igab Re: Czy Busko to tylko uzdrowisko 21.09.04, 22:02 czy też przemysł? To takie pytanko na początek żeby było jasne gdzie jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
marta80 Re: Czy Busko to tylko uzdrowisko 23.09.04, 21:30 Przede wszystkim uzdrowisko i mały miasteczkowy przemysł ale nie na skalę krajową czy świata. Odpowiedz Link Zgłoś
henrykv Re: Czy Busko to tylko uzdrowisko 13.03.05, 20:07 Zgadzam się.Busko to głównie uzdrowisko. Mieszkam w Koszalinie i ilekroć opowiadam komuś o Busku to każdemu to miasteczko kojarzy się z uzdrowiskiem. Pozdrawiam wszystkich buskowian (Skowerów i Wilków). Ostatnio byłem w Busku w listopadzie 2004 r. Busko powoli, ale się rozwija, szczególnie właśnie część uzdrowiskowa. Mógłbym dużo mówić o tym mieście, gdyż z perspektywy kilkudziesięciu lat (już ponad 30),gdy jestem W Busku to spaceruję po tym mieście i obserwuję jak żyją ludzie wtym mieście, co nowego powstało i co powstaje. A w tym okresie powstało bardzo dużo (szkoły, baseny, nowe osiedla mieszkaniowe a także część uzdrowiskowa zmieniła swój wygląd). Odpowiedz Link Zgłoś
praszka.m Re: Czy Busko to tylko uzdrowisko 06.04.05, 09:05 Pozdrawiam z Gliwic, Śledzę wasze forum już od jakiegoś czasu i nic się tam nie dzieje. Żadnej dyskusji, komentarzy, Czyżby się tam nic nie działo?. Dodam, że raz w roku staram się odwiedzić Busko. Z pewnych względów mi bliskie. Odpowiedz Link Zgłoś
ddra_23m Re: Czy Busko to tylko uzdrowisko 26.04.05, 02:27 TA busko to głównie uzdrowiso a tam ktos wspomniał o przemysle no co za gość gdzie w busku jaki przemysł ????????????? coś pan królik panie zając??????? Mieszkam tu juz 24 lata tu się urodziłem wychowalem i uczyłem ale niestety przyszłości tu nie widze nic tylko handel a juzmi to bokiem wychodzi wszystko mieszkam w bloku i mam juz dość moi starzy zaczęli sie budować ale ojciec sracił pracę i wtsztsytko runęło nim powstało a tak sie pieknie zapowiadało ale co was to moze obchodzic nara Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent6 Re: Czy Busko to tylko uzdrowisko 27.04.05, 09:03 Skoro mieszkasz tam juz tyle lat to spojrzyj rzetelnie na to co tam jest. Misto nigdy nie będzie miało przemysłu bo miec nie moze /uzdrowisko/ Jest parę zakładów lecz tylko prywatnych robiacych dobra "robotę" i dajacych zatrudnienie dla ludzi z miasta i okolic.Miasto zawsze będzie żyło z uzdrowiska i temu trzeba się podporządkować,lecz aby to było miasto uzdrowiskowe to trzeba niestety włożyć trochę pracy !Panie Gajewski-nowy szefie miasta proszę pokazać energię która tkwi w Panu !Niech Buska będzie dużo wszędzie !Radio internet TV propaguj Pan to miasto szeroko ale przy tym trzeba wszystkim chętnym pobytu w tym mieście coś zaoferować-koncerty nie tylko w przypływach uniesień i to raz w roku,przeglądy teatralne w sezonie zimowym - w odnowionym centrum kulturalnym być może jakiś memoriał sportowy o Pana puchar ! i wreszcie wykorzystać Radzanów i jego wodę !Latem festyny i zimą festyny ze ślizgawkami na lodzie i zjazdami na sankach,biegi narciarskie wokół wody ! Zrób Pan coś z tym słynnym rynkiem ponurym i szarym/rozrywką jest dla czerwonych nosów /Niech ten rynek będzie wstępem do uzdrowiska !!! I sprzatanie z tych śmieci co zalegają wszędzie ! Może będzie Pan pierwszym w Polsce burmistrzem co wyegzekwuje od właścicieli posesji posiadania pojemników na śmieci i dbałość o teren przylegający do ich domostw ! Pozdrawiam lubię to miasto i zależy mi na jego wizerunku mimo iż mieszkam poza nim i nigdy nie byłem jego mieszkańcem. Odpowiedz Link Zgłoś
norab2 ja wyjechalem 20-lat temu i za 5-lat chce wrocic. 16.08.05, 00:40 Chyba 10-lat temu wykupilem od mojej matki mieszkanie, wyremontowalem je i kupilem nowe rzeczy do domu.Teraz ma lepiej niz ja tu na zachodzie i nie musi sie badz,ze z jej biednej renty cos jej zabraknie.Pracuje w duzej firmie ca.1000 ludzi razem ze mna robia czy wlosi,czy grecy tez wyjechali na zachod z biedy za chlebem.Wiec dlaczego sie boisz i ty mozesz zmienic swoj los, i pomoc swym rodzicom.Tylko trzeba odwagi i jezyk znac! Odpowiedz Link Zgłoś
marta2311 Re: Czy Busko to tylko uzdrowisko 05.04.06, 20:30 Kocham Busko. Dla mnie to raj, chciałabym móc tu przyjeżdzać kiedy tylko mam na to ochotę.W okolicach Buska spędziłam piękne chwile mojego błogiego dzieciństwa. każde wakacje,ferie, święta.Tu mieszkają ludzie, których kocham najbardziej na świecie.Busko jest cudowne, spokojne, tu czuję się fantastycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
praszka.m Re: Czy Busko to tylko uzdrowisko 06.04.06, 11:57 Jak widać nie tylko źródła maja magiczną moc. Juz sie ciesze na myśl o tym ze zbliżają sie święta i znów też tam będę. Cudowna atmosfera , świeże powietrze , cisza , lasy , och juz można pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Ktore sanatorium jest najlepsze? 01.10.06, 10:19 Skoro zebral sie tu tylu wielbicieli i ZNAWCOW Buska to chcialabym zapytac sie ktore sanatorium/dom zdrowotny jest najlepsze? Chce przyjechac prywatnie na kilka tygodni wypoczynku w listopadzie i zalezy mi na konforcie pokoju. Ktore sanatorium ma najwygodniejsze pokoje? Chodzi mi porzadne lozko i telewizje w pokoju. Nic wiecej mi do szczescia nie trzeba ... nie musi to wiec byc apartament. Znalazlam linka do sanatoriow w Busku Zdroju, ale wiadomo, na zdjeciach wszystko ladnie wyglada! Zalezy mi na spokoju i ciszy, wiec kawiarnia w budynku nie jest mi potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś