07.12.05, 21:25
Wiecie co... myślałam sobie tak... w dobie kiedy określenie "moherowe berety"
przybrało bardzo negatywny wydźwięk, to chyba nikt już takiego beretu nie
ubierze.
A tu... oglądam właśnie rozmowy z pielgrzymami, którzy przyjechali na
uroczystości rocznicowe Radia Maryja i te Panie naprawdę w znakomitej
większości mają moherowe berety:).
A moze to taki znak solidarności?
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: Berety 07.12.05, 21:30
      Albo nieświadomości. ;-)
      • teklat Re: Berety 07.12.05, 22:42
        Lemur! Mialam taka sama mysl! To jest niezwykle upodobanie do tego naokrycia
        glowy!
        • moco7 Re: Berety 08.12.05, 12:28
          Skoro już tu jestem...Niech nie ginie to forum...Moherowe berety to chyba jakiś
          powszechny defekt osobowości starszych kobiet.
          • niemotka Re: Berety 08.12.05, 13:49
            To straszne ze nie macie pojecia co oznaczaja w Polsce moherowe berety.Moze czas
            zaczac czytac choc naglowki gazet,wystarczy uzyc do tego internetu gdzie od
            miesiecy walkowany jest ten temat a z drugiej strony to nezaleznie od pozornych
            ulomnosci starszym kobietom nalezy sie odrobina szacunku a to z kolei zwie sie
            tolerancja.Wstyd.
            • moco7 Re: Berety 08.12.05, 15:34
              OK.Słowo "defekt" zastępuję słowami "specyficzny rys".Wstydzić się nie mam
              czego,bo przecież moherowy beret może się podobać lub nie w zależności od
              gustów, a z tymi się nie dyskutuje.D.Tuskowi widocznie się nie podoba!
              Pozdrawiam.
      • kambizes Re: Berety 13.12.05, 23:24
        to świadome się oznakowanie ;) nie dawno, przeskakując z kanału na kanał, natrafiłem na transmisję mszy prowadzonej przez ojca Rydzyka, już końcówkę: i słyszę jak zakrzyknął ojcec R.: "Zobaczcie ile tu moherowych beretów! Pokażcie się! Proszę! Jak pięknie!" - to gwoli wyjaśnienia, ze te panie nie wstydzą się swojego nakrycia głowy i konotacji polityczno-religijno-radiomaryjnych z nim związanych.
    • jack_ryan Re: Berety 08.12.05, 22:26
      Rodzice kiedyś opowiadali jak to miały wystąpić Czerwone Gitary ale zamiast
      nich przyszły czerwone berety. :))
      • moniek76 Re: Berety 09.12.05, 08:32
        Na szczęście jestem uczulona na moher:))
        • caro333 Re: Berety 09.12.05, 12:47
          Nie mogę się oprzeć,wszak zatwardziały seksista jestem - a propos beretów.W
          latach 80-tych panowała moda na berety w kształcie półkuli z taką maleńką
          antenką.Przypominały - wypisz,wymaluj - kobiece piersi w stanie...bardzo
          miłym.Pamiętam codzienne schodzenie po pracy, schodach w tłumie tak
          przyodzianych koleżanek.Przede mną kolorowe,podrygujące w takt
          schodzenia...Zaraźliwe to było!:)))
          • 50v7 Re: Berety 11.12.05, 22:27
            caro333 napisał:

> Nie mogę się oprzeć,wszak zatwardziały seksista jestem - a propos beretów.W
            > latach 80-tych panowała moda na berety w kształcie półkuli z taką maleńką
            > antenką.Przypominały - wypisz,wymaluj - kobiece piersi w stanie...bardzo
            > miłym.Pamiętam codzienne schodzenie po pracy, schodach w tłumie tak
            > przyodzianych koleżanek.Przede mną kolorowe,podrygujące w takt
            > schodzenia...Zaraźliwe to było!:)))
            I takie postrzeganie problemu bardzo mi się podoba, śmieszne to były czasy ale
            ile enegii dodawał taki widok wszak seks motorem życia jest, i te schody pełne
            bujających się sterczących wielkich cyców i te tłumy nagrzanych facetów.......
            • slav4 Re: Berety 14.12.05, 19:45
              A tu Big Cyc do posłuchania o Beretach.
              Podobno żadne radio nie chce puścić tej piosenki żeby sie (wiadomo Komu) nie
              narazić.....

www.bigcyc.pl/

Linka macie z prawej strony
              • lemuriza Re: Berety 14.12.05, 20:05
                Piosenka jest niezwykle melodyjna, przebojowa i aktualna:). Szkoda, że nie
                puszczają w radiu.
                Ha, będą ludzie słuchać w internecie:). Czasy mi się przypominają mojego
                dzieciństwa i słuchane na domowych magnetofonach różne pieśni zakazane przez
                moją Mamę i jej znajomych.
                Stare wraca pod inną postacią czy co?
    • tradycja1 Re: Berety 02.01.06, 17:06
      A ja mam moherowy beret- kapelusz i w nim chodze nawet w PL :)
      I gwizdze na wszystko :)
      • teklat Re: Berety 02.01.06, 17:34
        I to mi sie podoba! chociaż w Twoim przypadku, Tradycjo, trudno się dopatrywać
        czegokolwiek innego - poza upodobaniem do włochatej dzianiny :))
        • tradycja1 Re: Berety 02.01.06, 17:36
          Do kosciola tez w nim chodze :)
          • caro333 Re: Berety 03.01.06, 15:36
            Brawo!:))
            A gdzieś w necie znalazłem nicka "homerowy beret"! Toż to nobilitacja!:))
            • lemuriza Re: Berety 03.01.06, 16:13
              Też mam parę beretów: czerwony, zielony i popielaty.
              Nie są moherowe.

P.S. Właśnie w TV Giertych wręcza pierwsze becikowe.... Błeeee... Panowie
              politycy. Czego się nie robi żeby zyskać trochę głosów.
              • gonzo1001 Re: Berety 03.01.06, 18:59
                Jestem chyba nie na czasie,nie posiadam żadnego beretu nie mówiąc już o
                moherowym:-)Chyba jestem nie modna :(
                Jeśli chodzi o te becikowe to taka oferta wcale mnie nie zachęca na
                powiększenie rodziny, tak jak zakładało w swoich planach LPR. Co to za zachęta
                1000zet jednorazowo na parę pieluch ???
                • teklat Re: Berety 03.01.06, 20:33
                  Hmmmmm.... ja tam uważam, że w kwestii chęci posiadania dzieci becikowe nic nie
                  ma do rzeczy.
                  • caro333 Re: Berety 04.01.06, 16:46
                    Do rozważenia jest jeszcze zapomniane "ius primae noctis"...Gdybu objąć tym
                    prawem znaczną liczbę panów wedłg jakiegoś mądrego klucza..:))) (znowu
                    świntuszę..:))
                    • teresa50 Re: Berety 04.01.06, 22:17
                      Rozdawnictwo cudzych pieniędzy już od becika.. Jakby podatki były niższe i
                      każdy mógłby uczciwie na rodzinę zapracować to żadne becikowe i inne podejrzane
                      dotacje, subwencje i zasiłki nie byłyby potrzebne, no nie ?? :-))
    • atob Re: Berety O to moj :) 05.01.06, 03:26
      zielone - w jednostkach wojsk lądowych,

Choc nie do konca . Bo brygada pancenra a jak :)Ale zamiast "uszczelki" Berecik
      zielony ;)

Nie pokaze :) bo na stronach naszego :) heheh monu jest tylko tyle
      :- zielone - w jednostkach wojsk lądowych,

Uszczelka= beret czarny oznajajacy przynalazlesc do k cz.
      • atob Re: Berety O to moj :)PS 05.01.06, 03:32
        zdjecia.swistak.pl/00/01/28/67/1286715_1_t.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka