wuuuj [...] 08.03.06, 16:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxx55 Re: Feminiści 08.03.06, 16:33 Brawo, Bardzo dobry tekst, Super, ze takich mezczyzn jest coraz wiecej!!! W przeciwienstwie to tych sfrustrowanych wypowiadajacych sie w poprzednich spotach. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Feminiści 08.03.06, 16:49 Cywilizacjen upadały,gdy ginęły ustroje Patrialhchalnych, lącznie ze zburzeniem Jerozolimy i 2000 letnim rozproszeniem narodu .żydowskiegp, wprawdzie nie jestem zydem, ale żeby zapanował MATRIARCHAT (co już jest faktem), potrzba albo genetyki albo burdelu. Kobieta silna tamznajduje sukces a słaba ratunek...syf Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa PIS przed PO - nowy sondaż 08.03.06, 16:43 Prawo i Sprawiedliwość prowadzi w sondażu GfK Polonia! W wyborach parlamentarnych, które odbyłyby się na początku marca, na pierwszym miejscu znalazłoby się Prawo i Sprawiedliwość z 32-procentowym poparciem, wynika z najnowszego sondażu przeprowadzonego przez na zlecenie dziennika „Rzeczpospolita” przez pracownię GfK Polonia. Na drugim miejscu znalazłaby się Platforma Obywatelska, która uzyskałaby 28-proc. poparcie. Trzecie miejsce w rankingu zajmują ex aequo Sojusz Lewicy Demokratycznej oraz Samoobrona, na które chciało głosować po 7-proc. badanych. Kolejne miejsce zajęłaby Liga Polskich Rodzin, na którą chce głosować 3-proc. wyborców. Polskie Stronnictwo Ludowe poparłby 1-proc. badanych. Badanie zostało przeprowadzone na zlecenie dziennika „Rzeczpospolita” przez pracownię GfK Polonia w dniach 3-5 marca b.r. na liczącej 981-osobowej ogólnopolskiej próbie dorosłych Polaków. Jakoś o tym sondażu cicho. To pewnie ten obiektywizm mediów. Wczorajszy był wiadomością numer jeden. Ale to pewnie nie dlatego, że prowadziła w nim PO. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: PIS przed PO - nowy sondaż 08.03.06, 16:51 a ty co tu robisz ,jak rzegraleeśwyroby full metall jackett bez ostatnich kul Odpowiedz Link Zgłoś
o90 dlaczego ci kolesie tak dziwnie wygladaja ? 08.03.06, 17:43 jakos tak pedziowato ? nie pytam z nienawisci do cieplosci pytam z ciekawosci bo to moze regula ze feminisci to kolejna korba politycznej poprawnosci i jak chlopczyna niewyrosla, w morde ani nie chce ani nie moze dac, interesuje sie sztuka i filozofia to zostaje feminista po polsku to bylaby chyba sirota ? ciura ? takie przeciwienstwo faceta ale nie kobieta dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: dlaczego ci kolesie tak dziwnie wygladaja ? 09.03.06, 12:39 fajnie wyglądają, niektorzy są całkiem przystojni Odpowiedz Link Zgłoś
cubzas Re: Feminiści 08.03.06, 17:49 Hmm... Czy zatem wszystkie roznice (poza fizycznymi) miedzy kobietami i mezczyznami sa powodowane wplywem spoleczenstwa? Jest to mozliwe, ale niekoniecznie prawdziwe. Rozmowcy buntuja sie gdy ktos odwoluje sie do przykladu czlowieka jaskiniowego jednak nie calkiem slusznie. Do zbadania tezy o wplywie wychowania na zachowania czlowieka musimy sie odniesc do sytuacji gdy taki wplyw byl znikomy. W swiecie zwierzat samce i samice roznia sie budowa, rolami i zachowaniem a nie ma w nim szkol, kosiolow, prasy czy telewizji. OK zgoda, wspolczesne spoleczenstwa i jednostki maja inne cele niz zwierzeta. Wszak prokreacja i przetrwanie gatunku nie sa naszymi priorytetami, ustepujac samospelnieniu i szczesciu. Moze rzeczywiscie zachowania "naturalne" nie sa juz takie wazne? Jednak czy to oznacza, ze pojecie meskosci i kobiecosci sa puste? Nasz wybor, ja w kazdym razie nadal bede moja partnerke w tancu "prowadzil"... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Feminiści 08.03.06, 18:53 Zaraz pojawi się tu niejaki Arcons czy jak mu tak i odpisze Ci, ze PRAWDZIWY męzczyzna nie tańczy, to dobre dla pedałów, bo prawdziwy męczyzna buduje klate i pije wódkę:)))))) I to też jest wg niego społecznie poprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
cubzas Re: Feminiści 08.03.06, 20:02 Hmm. Ja tancze ale i chodze na silownie. Choc nie podoba mi sie styl wypowiedzi acrons'a, w pewnych sprawach sie z nim zgadzam. Twierdzenie, ze nie ma roznic miedzy kobietami i mezczyznami innych niz fizyczne uwazam za niesluszne. Czesc z forumowiczow stara sie zrzucic wine za obserwowalne roznice w statusie i pozycji kobiet i mezczyzn wylacznie na kulture i spoleczenstwo. Ja w to nie wierze. Ale dobrze, ze mamy taka dyskusje... dobrze czasami przetestowac swoj punkt widzenia swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Feminiści 08.03.06, 22:02 Wydaje mi sie, ze nikt akurat nie zaprzecza temu, ze kobiety i męzczyzni sie róznią; ludzie pokroju Acronsa mówia natomiast " męzczyżni sa lepsi od kobiet", a to zasadnczo inna sprawa niż różnić się . Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: Feminiści 08.03.06, 22:37 > ludzie pokroju Acronsa mówia natomiast " męzczyżni sa lepsi od kobiet", > a to zasadnczo inna sprawa niż różnić się . Znajdź chociaż jeden post w którym tak mówiłem. Ja mówię, że kobieta może w wielu kwestiach być tak samo dobra jak faceci, ale musi chcieć. Moja córka na przykład będzie dobrym kierowcą, ale to dlatego, że uczy się jeździć po męsku. Przynajmniej wie do czego służy ten mały pedałek po prawej stronie. Natomiast mogę bardzo łatwo udowodnić to, ze faceci są lepsi od kobiet. Mężczyzna może się nauczyć gotować, sprzątać, prasować, dzieckiem zajmować. Ale czy kobieta z równą mężczyźnie skutecznością rozładuje przyczepę z węglem, pustakami albo cementem? Wykopie dół w zaschniętej prawie na kamień ubitej ziemi? Czy choćby odkręci mocno zakręcony słoik? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Feminiści 09.03.06, 10:45 ludzie pokroju Acronsa mówia natomiast " męzczyżni sa lepsi od kobiet", > Znajdź chociaż jeden post w którym tak mówiłem Natomiast mogę bardzo łatwo udowodnić to, ze faceci są lepsi od kobiet. > Mężczyzna może się nauczyć gotować, sprzątać, prasować, dzieckiem zajmować. Ale > > czy kobieta z równą mężczyźnie skutecznością rozładuje przyczepę z węglem, > pustakami albo cementem? Wykopie dół w zaschniętej prawie na kamień ubitej > ziemi? Czy choćby odkręci mocno zakręcony słoik? To własnie ten kolego :))))) A teraz wbij se do głowy: - kobieta z równą mężczyźnie skutecznością rozładuje przyczepę z węglem, > pustakami albo cementem? Wiesz co to jest taśma na łożysku i jak to działa? Widzę , ze siła bawołu to jedyne co cie charakteryzuje - bo to samo mozna zrobić za pomocą taśmy zuzywajac o 1/2 mniej energii - bo tylko podnosząc pustak i wkładając na tasmę, aż zjedzie. Najprostszą taśmę uczył budowa Słodowy i odsyłam, moze sie nauczysz, ze dżwigasz , bo nie masz pojęcia, że można łatwiej. Wykopie dół w zaschniętej prawie na kamień ubitej > ziemi? Pytanie brzmi - po co kopać dół w zaschniętej, na kamień ubitej ziemi, ajk mozna znależć nie zaschnietą i nie ubitą na kamień kawałek obok? Czy choćby odkręci mocno zakręcony słoik? Na fizykę też chyba nie chodziłeś - pzrecietan, słaba kobieta odkręca słoik, jelsli zmieni sie jego cisnienie zassania - postawi do góry dnem, i puści mocny strumień wody. Z łatwiejszych sposobów wystarczy podważyć deczko nożek , zeby odessać górę - nigdy nei prosiałm nikogo o otwieranie słoika, bo to xchyba jakiś idiota myyśli, zę chodzi w tym o siłę, nie o ciśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Ale wymyliła baba... 09.03.06, 12:22 > bo to samo mozna zrobić za pomocą taśmy > zuzywajac o 1/2 mniej energii - bo tylko podnosząc pustak i wkładając na > tasmę, aż zjedzie A na górę też wjedzie? Bo widzisz, pryzma pustaków jest gdzieś o 2-3 warstwy wyższa niż najniższa ich warstwa na przyczepie. No i pustaki same na przyczepę też nie chcą wchodzić. Namoknięty pustak waży około 40 kilo. Jesteś pewna, że kobieta z równą mężczyźnie skutecznością położy np 120 sztuk na taśmę? > Pytanie brzmi - po co kopać dół w zaschniętej, na kamień ubitej ziemi, ajk > mozna znależć nie zaschnietą i nie ubitą na kamień kawałek obok? Zwłaszcza jak się kopie pod ogrodzenie i słupy mają być w linii prostej... > Na fizykę też chyba nie chodziłeś - pzrecietan, słaba kobieta odkręca słoik, To dlaczego sąsiadki przychodziły z tym do mnie albo do innego sąsiada płci męskiej? Dlaczego moja dziewczyna przychodzi z tym do mnie a wcześniej przychodziła do ojca? Dlaczego moja matka prosiła mnie albo ojca o odkręcenie słoika? Czyżby wszyscy na fizykę nie chodzili? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Ale wymyliła baba... 09.03.06, 14:34 nie wiesz dlaczego? bo wyczytały w gazetkach lub przejęły mądrość babcina,że trzeba pokazac facetowi,że jest sie słabą kobietką i wtedy można nim manipulować. Ja sobie radze z odkrecaniem słoików i z wieloma innymi sprawami też. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Ale wymyliła baba... 10.03.06, 12:52 . Jesteś pewna, że > kobieta z równą mężczyźnie skutecznością położy np 120 sztuk na taśmę? > Jestem pewna Arcons, ze Agata Wróbel położy to dwa razy szybciej niż ty, a moja kolezanka, vicemistrzyni Poslki juniorów w podnoszenu cizarów też to zrobi szybciej od ciebie. Nie wydaje mi sie, aby wszyscy faceci rzucali pustakami, bo nei robiątago np. lekarze, wiec pewnie nei są facetami:PPPP I nie sa lepsi w takim razie. Zwłaszcza jak się kopie pod ogrodzenie i słupy mają być w linii prostej... > No to chyba mieszka sie tam gdzie cywilizacjja nie dociera. Wydaje ci sie arcons, ze filary pod most też wykopuje sie ręcznie - muszę cię rozczarować - jak chesz mieć równe ogrodzenie, a nie na oko wg Ciebie równe ogrodzenie , to kop dalej ręcznie, tylo sie nie zdziw , ze masz wahania o 10 cm:PPPPP .Ale to ty mieszkasz w swiecie, gdzie siła jest ważniejsza od inteligencji czyli w swiecie, który umarł w XVIII wieku. > To dlaczego sąsiadki przychodziły z tym do mnie albo do innego sąsiada płci > męskiej? Dlaczego moja dziewczyna przychodzi z tym do mnie a wcześniej > przychodziła do ojca? Dlaczego moja matka prosiła mnie albo ojca o odkręcenie > słoika? Czyżby wszyscy na fizykę nie chodzili? Widać wszyscy w Twopim otoczxeniu myślą tak jak ty, że siła rządzi, albo po prostu ich nauczyciel fizyki zapomniał ich nauczyć czegokolwiek co się przydaje w praktyce, oprócz rozwiazywania zadań o dwóch przekładniach:P Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Ale wymyliła baba... 10.03.06, 12:55 A co do pustaków, bo mnie to rozbawiło - wiesz na jakiej zasadzie jest zbudowany dzwig? No to znów odsyłam do ksiązki Skłodowego:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Mięsniaku, muszę ci wyjasnić, bo nei pojmiesz 10.03.06, 12:57 Doratło do mnie , ze nie zrozumiesz z tym dzwigiem. Dzwig to takei urządzenie, które sprawia, ze cement, pustaki, czy co tam chcesz, przenosisz paletą po ileśdziesiat kilogramów, a nie pojedynczo na plerach. Dzieuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
yalmo a odkręcę! 09.03.06, 13:27 Słoik każdy ci odkręcę. Jest na to jeden prosty sposób. Tyle siły potrzebuje, co 3 letnie dziecko ;-)) Co do rozładowania przyczepy z węglem: Już ja widzę, jak kolesie co to po 12 godzin przed kompem siedzą podkasują rękawy i do takiej roboty się biorą. Już widzę jak idą dół kopać! BUHAHAHAHA! Uważaj, bo im jeszcze dysk wypadnie. Słuchaj, kobiety przez wieki pracowały CIĘŻEJ FIZYCZNIE NIŻ MĘŻCZYŻNI. Polecam ci "Gorszą Płeć" Marii Boguckiej. www.vivid.pl/php/ksiazki/detale.php3?pp=1&id=605509 Kliknij tutaj i sobie kup. Sorry, ale to kobiety przez dlugie lata stanowiły siłę roboczą w gospodarstwach, nie mężczyźni. Co ty myślisz, że tylko łychą w garnku machały? O dziwo, nie tylko! Pzeczytaj tę książkę, to pogadamy może coś wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
jinx00 uwielbiam acorns'a 08.03.06, 22:11 takich prostych pogladow nic tylko pozazdrosic. biale jest biale, a czarne jest czarne, a w srodku jeden prawdziwy interppretujacy. jak ktos w tekscie zauwazyl to ludzie juz wyszli z jaskin, rowniez mezczyznom sie udalo, choc wiekszosc wolalaby tam siedziec i mentalnie tkwia przy maczudze. ... acorns proponuje zachowac swoje posty dla twojej corki. pokaz jej na ktores urodziny blizej 20 to cie obsmieje od gory do dolu. no i jak ktos do niej powie po "mesku" jak swietnie wyglada to tylko przytaknij ze tak nalezy i tak jest slusznie. ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: uwielbiam acorns'a 08.03.06, 22:46 > acorns proponuje zachowac swoje posty dla twojej corki. pokaz jej na ktores > urodziny blizej 20 to cie obsmieje od gory do dolu. Nie obśmieje bo to jest i będzie normalna dziewczyna a nie zadra w dupie. Nie będzie musiała o nic walczyć jak facet bo nie zatraciła jeszcze kobiecej broni - naturalnego wdzięku. Właśnie wdzięk - to jest to bez czego kobieta staje się zwykłą wrzeszczącą, agresywną harpią. To może odpowiesz mi na jedno proste pytanie. Jak rozumiem uważasz, że obie płcie są równe. Czyli jak mnie wqrwisz to czy mogę Cię podnieść za fraki w górę i wypłacić ci z dyńki między oczy i poprawić z pięści i będzie to OK? Między facetami takie sytuacje się zdarzają, a skoro jest równouprawnienie to we wszystkich kwestiach. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
jinx00 Re: uwielbiam acorns'a 08.03.06, 23:30 absolutnie nie uwazam ze obie plcie sa rowne, ale nie uwazam ze rodzaj meski zamyka sie w stereotypach ktorymi nas tutaj raczysz. walka o ogien i kawalek miesa juz sie skonczyla, wiec nikt nikogo nie musi walic miedzy oczy, podnosic za kaftan itp. robia to osoby ktorym jest brak argumentow w innej postaci- czytaj cieniasy, ktorzy/ktore oprocz sily nie maja wiele do zaoferowania. ... nie wiem skad w tobie tyle pogardy i nienawisci, ale zrob z tym cos, bo sam siebie wykanczasz. przed weekend'em zejdziesz na serce przez to forum. a wpisy zachowaj dla corki i ona juz sama osadzi do ktorej strony jej blizej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: uwielbiam acorns'a 09.03.06, 10:55 . Czyli jak mnie wqrwisz to czy mogę Cię podnieść za fraki w górę > > i wypłacić ci z dyńki między oczy i poprawić z pięści i będzie to OK? Między > facetami takie sytuacje się zdarzają, a skoro jest równouprawnienie to we > wszystkich kwestiach. Co Ty na to? A ja na to tak, ze w Polsce jest taka skala pzremocy w rodzinie, ze wielu facetów identycznie traktuje swoje zony, choć zapewne mają wdziek, ale jak wqu..ą, to dostają od męza z bański, a ponieważ ktoś wcześniej nauczył je, że jedyną ich bronią jest wdzięk, a nie rozum, to zostają z takim gó.w.n.e.m do końca życia i cierpią , bo tatuś pokroku Acornsa je nauczył, ze facet, jaki by nie był jest lepszy i ma racje, co można z łatwością udowodnić, glównie jak da z bańki między oczy i zrobi na siłę dzieciaka zamroczonej .. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: uwielbiam acorns'a 09.03.06, 14:02 to jest zachowanie ktore w ogóle nie powinno miec miejsca, widocznie jestes prostakiem jesli tak rozwiazujesz konflikty. Odpowiedz Link Zgłoś
janbugaj P o d s u m o w a n i e 09.03.06, 14:50 Uwazam, ze ten temat jest zbyt istotny, zeby zostawiac go dziennikarzom Gazety. Sam nie mam nic do homoseksualistow, uwazam, ze meski stereotyp jest nieslusznie wyjalowiony z wiekszosci uczuc i, ze faktycznie trzeba to zmienic. ALE To nie ma nic wspolnego z feminizmem. To jest nasza sprawa, mezczyzn i predzej czy pozniej do tego dojrzejemy. Pomyslmy - przez tysiaclecia plec meska zdobyla znaczna przewage. W przytlaczajacej wiekszosci krajow faceci lepiej zarabiaja, ich zdanie liczy sie bardziej, dominuja w roznych organizacjach i ogolnie maja wyzsza pozycje spoleczena niz kobiety. A teraz pytanie do wszystkich Panow - dlaczego, do cholery, mamy sie pozbyc tych przywilejow? Rozumiem, ze kobiety walcza o wiecej praw, o lepsze traktowanie. Tylko jaki my mamy z tego zysk? Dla mnie wiecej kobiet w moim zawodze to wieksza konkurencja, mniejsza placa (no bo czyms kosztem place kobiet wzrosna). Mozna to uznac za strach, chociaz ja to nazywam wygoda. Po prostu tak zyje sie facetom lepiej i nie widze powodu zeby to zmieniac. A co do naszych tytulowych feministow, to moze chcieli dobrze, ale raczej sie zagubili. Niech okazuja uczucia, pomagaja kobietom kiedy moga, beda kulturalni, zadbani itp. Ja tez staram sie tak robic, uwazam ze to dobre cechy. Powtarzam - nie ma to NIC wspolnego z feminizmem i dominacja mezczyzn. Oby utrzymala sie i u nas jak najdluzej. :) PS kobiety w niektorych przypadkach maja lepiej - proponuje porownac statystyki wyrokow sadowych przy takich samych przestepstwach. Kobiety dostaja srednio 2 razy (DWA RAZY) nizsze kary niz mezczyzni. Uczciwe? Odpowiedz Link Zgłoś
janbugaj Re: P o d s u m o w a n i e 09.03.06, 15:22 Jeszcze jedno - drogie Panie! To fakt, najwazniejsze cechy mezczyzn, ktore byly tak istotne dawniej, teraz sa drugorzedne (np. sila fizyczna). Tylko niestety jestescie tak zaprogramowane genetycznie, ze i tak szukacie mezczyzny ktory bedzie mogl zapewnic wam bezpieczenstwo, dac cieplo, zaopiekowac sie wami kiedy bedzie to potrzebne i sa to rzeczy absolutnie niezalezne od kultury, spoleczenstwa i wychowania. Przeciez o wiele przyjemniej jest wtulic sie w miekkie, silne ramie swojego mezczyzny niz przebiegac palcami po jakims zylastym wieszaku ze skory i kosci, prawda? :) To po prostu siedzi w nas gleboko i nie da sie tego zmienic. Wiec prosze nie krytykowac rzeczy typu chodzenie na silownie jako szowinistycznych, bo prawda jest taka, ze faceci robia to w wiekszosci wlasnie dla was. (nie mowie o karkach) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: P o d s u m o w a n i e 09.03.06, 15:28 ale kobirty też chodzą na siłownię. Zresztą mozna być umięsnionym i miec poglądy feministyczne Odpowiedz Link Zgłoś
janbugaj Re: P o d s u m o w a n i e 09.03.06, 15:34 bitch.with.a.brain napisała: > Zresztą mozna być umięsnionym i miec poglądy feministyczne Jak najbardziej! Tylko w jakim celu? Jaki mezczyzni maja z tego zysk? Dlaczego mamy chciec stracic przywileje? Gdzie tu sens, a gdzie logika? Pamietajmy - poglady feministyczne to zupelnie co innego niz dobre wychowanie, umiejetnosc wyrazania uczuc, entuzjastycznosc i szereg innych cech ktore w Wysokich Obcasach zostaly wymienione jako atrybuty 'feministy'. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: P o d s u m o w a n i e 09.03.06, 15:41 Feminista jest zwolennikiem równouprawnienia.Te przywileje o ktorych piszesz wiąża się też z narzucaniem pewnego modelu meskości.I nie każdemu to odpowiada. Np przywilej wyższej pensji wiąże się ze psołeczną presją zarabiania dużo i więcej od partnerki. Odpowiedz Link Zgłoś
janbugaj Re: P o d s u m o w a n i e 09.03.06, 15:59 bitch.with.a.brain napisała: > I nie każdemu to odpowiada. > Np przywilej wyższej pensji wiąże się ze psołeczną presją zarabiania dużo i > więcej od partnerki. Generalizujesz niezbyt roztropnie. Mi na przyklad zupelnie by nie przeszkadzalo gdyby moja dziewczyna zarabiala wiecej niz ja. To raczej zalezy od osobowosci, jak ktos ma jakies kompleksy to jego osobity problem. Poza tym ja i moja dziewczyna nie chodzimy z tabliczkami kto ile zarabia wiec spoleczna presja to jakis kiepski zart. Mieszkam w Poznaniu i zadnej presji nie czuje. Gdybym jej zazdroscil ze wiecej zarabia to mocno zastanowilbym sie czy w naszym zwiazku sie uklada jak powinno. Skoro juz tak chetnie dyskutujesz, to prosze, napisz dlaczego faceci mielby sie zgodzic na strate przywilejow? Dlaczego dobrowolnie mamy zgodzic sie na nizsze pensje, wieksza konkurencje na rynku pracy i inne? Bo mimo szczerych checi nie moge znalezc logicznego wytlumaczenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: P o d s u m o w a n i e 10.03.06, 13:12 > Skoro juz tak chetnie dyskutujesz, to prosze, napisz dlaczego faceci mielby sie > zgodzic na strate przywilejow? Dlaczego dobrowolnie mamy zgodzic sie na nizsze > pensje, wieksza konkurencje na rynku pracy i inne? Bo mimo szczerych checi nie > moge znalezc logicznego wytlumaczenia.. Bo go nie ma. Za to przez wieki było inne- dlaczego kobiety nie powinny, nie mogą i nie bedą zajmować sie tym co męzczyżni - czyli pracą zawodową, a szczególnei takimi zawodami jak lekarz, prawnik , urzędnik, przed wojną nauczyciel powyżej podstawówki>? Bo mają mneijsze mózgi,natura je zaprogramowała tak, ze macica pobiera u niech wiecej krwi niż mózg, więc naprawdę są większtym dzieckiem, nie powinny wobec tego same decydować,nei rozumieja niczego, co wymaga myslenia, nie sa w stanie, nie potrafią i stają sie przez to neikobiece. Cały czas taka forma argumentacji wybrzmiewa w poglądach antyfeministów - nie argumentują merytorycznie w stosunku do poglądów, ale pisza , ze dana feministka jest niedopchnieta i brzydka. Problem w tym, ze tamten argument o mneijszym mózgu i nie rozumieniu juz upadł, a nei pojawił si zaden inny, więc to ty musisz sie zastanowić, jak argumentować to, ze nie chcesz konkurencji w zawodzie, nie ja. Nie da sie juz mówić, nie chcę jej jako współpracownika , bo jest kobieta , ale nie ma nic co pojawiłoby sie w zamian. Odpowiedz Link Zgłoś
janbugaj Re: P o d s u m o w a n i e 10.03.06, 14:15 totalna_apokalipsa napisała: > Cały czas taka forma argumentacji wybrzmiewa w poglądach antyfeministów - nie > argumentują merytorycznie w stosunku do poglądów, ale pisza , ze dana feministk > a > jest niedopchnieta i brzydka. Nie rozumiem dlaczego przytaczasz takie opinie. Ja nic takiego nie pisalem. Kobiety przeciez maja prawo domagac sie lepszego zycia, co nie jest rownoznaczne z tym, ze ja mam obowiazek popierac te starania. Bo i dlaczego? Krytykuje mezczyzn, ktorzy okreslaja sie mianem 'feministow', poniewaz ktos im wmowil, ze zarowno kobiety jak i mezczyzni maja jeden wspolny interes w lamaniu tradycyjnych stereotypow. W przypadku kobiety lamanie stereotypow wiaze sie z polepszeniem zycia kosztem mezczyzn, natomiast w przypadku facetow lamanie stereotypow wiaze sie z pogorszeniem zycia na rzecz kobiet. Czy to nie jest oczywiste? Tak wiec jaki my z tego mamy interes? Mezczyzni moga lamac stereotypy zachowan bez utraty dominacji nad kobietami. :) > Problem w tym, ze tamten argument o mneijszym mózgu i nie rozumieniu juz upadł, > a nei pojawił si zaden inny, więc to ty musisz sie zastanowić, jak argumentować > to, ze nie chcesz konkurencji w zawodzie, nie ja. Po glebszej analizie mozna dojsc do wniosku, ze to zdanie nie ma sensu. Dlaczego ktos, kto ma przewage i panuje nad cala sytuacja ma tlumaczyc sie przed slabsza strona z tego co robi? Jezeli rynek pracy jest zdominowany przez mezczyzn, to, delikatnie mowiac, malo analityczne jest myslenie, ze faceci beda sie z tego tlumaczyc i przepraszac. Bo, do cholery, w jakim celu? Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: P o d s u m o w a n i e 10.03.06, 14:57 Ech, moża ja odpiszę...To TY janbugaju (jak to omieniać ?) wychodzisz z założenia, ze stereotypy opłaca sie łamać tylko kobietom, męzczyznom wręcz przeciwnie. Pytanie jednak brzmi , czy masz racje, bo w g mnie nie masz racji. Nie masz racjji już choćby z tej przyczyny, ze obecnie w Polsce coraz częsciej zdarza sie, ze kobieta utrzymuje dom, bo męzczyzna zaraiamniej, albo nie ma pracy w zawodzie lub też przekwalifikowuje się . W zwiazku z tym twierdzenie, ze utrzymywanie stereotypu pomaga męzczyznom to błędne myślenie - bo takiego feceta, a jest niejeden, którego zona ciągnie dom, bo tak akurat jest ułozony rynek pracy, twoje myślenia laduje w jeden kanał z homoseksualistami i kim tam sie da. Słowem ,, jest to neipełnowartościowy męzczyzna, pokurcz jakiś , ale nie przez to, ze taka a nie inna jest sytuacja rynkowa, tylko dlatego, ze jest męczyzną . A co do słabszej strony przed która nie ma sie co tłumaczyć...Czy mysłisz, ze np. PiS , który teraz jest bardzo mocną stroną za kilka lat nie dostanie GIGANTYCZ|NEGO rachunku za to co zrobił przez 4 lata od słabego społeczeństwa? Dostanie...I to mocna strona będzie sietłumaczyc, bo to jest naturalne prawo historii - raz włada król, a za chwile król tłumaczy sie przed rewolucją robotniczą, która jest za chwilę rozlicana pzrez demokrację itp . Przerobiliśmy to już z murzynami , czas na kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: P o d s u m o w a n i e 10.03.06, 15:01 A co do tego, ze nie jest to w interesie męczyzn- byc może i nie jest, głownie w interesie SLABYCH męzczyzn, którzy nie reprezentują sobą wiele - tacy boją się opinii najgłupszego kumpla, tyle tylko,ze skoro przez setki lat, interesy kobiet niewiele obchodziły męzczyzn, to nei widze najmniejszego powodu dlaczego kobiety mają działać w interesie tych, którzy mają je zbiorowo gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: P o d s u m o w a n i e 12.03.06, 20:36 a czy ktos twierdzi,ze masz obowiązek popierać te starania? Odpowiedz Link Zgłoś
janbugaj Re: P o d s u m o w a n i e 09.03.06, 15:51 I jeszcze cos! Zawsze przed wyjsciem przegladam sie w lustrze. Kupuje dobre, markowe ubrania, wybieram je ze smakiem. Myje sie. Chodze do fryzjera. Na silownie. Uzywam calej gamy kosmetykow dla mezczyzn. Czesto wyrazam uczucia. Trenuje boks. Czasem chodze do kosmetyczki. Mam dobra prace, niezle zarabiam. Mam kochana dziewczyne. Nie mam z tym zadnych problemow, nikt mnie nie wysmiewa, bo moim zdaniem nie ma z czego. Ktos proboje nam wmowic ze nasza sytuacja jest podobna do sytuacji kobiet. Nie prawda. Nie slyszalem od znajomych zadnego glupiego komentarza na temat mojego zachowania. Wrecz przciwnie, czuje, ze imponuje wielu moim kolegom. To smieszne, zrownojac sprzeciw wobec utartych rol spolecznych kobiet i mezczyzn tworzy sie falszywe przeswiadczenie, ze walczymy o jedna rzecz. O to chodzi autorom artykulu. To nie prawda, ja nadal uwazam, ze mezczyzni maja przywileje z ktorych nie powinni rezygnowac - bo i dlaczego? Nasze interesy sa zupelnie inne, jezeli kobietom zacznie sie lepiej zyc - musimy pamietac, ze bedzie to kosztem mezczyzn. Dlatego caly ten artykul to jakas smieszna proba oglupienia facetow i wmowienia im, ze walczac o rownouprawnienie, walczymy o lepsze zycie mezczyzn. Mam nadzieje, ze oprocz 'feministow' nie znajdzie sie zbyt wielu frajerow. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: P o d s u m o w a n i e 10.03.06, 15:11 o nie prawda, ja nadal uwazam, ze mezczyzni maja przywileje > z > ktorych nie powinni rezygnowac - bo i dlaczego? Nasze interesy sa zupelnie inne > , > jezeli kobietom zacznie sie lepiej zyc - musimy pamietac, ze bedzie to kosztem > mezczyzn. Dlatego caly ten artykul to jakas smieszna proba oglupienia facetow i > wmowienia im, ze walczac o rownouprawnienie, walczymy o lepsze zycie mezczyzn. To jest myślenie czlowieka , który musi być piekielnie slaby, zalękniony itp. A dlaczego ? A dlatego, ze nie dość, ze i tak boi się młodszych od siebie męzczyzn, którzy mogą go wygryżć z rynku pracy, to teraz jeszcze musi sie zaczać obawiać młodszych od siebie kobiet, które mogą to zrobić równie skutecznie. Ale to już jest tylko twój problem, bo gdybyś był pewien swoich kwalifikacji czy statusu nie musiałbyś mówić, ze gatunkowo kobieta powinna miec gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Feminiści 10.03.06, 00:41 po aseksualistach moda na feministow; jak dlugo to potrwa? czy zdarze sobie kupic odpowiednie gadzety zeby byc feminista? Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Feminiści 26.03.06, 14:31 jinx00 napisał: > to nie gadzety to stan umyslu ;-) :)))) a czego trzeba sie napic zeby byc w takim stanie? Odpowiedz Link Zgłoś