Dodaj do ulubionych

Literatura

11.12.14, 12:33
Wojewódzki Kuba w Polityce napisał że na jednego czytającego
przypada trzech piszących.
Znaczy się widać że strzechy mają tego pod sufit. Będę musiał to sprawdzić, skoro
tyle piszący piszą to o czym oni piszą. Może przepisują jeden od drugiego. Kupię jak leci
w księgarni z pięć książek i zobaczę co w nich.
Tez się zastanawiam o czym można pisać siedząc w domu gotując obiad nigdzie nie bywając
a pisać.
Jedna taka napisała jakiś monolog waginy co mogę zrozumieć że wagina może snuć jakiś
targany chucią monolog nawet w kuchni przy robieniu zasmażki do zupy.
A faceci od czasu Fredry są bardziej powściągliwi jacyś, a seks transcendentalny to mogą
opisać jak sobie wkręcą jaja w imadło by wyrazić to podobnie jak cierpiał młody Werter.

Lepiej oprzeć się o sprawdzoną literaturę i siedząc w fotelu, kapcie kawa kot na kolanach
i czytać Dżeka Londona jak jego zwilczały pies silny jak Pudzianowski ciągnął sanie i wygrał.

Jak ktoś się chce lepiej nosić może fotel kapcie kawa i kot na kolanach I Camus. tylko że kawa
ma być w filiżance . A Joice był dobry z kawą w szklance i za komuny teraz to obciach.

Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: Literatura 11.12.14, 12:46
      A jak się teraz ma rzecz z Anią z Zielonego Wzgórza?
      Kiedyś straciłam szanse u pewnego chłopaka z Politechniki, bo nie czytałam Ań.
      A on stosował kryterium czytania Ań w doborze narzeczonych.

• vidavil-125 Re: Literatura 11.12.14, 13:04
        Ten chłopak z Politechniki to fetyszysta jakiś.
        Ja nie czytałem Ani z Zielonego Wzgórza ani z innych kolorów.
        Ale, będąc też facetem co tylko jedno im na myśli, to moja myśl taka,
        że nie spotkałem ani jednej Ani co by się nadawała do łóżka.

• sorel.lina Re: Literatura 11.12.14, 13:27
          vidavil-125 napisał:

> Ten chłopak z Politechniki to fetyszysta jakiś.

Może fetyszysta, ale sprawił, że jednak przeczytałam te Anie. Niestety, po niewczasie. sad
          Ale już moja córka przeczytała je w czasie właściwym. smile

• k.karen Re: Literatura 11.12.14, 14:06
            Moi Drodzy smile
            Co Wy tu o Camusie, Kafce, Bułhakowie, Hemingwayu i innych niby wielkich wink
            Najszybciej, najchętniej i najbardziej poczytny jest, jak się okazuje, największy bestseller - nasze Podwórko big_grin
            Ledwo opublikowane, a już rozchwytywane big_grin
            • vidavil-125 Re: Literatura 11.12.14, 14:18
              Jak pisać o literaturze i nie wspomnąć o Ziemkiewiczu.

Google tak o tym panu: dziennikarz, publicysta, pisarz fantastycznonaukowy.

Mając fantastycznonaukowy dar pisania nie sposób odmówić temu panu
              fantazyjnego spojrzenia i pisania o polityce.
              Nigdzie nie był - nic nie widział - nic nie słyszał. Ale sugestywny i negatywny opis
              europejskiej polityki robi wrażenie u pań moherowych choć one już w wieku moherowym są ale i też religijnie niewierzące.
              Ale owe panie wierzą i skwapliwie potakują Ziemkiewiczowi bo czas w którym przyjeżdżały do kraju robiąc focha zadem i mówiły- u nas to nie możliwe się skończył. Nowa emigracja przyjeżdża
              na sobotę i niedzielę do kraju i z kraju z niemożliwego stało się możliwe a to może wkurwiać.

Jeśli dalej o wkurwianiu, to ta polityka z tego co pisze wkurwia Ziemkiewicza.
              Przyparty jednak do muru Ziemkiewicz zapytany by tak bez jaj odpowiedział w takim razie jaki
              jest najlepszy dla społeczeństwa model uprawianej polityki pewnie by Kima z Korei
              Północnej wskazał.

Na Evereście pan Ziemkiewicz nie był ale jak napisze że tam jest mocno pod górę
              to panie z zachwytu zrobią omlet ale poproszą o autograf najpierw.

• wscieklyuklad Re: Literatura 11.12.14, 14:43
                Tu macie najwartościowszą literaturę:

http://i60.tinypic.com/2dsmome.jpg

http://i59.tinypic.com/2efss1y.jpg

http://i59.tinypic.com/2ns8iug.jpg

http://i62.tinypic.com/16nv5d.jpg
                • ulisses-achaj Re: Literatura 11.12.14, 14:59
                  Co za psychopata popełnił ten tekst? Czy to gazetka pacjentów domu obłąkanych dla najtrudniejszych przypadków? I kto to czyta? Jak bardzo upośledzonym na umyśle trzeba być, żeby oddawać się lekturze takich tekstów. Przecież nikt normalny traktować tego serio chyba nie może????
                  • wscieklyuklad Re: Literatura 11.12.14, 15:07
                    Popełnił go był red. Marek Magierowski w "Do rzeczy" Tygodniku Lisickiego, prawdziwie polskim, nie zaś polskojęzycznym tylko, medium.

• 1zorro-bis Re: Literatura 11.12.14, 15:34
                      a przygody "Misia Puchatka" , he?big_grin
                    • wscieklyuklad Re: Literatura 11.12.14, 15:36
                      Uczestnictwo wwydarzeniach kościelnych - jak widzisz Ulissesie - uwzniaśla i otwiera oczy na naszą, jak najczarniejszą wegetację raba.
                      Na soliczku postawionym w okolicy rufy świątynnej, dobre duszyczki a zarazem Prawdziwi Patrioci (czyli tacy, którzy już mają - naturalnie pod wpływem oboeiązkowej i stosownej Literatury Faktu - gały szeroko otwarte, a źrenice pszerarzeniem zwężone) wykładają ową Literaturę faktu, by zniewolony modlacz mógł se do chaty zabrać i popijając szklanicą czystej wody oraz zagryzając tym, co akuratnie udało mu się wyszperać na dowolnym śmietniku własne gały pszerarzeniem wytrzeszczyć.
                      Do Świątyni udaję się zatem z wyprzedzeniem należytym (cirkaebałt 10 min. przed podzwonnem), żeby załapać się na jeden z poczytnych Faktodzienników Czysto Polskich.
                      Są to: "Do Rzeczy" (czytaj: "Od Rzeczy"), "W Sieci", "Gazeta Polska", "Nasz Dziennik".
                      Wklejony fragment pochodzi z numeru czerwcowego.

cdn.
                      • wscieklyuklad Re: Literatura 11.12.14, 15:49
                        Jak dowodzi gazetoforumowe doświadczenie, treść owych, jak mawiał mój wielki imiennik"publikatorżników" (jako, że autorzy, choćby nawet mieli lekkie pióro i tak - jak czytasz - czują się poniżej niewolnika i z tym osobistym dramatem samowiedzy - nie płodzą, ale abortują treści).
                        Zauważ jednak i rzecz równie ważną: toż na forach jest całę grono plagiatorstwa, które bezwstydnie, zamiast schować się w mysiej dziurze, przeklejają te teksty jako własne - nie tylko niemal identycznie pod względem zawartości, ale i kolejności utyskiwań.
                        To akurat nie dziwi, gdyż stopień pojmowania otoczenia przez histeryków i czarnowidzów jest tak płytki, iż muszą posiłkować się paraprasą - jak ta wyżej.
                        A przecież wystarczyło wkleić tytuł i datę publikacji, a każdy sam by poczytał dlaczego mamy przesrane.

Na zakończenie podzielę się cennym niusem tyczącym demokracji.
                        Otóż jest taki niewielki i nic na arenie międzynarodowej nieznaczący kraik bez dostępu do morza - ojczyzna największego w dziejach miłośnika demokracji Szanownego Pana Kanclerza Adolfa H.
                        Na pasku "Superstacji" płynie sobie pasek informujący, iż rząd uchwalił zakaz działalności imamów pobierających wynagrodzenie od obcego państwa.
                        No dramat!
                        Ja sie pytam co to za demokarcja jest?
                        Widac najwyraźniej, iż w krajach niemnieckojęzycznych nie da się niczego zdziałać nie przeliczywszy tego uprzednio na kasę. Ale żeby zabronić swobodnego praktykowania religijnego? To co niby, do getta mają się znowu przenieść?
                        A co jawstriacki podatnik na to? To niby imam ma być dotowany z jawstriacko państwowego budżetu? Czyli na koszt zgermanizowanej Polonii też?
                        Świat się już chyba kończy!
                        Jak żyć, powiedzcie, jak żyć?
                        • wscieklyuklad Re: Literatura 11.12.14, 17:06
                          I jakby tego nie dość, polskojęzyczne bo zarządzane przez mniemieckich derechtorów media, alarmują:

www.tvn24.pl/niemcy-na-celowniku-dzihadystow,497731,s.html
                          Łomateczkoboska!
                          I co tera będzie?
                          Będą Mniemcom łby ścinać pod Brandeburską?
                          Czy słyszał kto o podobnym zatrważającym scenariuszu w demokratycznej Polsce?
                          • 1zorro-bis Re: Literatura 11.12.14, 18:22
                            WU....nie wywoluj wilka z lasu.
                            Przez politycznych idiotow , ktorzy za pare dolcow zgodzili sie na wiezienie CIA w Polsce teraz Polska bedzie na celowniku....
                            Juz o tym trabia.....takie roznesmirk
                            • sorel.lina Re: Literatura 11.12.14, 18:32
                              1zorro-bis napisał:

> Przez politycznych idiotow , ktorzy za pare dolcow zgodzili sie na wiezienie CI

To przez ten polski nabożny stosunek do Ameryki i wielką naszą doń miłość.
                              Niestety raczej nieodwzajemnioną.

• 26maj Re: Literatura 11.12.14, 18:44
                                Nie damy sobie guzika urwać
                                • sorel.lina Re: Literatura 11.12.14, 18:47
                                  I guzik będziemy mieli. smile
                                  • vidavil-125 Re: Literatura 11.12.14, 18:51
                                    Literatura i sztuka jakoś mają się razem
                                    Żeby nie było tylko o literaturze to teraz o nominowanych do Paszportów Polityki
                                    w sztukach wizualnych.
                                    Dziewięćset stron w literaturze zapisane współcześnie można by porównać fabułą
                                    do obrazu Jana Matejki- Bitwa pod Grunwaldem.

O ile wielostronicowa literatura ma się dobrze, to w sztukach wizualnych można
                                    już się dopatrzyć tendencji odwrotnych. Widać syntetyczną i ascetyczną dominację
                                    w prezentowanych w Polityce sztukach wizualnych. Tak to więc odklejając spod stołu zaschniętą już gumę do żucia i przyklejając na nowe płótno można by tak wyrazić w nowym wymiarze wspomniany obraz Jana Matejki.
                                    Nie wiem co wyrażają obrazy nominowanych do Paszportów Polityki w owych sztukach wizualnych ale ich uniwersalność może wyrażać też ból zęba i przydać się jako dekoracja w poczekalni u stomatologa.

• sorel.lina Re: Literatura 11.12.14, 19:02
                                      vidavil-125 napisał:

> ich uniwersalność może wyrażać też ból zęba i przydać się jako
                                      > dekoracja w poczekalni u stomatologa.

Właściwie, dlaczego by nie poobcować ze sztuką w poczekalni u stomatologa? smile
                                      Ale nie kupiłam dzisiaj Polityki, więc wizualnie nie mogę się wypowidzieć.
                                      • wscieklyuklad Re: Literatura 11.12.14, 19:06
                                        Jest coś na rzeczy w tych skojarzeniach.
                                        Dajmy na to, że obraz odzwierciedla nie tyle ból zęba (wirtualny i trudny do malarskiego oddania) ile mosty szczękowe.
                                        Jeśli przypomnimy sobie, iż w Stolicy Polski jest Most Grunwaldzki, to stąd już tylko krok ku Matejce.
                                        Jeśli ktoś ma kilka mostów nazębnych, to możemy w ten sposób nawet zmultiplikować "Bitwę" Matejki.
                                        • cambria1.2 Re: Literatura 11.12.14, 20:32
                                          Drogi WU, gdzie w stolicy jest Most Grunwaldzki? Serio, bo nie wiem... Aż nabrałam chęci, żeby tam się przespacerować!
                                          • wscieklyuklad Re: Literatura 11.12.14, 20:53
                                            Otóż Cambrio, Ponte Grunwaldzki stoi od 1977 roku pod Monte Wawel w odwiecznej i wiecznej stolicy Naszey Ukochaney Oyczyzny - Krakowie.
                                            • tan.nawe Re: Literatura 11.12.14, 20:59
                                              Oczywiście na Vistula River! big_grin
                                            • cambria1.2 Re: Literatura 11.12.14, 21:01
                                              Aaaaa, dzięki, drogi WU. O tym zupełnie nie pomyślałam, a przyznaję, że powinnam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka