mamapaulinki06 20.12.07, 13:53 mam pytanko czy któreś dziecko miało takie bakterie w moczu: Klebsiella proteus Escherichia coli ?czy to groźne bakterie? i jakie musi być leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: bakterie w moczu 20.12.07, 14:16 Od razu 3 rodzaje? Czy pojedynczo? Jak wyglada badanie ogolne? Ile tych bakterii? jak sie czuje dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
mamapaulinki06 Re: bakterie w moczu 20.12.07, 14:45 3 rodzaje w ilości 5* 10^4/ml ogólnie teraz jest chora ma oskrzela i dostaje antybiotyk zinnat i mam nadzieje że zadziała na te bakterie Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: bakterie w moczu 20.12.07, 14:52 jesli wystepuja 3 rodzaje w tym samym momencie to jest to ewidentnie zanieczyszczenie probki podczas pobierania moczu. Nie wiem jak pobieralas. Nie hcce nic sugerowac, ale opisz jak to robilas, wtedy moge Ci powiedziec jak to nalezy zrobic. Swoja droga zinnat ma szerokie spektrum dzialania i na wiekszosc bakterii dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapaulinki06 Re: bakterie w moczu 20.12.07, 14:54 po prosty 1,5 godz.trzymałam ją nad kubeczkiem żeby zrobiła siusiu Odpowiedz Link Zgłoś
muszka73 Re: bakterie w moczu 20.12.07, 15:03 Pobrałaś mocz ze środkowego strumienia? Moja mała miała klebsielle pneumonia,miała E.coli i też brała Zinnat i przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: bakterie w moczu 20.12.07, 15:22 Umyta wczesniej? Jak? Wargi sromowe odchylone? Jak wytarta? recznikiem stosowanym normalnie czy jednorazowym? To nie jest czepianie sie, ale te wszystkie czynniki maja wplyw na dokladnosc badania. Odpowiedz Link Zgłoś