ventus_historicus Co za bredzenie! Kamizelka wszystko ci powie?! 04.12.09, 19:45 Bohaterka artykułu zdolnością do rozsądnego myślenia nie grzeszy! "Tylko że Hurndall, jak my wszyscy, był nieuzbrojony i miał na sobie odblaskową kamizelkę. Zawsze je nosimy. Jest na nich wielojęzyczny napis DOCTOR albo PRESS" To przecież takie oczywiste, że żaden hamasowiec takiej kamizelki nie założy! To przecież takie oczywiste, że w karetkach nie wozi się broni i amunicji! To przecież takie oczywiste, że hamasowcy nie kryją się wśród ludności cywilnej! Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu jak ta pani moze byc Polka 07.12.09, 14:08 skoro nie ma Polskiego paszportu? To jest obywatelka angielska, ktora ma prawo wystapic o Polski paszport, ale ktora nie zostala legalnie uznana za obywatela Polski. Dlatego, Polka nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bialoskory ciekawe, a czy panu wiechu 08.12.09, 02:21 mogloby przyjsc do glowy ze mozna byc narodowosci polskiej, nawet bez paszportu. ciekaw jestem czy pan to rozumie? ja na przyklad mam dwa paszporty, czy jestem Polakiem? czy moze wg pana tylko 50%? Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn bezużyteczni mądrale 07.12.09, 15:01 O istnieniu ISM (International Solidarity Movement) dowiedzialam sie dopiero po obejzeniu w teatrze sztuki "My Name is Rachel Corrie", bylam wstrzasnieta! Pozniej przeczytalam, bardzo szczegolowa i bogata w dokumentacje, historie konfliktu izraelsko-palestynskiego Normana Finkelsteina pt "Beyond Chutzpah: On the Misuse of Anti-Semitism and the Abuse of History". W czasie ostatniej interwencji izraelskiej w Gazie sluchalam uwaznie doniesien dwuch, pracujacych w tamtejszym szpitalu, norweskich lekarzy Erik'a Fosse i Mads'a Gilbert. Moj podziw dla naszej rodaczki, Ewy Jasiewicz, jest ogromny. abhaod skomentwal(a) to tak: "pożytecznach idiotów/tek nigdzie nie brakuje" - ciekawe co by powiedzial o bezużytecznach mądralach? Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Re: bezużyteczni mądrale 07.12.09, 16:42 Tak to jest ze piszący tutaj potomkowie Polskich Żydów którzy byli stalinistami myślą tak jak ich ojcowie i dziadkowie!!! Zabić, zakatować , torturować, zagarnąć, wymordować zbombardować itd... Gdyby w Polsce dokonano dekomunizacji mieliby więcej wstydu jak w Niemczech krewni Socjalistycznych (Narodowo) zbrodniarzy Hitlerowskich którzy czuja skruchę i wstyd!!! Chociaż zbrodnicza ideologia komunistyczna kosztowała ludzkość najwięcej ofiar w historii Ludzkości Ci ludzie nie maja cienia wstydu tak jak słynny brat Ojca Redaktora!!! Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku Straszine mnie wq-wia gdy ktoś pisze "Polski" zami 07.12.09, 23:25 zamiast "polski" polski język, polski paszport tak się pisze po polsku "Polski" paszport nie istnieje - to jest nie po polsku i najpierw niech "Polski" ciekawski nauczy się po polsku a potem zabiera głos o o czymś co jest polskie polskie a nie "Polskie" komprenewu? poniał, understood?? Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Tania w utrzymaniu 08.12.09, 01:27 Sympatyczna panienka, zarazona lewactwem, ktora zupelnie nic nie rozumie, ale ma dobre intencje, wiec w zasadzie powinno sie jej wybaczyc fakt, ze nic nie rozumie. Mowi ze nie interesuje ja polityka, a siedzi w srodku tego gie.. Takie panienki wykorzystywane sa przez terrorystow i slusznie, bo nikt nie nadaje sie do pracy propagandowej, jak te idiotki. Na razie panna sobie jezdzi i protestuje, ale jak za bardzo sie wychyli to moze dostac guza od tych Palestynczykow, ktorych tak kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Tania w utrzymaniu 10.12.09, 00:29 Ta panienka to naprawde idiotka - chyba nie udaje. Jesli udaje, to wlasciwie nalezaloby przedstawic ja do Oskara. "Planujemy tym razem przełamanie blokady wielką międzynarodową akcją - żeby z Cypru wypłynęło co najmniej pięć łodzi pod różnymi flagami." Swietny pomysl, zapowiadac to wszem i wobec. Jeszcze ogloscie nabor na Internecie i podajcie dokladna date i godzine. Pierwsza izraelska kanonierka rozpieprzy te lodzie ogniem bezposrednim, a kto sie przeslizgnie, na tego juz przy samym brzegu bedzie czekal izraelski helikopter... "Marzy mi się wśród nich polska łódź pod polską flagą." Niedoczekanie, laluni! Az tak glupich w Polsce nie ma... "Hamas wygrał w Strefie Gazy demokratyczne wybory, więc nie można z nimi nie współpracować." Hitler w Niemczech w 1933 roku tez wygral demokratyczne wybory. I jakos wspolpracowanie z nim malo komu wyszlo na dobre na dluzsza mete... Odpowiedz Link Zgłoś
kpix ależ, viking... 10.12.09, 23:58 Łodzie International Solidarity Movement startujące bodajże z Larnaki na Cyprze robią to po uzyskaniu zezwolenia w izraelskiej ambasadzie... Te wielkie krzyki jakoby coś przełamywali to są kpiny na poziomie podjaranych studentek. Sorry bardzo, jest faktem że Gaza cierpi, ale jest też faktem, że klucza do problemu Gazy należy szukać w Teheranie i biurach Hamasu w Damaszku: bowiem nie kto inny, jak dżihadyzm sprawił, że wycofanie się Żydów z Gazy 4 lata temu zaowocowało nie rozmowami pokojowymi, a rakietami Hamasu. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: ależ, viking... 11.12.09, 04:47 kpix napisał: > Łodzie International Solidarity Movement startujące bodajże z > Larnaki na Cyprze robią to po uzyskaniu zezwolenia w izraelskiej ambasadzie... No to i takie samo to "przelamywanie blokady", jak i "pomoc Gazie" w wydaniu tych "ochotnikow"... No coz, wedle stawu grobla. Odpowiedz Link Zgłoś
knightnoir Re: Tania w utrzymaniu 11.12.09, 09:53 nie mam nic przeciwko ludziom, ktorzy nie wiedza ale tylko wtedy, kiedy wiedza, ze nie wiedza. Tacy, ktorzy w nieswiadomosci wlasnej niewiedzy wyzywaja innych od idiotow sa malo zabawni. Wole juz te bardziej wyrachowana propagande kpix'a, ktory dwoi sie i troi, zeby nas przekonac, ze prawdziwa jest tylko jedna, izraelska wersja wydrzen. Jednym slowem chdzba (tak sie mowilo u nas) Beyond Chutzpah: On the Misuse of Anti-Semitism and the Abuse of History - Norman Finkelstein Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: Tania w utrzymaniu 12.12.09, 15:55 "wyrachowana propagande kpixa" czlowieku, popapralo cie? Nie pisalem wielokrotnie, ze popieram powstanie Palestyny? Nie pisalem w wielu miejscach, ze sprzeciwiam sie osadnictwu? Ze rzad Netanyahu i Libermana to swiry? Czy ty zdajesz sobie sprawe, ze niejeden prawicowy polski Izraelczyk nazywa mnie "skrajnym lewakiem"? Wszystko, o czym na tym forum napisalem, to sa FAKTY o ktorych Jasiewicz zapomniala ze swojego fanatyzmu powiedziec. Tyle ze ta pani ma megafon, a przypadkiem sie tak stalo, ze ja WIEM czego pani Jasiewicz przez ten megafon zapomiala dodac. I mnie to tak wkurzylo, ze napisalem druga strone tego wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
knightnoir Re: Tania w utrzymaniu 14.12.09, 10:13 Posadzilem Cie o propagande bo bardzo dziwne, to Twoje poparcie: "... po stronie palestyńskiej jest ta sama nienawiść i dzicz". Odpowiedz Link Zgłoś
kpix a nie jest? 14.12.09, 23:37 przecież każdy średnio rozgarnięty człowiek wie, że ten konflikt ma dwie, splątane ze sobą strony. Tymczasem lewacy w stylu Jasiewicz malują go tak, jakby strona Palestyńska to były niczemu niewinne dzieci. Według tego wywiadu 100% winy jest po jednej stronie. No sorry, albo Wysokie Obcasy to jest lewacki fann-zin, albo to jest porządna gazeta. Bo jak to drugie, to oczekuję od niej porządnych artykułów. Dziś Wysokie Kalosze wydobyły sprzed półtora roku ten artykuł, z którego wziąłeś moje zdanie. Na winiecie jest porównanie do SS. Czy to cię nie przeraża, co się dzieje ze stylem tej gazety? A dlaczego niby nie ma porównania członków Hamasu czy Islamskiego Dżihadu do SS, już nawet przyjmując ten prymitywny styl? Pokazywałem np. na tym forum Turkowi, jak Spiegel wykrył w tym roku, jak bezpieka turecka zamordowała kilka tysięcy politycznie aktywnych Kurdów porywając ich z domów. Jakieś pismo wzięło Turcję na winietę i porównał do SS? Co tu się kuźva odbywa? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_english Tania w utrzymaniu 11.12.09, 13:12 "nie mam męża, nie mam domu, nie mam dzieci..." nic dziwnego - mózgu ta panienka też nie ma za wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha Re: "nie mam męża, nie mam dzieci" 01.06.10, 13:55 No, zbrodnia niesłychana ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
hammersmith No no no, w Wyborczej taki fajny artykuł! 21.01.10, 01:22 Jeszcze pomyślę, że jesteście obiektywni wobec izraelskiej "polityki" wobec Palestyńczyków. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś