Dodaj do ulubionych

Korwin-Mikke szownistą 07 buahaha ze wg kogo niby?

09.03.08, 12:25
hahaha trybunal bab sie zebral i wybral LOL
a Korwin z tego zalewa hahaha
Obserwuj wątek
    • nekomimimode Re: Korwin-Mikke szownistą 07 buahaha ze wg kogo 09.03.08, 13:12
      shaft27 napisał:

> hahaha trybunal bab sie zebral i wybral LOL
      > a Korwin z tego zalewa hahaha

fuj to będzie śmierdział siuchem. nie dość ,że śmierdzący szowinista
      to jeszcze śmierdzący dosłownie :D
      • realny.esteta Re: Korwin-Mikke szownistą 07 buahaha ze wg kogo 09.03.08, 18:22
        Aleście mu dosrały.. no no... pewnie w depresje wpadnie.
        Zadowolone?
        • piotrwoj2 Świat jest wywrócony do góry nogami :( 09.03.08, 22:20
          Ludzie szanujmy siebie wzajemnie. Nikt nie będzie mojej żonie kazał iść do
          pracy! Ona i ja cieszymy się, że ja mogę utrzymać rodzinę ze swojej pensji. Mam
          dom gdzie wszyscy mają wyznaczone swoje obowiązki i nie potrzeba mi do tego
          super-niani. Mam piątkę dzieci z czego 2 już po studiach (SGH i UW) z tytułem
          magistra, córka robi doktorat, 1 dziecko młodsze jest na PW, a pozostali dwaj
          kończą liceum. Recepta na rodzinę to jest dużo MIŁOŚCI i SZACUNEK dla
          wszystkich domowników. Jeżeli chcę coś kupić, gdzieś wyjechać na wakacje zawsze
          pytam Żony o opinię. Jeżeli Żona ma wątpliwości to ja też mam wątpliwości.
          Telewizji prawie w ogóle nie oglądamy, dużo czytamy, korzystamy z komputera i
          radia.

Dlaczego dzisiaj jest tyle złodziejskich podatków? Czyżby politycy i inne grupy
          społeczne były zdania, że Polacy nie poradzą sobie, kiedy lekarz będzie
          prywatny, za studia trzeba będzie płacić, na emeryturę będzie trzeba samemu
          oszczędzać?!

W dodatku nie mówi się o ludziach jak np. p. Mikke, p. Ziemkiewicz, prof. Jerzy
          Nowak, p. Cejrowski, p. Friedman, p. Lem, p Gwiazdowski, o ludziach którzy
          przedstawia-ją(-li) absurdy dzisiejszego świata.
          Np. przepisy które "wspierają" młode matki, powodują, że młoda (26 lat)
          dziewczyna po studiach (SGGW) z mojej rodziny NIE MOŻE DOSTAĆ PRACY, już jeden
          przedsiębiorca jej powiedział, że ma Pani kwalifikację, zna Pani dobrze pracę,
          ale nie podejmie się ryzykować i płacić przez cały urlop macierzyński ok. 5000
          zł za siedzenie z dzieckiem w domu jak nie daj Boże coś się stanie!

W Polsce i całym świecie zachodnim jest mnóstwo bubli prawnych, absurdów.

Dla mnie moja żona to skarb, piękno, dlaczego ja mam pozwolić żonie na
          marnowanie energii i pracowanie dla kogoś. Żona wychowała mi 5 wspaniałych
          dzieci, i ŻADNA opiekunka nie zrobiłaby tego lepiej! To co robią panie
          feministki to ICH PRYWATNA SPRAWA i nic mi do tego, chcą pracować to niech
          pracują. Tylko niech nikt NIE WPŁYWA NA PRZEPISY PRAWA które mnie też
          obowiązują. Jeżeli kobieta chce pracować nic mi do tego. Tylko nie można
          narzucać komuś woli! Ja szanuję panią Szczukę, więc niech pani Szczuka, czy p.
          Gretkowska uszanują mnie i moją rodzinę!

Mniej prawa, więcej wolności! Tam gdzie zaczyna się moje podwórko, kończą się
          wpływy feministek, gw, tvn i innych medialnych kłamców.
          Media to świetne miejsce gdzie można wykorzystywać propagandę! Wystarczy, że
          wszyscy (a u nas jest stosunkowo mało telewizji polskich) umówią się i będą
          podawać informacje o korzystnym dla siebie kształcie. Każda informacja jest
          zniekształcana przez sposób prezentacji! A biorąc pod uwagę dzisiejsze lenistwo
          Polaków, którzy najbardziej lubią bezczynne siedzenie przed telewizorem, łatwo
          można domyśleć się skutków.

Nie wiem, czy niektórzy pamiętają. P. Wajda świetnie pokazał jak Niemcy i
          Rosjanie próbowali przerzucać na siebie odpowiedzialność za Katyń! Dzisiaj można
          robić tak samo. Poprzez telewizję i gazetę wmawiać ludziom kłamstwa!

Niestety jeszcze do dzisiaj odczuwamy skutki śmierci wielu Polaków zabitych
          przez Niemców i Rosjan. WYBITO Polską prawdziwą elitę WALCZĄCĄ ZA WOLNOŚĆ I
          NIEPODLEGŁOŚĆ. Przeżyło chłopstwo i kobiety z dziećmi(niech nikt nie piszę, że
          poniżam kobiety, bo tak NIE JEST!). A robotników żyjących w biedzie łatwo
          oszukać wystarczy zrobić z nich panów, nazywając np. sołtysami. Nikt nie potrafi
          już pomachać szablą! I godzimy się na wszystkie warunki dyktowane przez zachód.
          Niestety odrodzenie polskiej elity jeszcze może potrwać kilka wieków.

Więc szanujmy siebie, swoją pracę i to co najcenniejsze - własną rodzinę.

Wszystkim prawdziwym kobietom życzę żeby dzień kobiet nie był potrzebny. Żeby
          każda prawdziwa kobieta mogła emanować pięknem, pielęgnować kulturę przez cały
          okrągły rok. Bo przecież po to są te najpiękniejsze, cudowne istoty. Bez kobiet
          nie byłoby dla kogo żyć. Szanujmy się i życzę wszystkim więcej miłości.
          • bene_gesserit Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 10.03.08, 02:21
            piotrwoj2 napisał:

> Dla mnie moja żona to skarb, piękno, dlaczego ja mam pozwolić
            żonie na
            > marnowanie energii i pracowanie dla kogoś. Żona wychowała mi 5
            wspaniałych

W tym calym zamieszaniu chodzi o to, zeby decyzje zony nie zalezaly
            od twojego _pozwolenia_. I zeby wychowywala te dzieci rowniez
            _sobie_ :)

A - do twojej wiadomosci, bo mam wrazenie, ze tego nie wiesz -
            feministki od dawna upomninaja sie o szacunek dla kobiet, ktore
            pracuja w domu, zajmujac sie rodzina.
            • myszsza007 Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 10.03.08, 12:12
              za urlop macierzyński NIE płaci pracodawca, tylko ZUS.
              • piotrwoj2 do: myszsza007 12.03.08, 09:28
                Owszem to ZUS wypłaca pieniądze! Ale ZUS NIE MA WŁASNYCH PIENIĘDZY!!! Wszystkie
                emerytury itp.. są finansowane ze składek przedsiębiorców i przede wszystkim
                normalnych robotników oraz z kredytów zaciąganych przez zus! Przecież każdemu
                ZUS zabiera mnóstwo pieniędzy!!! Sam nie dawno założyłem firmę i poczyniłem z
                tego powodu ogromne oszczędności! Proszę wyobrazić sobie że są to oszczędności
                (mniej płacę podatków i mniejsze składki) które pozwalają mi przez rok
                oszczędzić na dobry samochód!!! Tylko dlatego, że już nie płacę tych haraczy! A
                i tak płacę podatki: vat, cit, akcyzę, cło... W normalnym państwie powinno być
                tylko kilka podatków
            • piotrwoj2 do: bene_gesserit 12.03.08, 09:21
              Czy naprawdę ktoś myśli, że ja pracując przez ok 10 godz dziennie w każdym
              momencie dzwonię do żony i pytam się co tam w domu? To jest oczywiste, że mam
              ogromne zaufanie do żony i decyzje jakie podejmuje w domu są jej własnymi!
              Uważam, że jeżeli ktoś kogoś kocha i posiada zaufanie to decyzje podejmowane
              będą rozsądne! Ja nie mam zamiaru montowania kamer czy podsłuchów w domu! Bo mam
              pełne zaufanie do żony, która podejmuje wiele własnych decyzji bez mojej wiedzy
              i zgody. Ludzie zrozumcie, że dziecko jest znacznie trudniej wychować, niż np.
              skończyć medycynę! To nie jest tak że żona posłusznie wykonuje moje rozkazy!!!!!
              Czasami to ja wykonuje prośby własnej żony!!!!! Miałem na myśli normalny związek
              oparty na zaufaniu!
          • goblin.girl Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 10.03.08, 11:36
            piotrwoj2 napisał:

> Np. przepisy które "wspierają" młode matki, powodują, że młoda (26 lat)
            dziewczyna po studiach (SGGW) z mojej rodziny NIE MOŻE DOSTAĆ PRACY, już jeden
            przedsiębiorca jej powiedział, że ma Pani kwalifikację, zna Pani dobrze pracę,
            ale nie podejmie się ryzykować i płacić przez cały urlop macierzyński ok. 5000
            zł za siedzenie z dzieckiem w domu jak nie daj Boże coś się stanie!

To co robią panie feministki to ICH PRYWATNA SPRAWA i nic mi do tego, chcą
            pracować to niech pracują. Tylko niech nikt NIE WPŁYWA NA PRZEPISY PRAWA które
            mnie teżobowiązują. Jeżeli kobieta chce pracować nic mi do tego. Tylko nie można
            narzucać komuś woli!

To chcesz w końcu, zeby Twoja kuzynka znalazła prace, czy nie? Bo wg Twojego
            modelu rodziny mogłaby sobie znaleźć męża, który będzie w stanie utrzymać ją z
            dziećmi i wszyscy byliby szczęśliwi.

