aivlys_2008 Złoty dom 02.03.10, 16:18 Żenada. Tytułowe złote obrazy kupione chyba na kiermaszu świątecznym w Liceum Plastycznym. Rozwiązania architektonicznie na poziomie przedszkola- te niefunkcjonalne małe schodki, jakaś rudy płat pleśni zwisający nad kominkiem, no i ta antresola ze stalową poręczą rodem z supermarketu. Stylizacja - co tu kryć - bałagan. Pani stylistka przyniosła dużo poduszek, którymi starała się zamaskować schodki, powiesiła obrazek 30 cm nad poziomem podłogi i poszła się napić kawy. Zdjęcia i kadrowanie - pożal się boże. Demaskują niedociągnięcia wnętrza, pokazują jego szpetotę: szczególnie razi niewykadrowany widok na salon,schodki, kawałek przedpokoju no i tą okropną antresolę. A wystarczyłoby skadrować to w poziomie. Grafik też się nie popisał(o ile wogle tam był). Można było chociaż usunąć dziurki, zwisające kabelki, brzydkie włączniki. Mam nadzieję, że już nigdy w sobotę nie obejrzę takiego paskudztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Re: Złoty dom 03.03.10, 19:02 Takie wnętrze trzeba zobaczyć na żywo. Są kolory takie jak beże, kremy czy złota które na zdjęciach nie oddają prawdziwego swojego piekna. szczególnie złoto na fakturach wypukłych, przestrzennych. Mam łązienkę kremowo-złotą i wygląda ona super. To mówi każdy, kto ją widzi ale nie udało mi się zrobić zdjęcia które by to oddawało. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Złoty dom 08.03.10, 10:09 lena575 napisała: > Takie wnętrze trzeba zobaczyć na żywo. Są kolory takie jak beże, > kremy czy złota które na zdjęciach nie oddają prawdziwego swojego > piekna. szczególnie złoto na fakturach wypukłych, przestrzennych. > Mam łązienkę kremowo-złotą i wygląda ona super. To mówi każdy, kto > ją widzi ale nie udało mi się zrobić zdjęcia które by to oddawało. Ale te kolory to jest drobiazg. Tak samo wyłączniki. Barierka badziewna, ale też ujdzie w tłoku. Głównym problemem tego domu są rzeczywiście te rojące się wszędzie schodki. Masakra, nie dziwię się że poprzedni właściciele to sprzedali. Podobnie ten 7-metrowy "salon". To jest gadźet na który może się złapać naiwny nabywca, ale na dłuższą metę to straszny problem. Jak to doczyścić? W takim kominie będzie straszna konwekcja, a to znaczy że ściany się błyskawicznie zakurzą. Na jednym ze zdjęć widać wentylator spychający ciepłe powietrze w dół, ale na taką skalę to nie wydoli, problemy z ogrzaniem takiego czegoś są ogromne. Góra będzie przegrzana, na dole zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
somebody1234 Złoty dom 03.03.10, 09:54 A ja uważam że po prostu nie dorośliście to takiej stylistyki, mnie się podoba bardzo, wnętrze z duszą, może z pewnymi nieodciągnięciami ale nie jest to wystudiowane sterylne wnętrze jakie teraz sa w modzie.Brawo!!! Świetne wnętrze Odpowiedz Link Zgłoś
femina123 Schody, schodki... 08.03.10, 00:31 Wnetrza ciekawe, ale za duzo barier architektonicznych: nadmiar roznic poziomow, schodow, schodkow... Wyobrazmy sobie, ze gasnie swiatlo i my mamy sie poruszac w tym domu, w salonie, gdzie tyle tych poziomow, pojsc do kuchni, ruszac sie po pomieszczeniach itp. , przeciez zwichniecie nogi, lub gorzej murowane. Dom powinien byc jeszcze funkcjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
jai-ja Złoty dom 11.03.10, 04:50 dolny schodek w salonie powinien być znacznie szerszy, w całości obłożony drewnem /nie tylko stopnica/. okna do wymiany, blokowy format. barierka o.k., martwię się o płytki na podłodze, zbyt ciężkie, szczególnie na tak dużej powierzchni, masywności dodaje faktura. kominek niezły, stolik za jasny, podwieszany kawałek sufitu w kuchni tandetny, wnętrza 'przestylizowane' wkomponowanymi dodatkami, które wcale nie odwracaja uwagi od braku pomysłu na nie i kiepskiej architektury. ciekawe jak będzie wyglądać za dwa lata, kiedy właściciele na dobre się zadomowią... Odpowiedz Link Zgłoś