kam_ea 16.05.10, 00:47 gdybym ja takie jak Wy talenty posiadała... to jednym ciągiem bym wiersze pisała... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kogucik.2972 Re: ojjjj 16.05.10, 11:31 zamknij oczy, otwórz serce... pomyśl o tym, czego pragniesz... znajdziesz wtedy wierszy więcej, nie jednego jeszcze zagniesz... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: ojjjj 16.05.10, 15:55 Kogucik ma rację! Tak pisać ma droga. Piszę emocjami, kiedy w sercu trwoga.))))))))) Odpowiedz Link
kam_ea Re: ojjjj 18.06.10, 20:26 przymknęłam oczy, otworzyłam serce... lecz znalazłam w nim coś więcej... ....niż tylko wiersze Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: ojjjj 18.06.10, 20:33 ...bo uczucia...te najszczersze... w nim znalazły swe schronienie.... tam nie grozi zapomnienie... tam je można pielęgnować... tam na zawsze je zachować.... Odpowiedz Link
delkos Re: ojjjj 20.06.10, 21:11 kam_ea napisała: > gdybym ja takie jak Wy talenty posiadała... > to jednym ciągiem bym wiersze pisała... Wierszyki Kameo, to ludek tęczowy żeby jakiś złowić trzeba mądrej głowy szybkich mocnych łapek co biegną za tęczą i się nie męczą Kiedy natchnienie Cię zaatakuje wtedy wysoko szybko podskakujesz ...upadek jest pewny i co z tego wynika...? otóż masz w głowie tęczę.... (albo masz na głowie guza ) i kawałek wierszyka! kot co pisze wierszyki Odpowiedz Link
iwona.ana1 Re: ojjjj 20.06.10, 23:09 czasami wystarczy zamknąć oczy słowotok uczuć sam się potoczy czasami wystarczy zajrzeć w serce swoje odkryjesz najskrytsze tajemnice Twoje poklikać, podumać, poczytać, popisać usystematyzować i w świat wierszy wysłać powodzenia Odpowiedz Link
kam_ea Re: ojjjj 21.06.10, 11:39 Mój drogi Delkosie Dzisiaj nabiłam sobie guza ale mam to głęboko w nosie Będę uganiać się za tęczą Dopóki starczy sił Odpowiedz Link
delkos Re: ojjjj 21.06.10, 13:08 Krótki kurs komputerowy wierszykowy Wpadłem na jedzonko bom głodny okropnie jem i trochę sprawdzam co mi siedzi w kompie I zaraz napiszę patrząc na talerzyk to co mi w tej chwili tak na sercu leży: Leżą mi słowa (na sercu leżą!) hopsa sa hopsa sa Dobra zupa nie jest zła! Kiedy się na zupie skupię mija mi myślenie głupie A więc trochę rytmu prostej wyliczanki takiej... która nawet pasi do skakanki albo melodyjka co w głowie zadźwięczy ... i już masz wierszyk: Siedź na płocie wściekły kocie i nie gap się na mnie ... bo... ci płot połamię! ( a to do takiego co mi jeść nie daje tylko wbija pazury!!! Co to za zwyczaje!?) Pomyśl o rymowankach tych prostych dziecięcych... i już masz wierszyk: Entliczek pentliczek Czerwony stoliczek na kogo wypadnie ten pod stolik wpadnie! a na tym stoliczku siedzi kot w koszyczku strasznie się wydziera głodna jest choliera! Pomyśl też o prostych przyśpiewkach ludowych mają rytm wyraźny ... iii wierszyk gotowy!: Leciał pies przez pole ogonem wywijał pożarł mi śniadanie szczęśliwa bestyja Miałem z sobą bułkę lecz gadzinie dałem no bo była głodna i nie wytrzymałem! no a teraz siedzę nad talerzem zupy a w lodowce pusto trza robić zakupy! I znowu wybiegam bo jestem spóźniony a jak będzie korek.. to będę ... wk...ony! Odpowiedz Link