mama28-1 14.02.09, 12:32 P. doktor czy mogę mojemu 8,5 miesięcznemu (8600 waga) podawać oprócz vigantolu tran? czy to już za dużo? chciałabym go trochę wzmocnić. Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia-16 Re: vigantol+tran? 14.02.09, 12:41 chętnie dołączę się do pytania. czy można podawać vigantol, cebion multi i tran? Odpowiedz Link Zgłoś
kol196 Re: vigantol+tran? 14.02.09, 14:03 witam. pediatra kazała mi wybrać albo vigantol albo tran.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia399 Re: vigantol+tran? 14.02.09, 14:30 u mnie też pediatra kazał wybrać albo vigantol,cebion multi,tran????? zdecydowałam sie na cebion multi ze względu na to ze zawiera różne witaminki w tym takze wit.d3,mój mały ma 19miesiecy i podaję mu 6 kropli dziennie i ta ilosc zapewnia mu odpowidnią dzienna dawkę witaminek(dodam ze do roku podawałam mu wyłącznie 2 kropelki vigantolu potem przeslismy na w/w CebionMulti) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaapsik2 Re: vigantol+tran? 15.02.09, 00:33 nie wolno ich łączyć! w dawkowaniu ważne jest jak dziecko karmione,jakie ma wyniki z krwi! dawkę wit d ustala się indywidualnie takie połączenie nie jest dobre!chcąc polepszyć możesz pogorszyć Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaalbrecht Re: vigantol+tran? 15.02.09, 21:05 można podawać tran codziennie a jeśli mały je mleko modyfikowane i kaszki zawierające vitD3 to starczy 1 kropla vigantolu co 2 dzień Odpowiedz Link Zgłoś
aaapsik2 Re: vigantol+tran? 16.02.09, 01:16 czy witamin nie podaje się w niedoborach?????? bo zgłupiałam:/ z moimi dziećmi chodzę do wielu specjalistów i każdy z nich każe odstawiać nadmiar sztucznych witamin,zalecają ewentualną suplementację jeśli organizm nie daje rady moje dzieci na taki nadmiar d3 reagują natychmiast (nerwy,płacze,potliwość,brak apetytu,wrzaski w nocy) Odpowiedz Link Zgłoś