28.05.08, 08:10
U mojego 5 letniego synka wyszLy dziwne czerwone kropki na tułowiu,plecach i szyi,na buzi nie ma.Pewnie to ospa,przyniósł z przedszkola(kilka dzieci zachorowało),nie ma gorączki ,nie swędzi,mam pytanie czy można podać wapno,czym jeszcze leczyć wysypkę,jak jest z chodzeniem na dwór,najgorsze że mam jeszcze półroczne dziecko,pewnie i ono się zaraziło:( pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: OSPA:( 28.05.08, 08:14
      Zeby byc pewna powinnas to pokazac jakiemus lekarzowi.
      • gabrielle76 Re: OSPA:( 28.05.08, 10:59
        Idz do lekarza niech potwierdzi ospe. Czasem daje sie dzieciom leki
        przeciwirusowe np Heviran, on zapobiega powikłaniom. Z ospą choćby była piękna
        pogoda musisz siedzieć 14 dni w domu zeby uniknąć powikłań po ospie, jeśli
        maleństwo zaraziło sie ospa to zachoruje za około 14 dni. Moja córka miała ospe
        jak miała 8 miesięcy, zaraziła sie od synów. Oni dostali od razu Heviran i byli
        mało wysypani a córka nie dostała od razu i strasznie ja wysypało, więc jesli
        moge coś doradzić to własnie to że jak tylko zobaczysz pierwsza kropke u
        maleństwa to daj mu Heviran, wtedy ospa bedzie łagodna
        • kasia2511 Re: OSPA:( 28.05.08, 13:34
          Moja córeczka miała 9 miesięcy jak dostała ospy złapała w przychodni ;/ ale
          lekarka pozwoliła nam wychodzić na dwór jeśli nie będzie gorączki i kazała
          osłaniać od słońca skórę dziecka ,nie można się było tylko spotykać z innymi
          ludźmi ,do ogrodu pozwoliła wychodzić ,synek w tym czasie prawie 4 latek nie
          zaraził się od niej i przechodził ospę rok później .Nie ma reguły jak widać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka