Dodaj do ulubionych

Top modelina

06.12.10, 17:42
Kompletnie nie rozumiem autorki artykułu. Nikt nie zaciągnął tych dziewczyn tam na siłę. Ten biznes po prostu tak wygląda, nie chcesz zdejmować majtek do zdjęć, to zostajesz prawniczką, informatykiem, ogrodnikiem. Taka jest po prostu specyfika tego zawodu.
Też ciekawe jest to, że oskarżenia padają w stronę prowadzących, czy też osób odpowiedzialnych za ten program, a nie w stronę tych dziewczyn. To one dają się rozbierać, dają na to pełną zgodę, bo: "do wygrania jest sława, kariera i wielkie pieniądze, jesteście gotowe na to?".

Są gotowę, dlatego majty idą w dół.
Cena jaką płacą za obnażenie się jest widocznie jest widocznie opłacalna.

gavarit.blox.pl
Obserwuj wątek
    • 0ffka Re: Top modelina 06.12.10, 19:47
      Ja rozumiałam przesłanie autorki artykułu i zgadzam się z nią całkowicie. Ogólnie problem tkwi w tym z telewizja ma inny target niż kiedyś. Obecnie jest dla szarych mas ludu bezrobotnego. Przaśna do granic możliwość!
      Publika która czegoś więcej oczekuje przeniosła się do netu.
      PS
      Wołam serial pt: Balladę o lekki zabarwieniu erotycznym. Pokazywał ten sam problem... Tylko twórcy reprezentowali inny poziom, inna szkołę, etc.
      Dziś telewizję tworzą ludzie znikąd dla takich samych odbiorców.
      • voque083 Re: Top modelina 07.12.10, 10:41
        bravo za artykuł, ja przeczytałam przesłanie autorki w taki sposób:ze chłam zabawowy doprowadza do generowania zysków dla twórców, a że przy tym niszczy się lub ingeruje w jednostkę- cóż to znaczy ? przy zyskach z tego programu, ot masa , która daje sobą manipulować bo jest to masa do właśnie tego manipulowania.
        sen o "holywód"-macie-??? my go spełnimy !!!zatem śnijcie .
        pani redaktor ukłony- artykuł może otworzy oczy choćby jednej panience , dla której życie jest za ubogie i można zajść na tzw. szczyt gdzie sznyty na osobowości muszą być .
    • ona33 Re: Top modelina 07.12.10, 11:13
      Podłość tego programu jest przeogromna, wielkie podziękowania dla autorki tego komentarza w "Wysokich Obcasach" pani Agnieszki Jucewicz !!!!!
      Wyraziła pani to wszystko o czym myślałam, oglądając ten żenujący" spektakl" O tzw. "panach' z jury nie będę pisać, NIE WARTO!
      Świetnie zostali przez panią ocenieni...gdyby wybierali TOP MODELA napewno ich chamskie komentarze zastąpione zostałyby przez delikatne, wyszukane komplementy!
      Szczuka przez udział w TAKIM właśnie programie "spadła" do parteru i juz niczego więcej nie musi udawadniać! DNO!
      Szkoda, że TVN tak bardzo obniżyła poziom swych programów, przecież nie musi zarabiać, kosztem honoru na WSZYSTKIM?
      Ten program jest jedynie wielką przestrogą dla rodziców następnych, małoletnich dziewcząt marzących o karierze w tym tzw.biznesie...zastanówcie się ,czy warto! CHROŃCIE SWOJE DZIECI PRZED TAKIM BAGNEM! Na świecie jest tylko kilka TOP MODELEK,reszta to tylko "wieszaki"!

• sajetan61 Re: Top modelina 07.12.10, 12:03
      A ja rozumiem dokładnie. Jestem malarzem, pozowały przede mną modelki nago i podczas studiów i po ich skończeniu. Nagość i sciąganie majtek nie ma tu nic do rzeczy. Nigdy żadna z pozujących dziewczyn nie była narażona na jakiekolwiek komentarze ze strony pracujących z nią artystów. To chyba kwestia klasy, wrażliwości i minimalne choćby empatii. Program, którego oglądałem jedynie fragmenty ze względu na narastający odruch wymiotny, próbuje nam wtłoczyć dpo głowy trującą jak jad najgorszy myśl: "tylko rezygnując z siebie, możesz do czegoś dojść". Nie możesz zostać modelką i być nadal szczęśliwą naiwną dziewczyną, musisz utracić duchowe dziewictwo i my ci w tym pomożemy! Na brutala! I zaczyna się jazda... Umberto Eco pisał o czymś takim w swoich futurologicznych razważaniach nad przyszłością mediów... wydawało się to takie nierealne jeszcze dwadzieściaparę lat temu, a teraz? Proszę bardzo, chcesz podleczyć sobie swoje własne kompleksy - włączasz reality show i już jest lepiej. Coś ohydnego. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka