agniecha2701 10.12.07, 21:22 Mam pytanie,czy przebarwienia po lapisowaniu zejdą samoistnie, czy ząbki będą czarne aż do wypadnięcia??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pokonewka Re: lapisowanie 10.12.07, 21:30 Ząbki mogą się nieznacznie rozjaśnić, ale raczej zostają ciemne. Jeśli opiszesz dokładniej sytuację, może uda mi się wskazać Ci inne możliwości leczenia ząbków Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha2701 Re: lapisowanie 11.12.07, 10:07 Witam i dziękuję za zainteresowanie. Synek ma mieć dopiero lapisowane ząbki. Parę dni temu byliśmy u stomatologa,który zalecił ten zabieg. Próchnica zaatakowała górne jedynki i dwójki,ząbki są lekko brązowe. A może jest inna metoda leczenia,która nie przebarwia ząbków? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agusia913 Re: lapisowanie 11.12.07, 17:04 Jak córcia skończyła 1.5 roku mamy lapis. z tego co wiem to mozna zalożyc plomby jak dziecko usiedzi spokojnie na fotelu większośc małych dzieci nie da rady. Mozna w znieczuleniu ogólnym ale to masę kasy kosztuje i jednak jest to narkoza. Nam wyszla próchnica na 1 i 2 i lapis w tym wypadku się sprawdza. Zabieg jest krótki i bezbolesny. córka go nawet lubi. Lekarz przez 2-5 minut maluje zęby pastą ( lapisem) o smaku gumy do żucia a potem tam gdzie jest próchnica zęby robią się czarne. Zęby takie będą do wypadnięcia mleczaków. Jak dziecko będzie starsze to mozna założyć plomby ale ja osobiście nie widzę sensu. No i już przyzwyczailiśmy się do czarnego uśmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś