym na alergiach, poczytaj. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=57060279&a=57060279 Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Mięczak zakaźny 21.03.07, 17:11 Czytałam, niestety odpowiedzi co robić nie znalazłam... Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: Mięczak zakaźny 22.03.07, 22:37 Ja samodzielnie usuwałam. Po kapieli, kiedy skóra jest rozgrzana i miękka łatwiej idzie. Możesz przekłuć na wylot cieńka igiełką i wycisnąć wacikiem lub zdrapać paznokciem jak dasz radę. Powinnas wydobyc ze srodka taką kuleczkę. Miejsce usuniecia trzeba szybko przetrzec jodyną - jest wirusobójcza. Jak nie chcesz sama usuwać to spróbuj krostki mieczakowe pędzlować jodyną. Trochę to potrwa ale powinny znikać.... Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Mięczak zakaźny 29.03.07, 17:17 Niestety nie dają się wyciskać i jest ich coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
olahabe Re: Mięczak zakaźny 29.03.07, 23:49 Mój syn miał usuwane mięczaki przez dermatologa, miał wtedy ok 2 lat, a krostek na plecach ok 5ciu. Obyło się bez znieczulenia, zmiany zostały wyłyżeczkowane i czymś posmarowane. Po tym zabiegu problem skończył się. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: Mięczak zakaźny 01.04.07, 13:35 Najskuteczniejszym sposobem na mięczaka zakaźnego jest usunięcie (wyłyżeczkowanie) wszystkich zmian przez dermatologa, samemu bałbym się próbować bo można bardzo łatwo roznieść wirusa na zdrową skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Mięczak zakaźny 02.04.07, 08:34 Dziękuję, miałam nadzieję,że może się uda bez zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś