siewodnik 12.12.08, 13:35 moja 13 miesieczna coreczka wciaz ma ciemieniuche:( czy znacie jakies sposoby na pozbycie sie jej na zawsze! nie pomaga codzinne mycie glowki, oliwkowanie i wyczesywanie grzebykiem-prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.ivona Re: ciemieniucha 12.12.08, 14:33 radze zamiast oliwki zastosowac masc nagietkowa (do kupienia w aptece). smarujesz dosc gesto na pol godziny przed kapiela. potem mocno wyczesujesz. myjesz glowe i na koniec trzeba splukac czysta woda. kuracje robisz az sie pozbedziesz ciemieniuchy ale z tego co ja pamietam u moich dzieci i z doswiadczen znajomych trwa to naprawde krotko. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lavia78 Re: ciemieniucha 12.12.08, 15:20 ja kupiłam krem mustella stelaker i po 3 razach zniknęła..naprawdę polecam, i nie oliwkuj bo to chyba bardziej podrażnia...wyczesuj i stosuj instrukcję z ulotki(fajny krem miły zapach lekka konsystencja) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: ciemieniucha 12.12.08, 17:17 u nas ciemieniucha zniknęła po płukaniu główki czystą wodą, wcześniej myłam główkę szamponem i płynem do kąpieli w jednym (moja córcia ma 5,5miesiąca) stąd też spłukanie było wodą z wanienki. Od jakichś dwóch myję szamponem i za każdym razem spłukuję oddzielnie przygotowaną wodą. A tak wogóle to wcześniej rewelacyjnie zadziałał ALANTAN PLUS maść:) (godzinę przed kąpielą potem zmycie i zczesanie)- zastosowalam przez 3 dnie, a potem jak wyżej:) powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś