akarpacz 10.07.08, 14:51 Witam. Mam krótkie pytanie. Czy mogę podać 15 miesięcznemu dziecku Danone Activia? Podobno to pomaga na uporczywe zaparcia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iglonus Re: zaparcia 10.07.08, 15:08 Ja słyszałam dużo złego o tym jogurcie. Przede wszytskim nie jest dla dzieci. Ja na zaparcia daję śliwki lub sok ze śliwek Odpowiedz Link Zgłoś
akarpacz Re: zaparcia 10.07.08, 15:13 Dzięki za radę. Śliwki suszone czy świeże? Odpowiedz Link Zgłoś
1anyzek Re: zaparcia 10.07.08, 16:02 kup słoiczek śliwek gerbera my czekaliśmy ok pół godziny na efekty, są super Odpowiedz Link Zgłoś
iglonus Re: zaparcia 11.07.08, 07:23 Lepsze są suszone, ale ze słoiczka też wystarczają. Nie wiem, jak to jest z dawaniem suszonych owoców w tym wieku. Ja 14-miesięcznej córce daję ze słoiczka i soki Odpowiedz Link Zgłoś
akarpacz Re: zaparcia 11.07.08, 11:45 Byłam dziasiaj u lekarza i Pani doktor przepisała małemu Enterol 250. Całe szczęście że przeczytałam ulotkę, bo okazało się że to na biegunkę. Porażka!!! Spróbuję podawać śliwki. A co sądzicie na temat Colon C? Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: zaparcia 11.07.08, 21:35 Enterol reguluje pracę jelit, jak i inne probiotyki, nie wiem czy Colon C w tym wieku, ale możesz podawać inne np LAkcid, Lacidofil, Dicoflor, AC-Zymes, Probacti, itd. Powinno pomóc zwiekszenie oleju w diecie. Odpowiedz Link Zgłoś