Chciałabym zauważyć, że feministki chcą, żeby kobieta mogła się realizować w
            życiu według swojej woli, obojętne, czy chce pracować, czy nie. Feministki
            również są przeciwne przepisom prawnym dyskryminujacym kobiety u potencjalnych

Z tego, co czytam i widzę, feministki są przeciwne tym przepisom prawa
            dyskryminujacym kobiety u potencjalnych pracodawców - m.in. żądają zrównania
            praw mężczyzn i kobiet do urlopów "macierzynskich" (powinny się nazywac
            "rodzicielskie") oraz wychowawczych, a takze gloszą pogląd, że dziecko na ogól
            ma nie tylko matkę, ale i ojca, który też potrafi się nim zaopiekować.

Feministki postulują tez przepisy prawne zabezpieczające byt kobiet, które
            zdecydowały się poświęcic domow i dzieciom, np. prawo do emerytury po mężu.

Nie wątpię, że jako kochający maż, szanujący wybór i pracę (bo "bycie w domu"
            jest pracą) swojej żony, zadbałeś o zapewnienie jej środków do godziwego życia
            na wypadek, gdyby Tobie sie coś przytrafiło. Niestety nie jest to normą.

Pozdrawiam cieplo
            • piotrwoj2 do: goblin.girl 12.03.08, 09:34
              Ja chcę żeby wreszcie dziewczyna była szczęśliwa, czyli poszła do pracy! Bo to
              Ona tak chce! Uważam, że każdy jest wolny i niech robi, co mu się podoba! Ale
              swawola powinna być zakazana!
              A moja żona posiada,mniej więcej, połowę naszego majątku! I wszystko jest
              spisane. Teoretycznie, zgodnie z prawem, może zrobić co chce z połowom naszego
              majątku! Więc o przyszłość nie zamierzamy się oboje martwić!
            • wanelte Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 12.03.08, 11:48
              Czytając takie komentarze dostaję do ręki argument za tym, że JKM odnośnie
              inteligencji (statystycznej)kobiet ma rację. Wolny wybór to wybór konkretnego
              człowieka (kobiety jak i mężczyzny) i im mniej próbuje się przy tym wybieraniu
              "pomagać" (a czy "pomaga" państwo, feminizm, czy jakokolwiek inny izm - nie ma
              znaczenia) tym lepiej. Życząc poprzedniczce zrozumienia tej prostej prawdy (i
              JKM przy okazji), przyłączam się do gratulacji!
              • goblin.girl Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 12.03.08, 12:37
                czytając takie komentarze mam potwierdzenie tezy, że zarówno JKM jak i jego
                zwolennicy cechują sie szczególną niekonsekwencją w pogladach. Jak możesz
                twierdzic, ze:

Wolny wybór to wybór konkretnego człowieka (kobiety jak i mężczyzny) i im mniej
                próbuje się przy tym wybieraniu "pomagać" (a czy "pomaga" państwo, feminizm, czy
                jakokolwiek inny izm - nie ma znaczenia) tym lepiej.

i jednocześnie popierać człowieka, który twierdzi, że:

- Kobieta jest istotą tak stworzoną, że często potrafi rozmawiać z mężczyzna - a
                jednocześnie jest zdolna rozmawiać z dzieckiem (...)
                Kobieta jest do tego stworzona. Kobieta lubi mówić. Kobieta robi to z
                przyjemnością. Kobieta jest po prostu wszechstronna.
                - zapewne niedługo uda nam się strząsnąć pętające kobiety okowy XX-wiecznych
                przesądów o tzw. "równouprawnieniu" - i uwolnić te cudowne istoty od harówy na
                trzech etatach: "zawodowym", "domowym" i "zaopatrzeniowca". Kobiety - nie tylko
                Ślązaczki - ochoczo przyjmą uwolnienie od tego pierwszego (wraz z dojazdami do
                pracy...) - i przerzucenie wszystkich tych ciężkich obowiązków, a więc przede
                wszystkim zarabiania na dom - na mężczyznę.

Zacytowane powyzej jest w rzeczy samej afirmacją wolnego wyboru dokonywanego
                przez wolnego człowieka w jego własnym imieniu.

Moze zestawienie tych dwóch wypowiedzi pomoże Ci dostrzec pewne sprzecznosci i
                zrozumieć prostą prawdę. Czego Ci życzę.
                • wanelte Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 12.03.08, 15:07
                  Na takiej samej zasadzie trzeba by uznać, że wykluczają się wzajemnie
                  stwierdzenia, że wysocy mężczyźni są z urodzenia predysponowani do bycia
                  koszykarzami oraz to, że mężczyźni (też ci wysocy) powinni mieć możliwość wyboru
                  czy chcą być sportowcami czy też nie. Litości! Trochę logiki nie zaszkodzi.
                  • goblin.girl Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 13.03.08, 12:41
                    Sęk w tym, ze poza JKM i jemu podobnymi nikt nie uważa, ze kobieta jest z
                    urodzenia predysponowana do siedzenia w domu.

kończąc to odbijanie piłeczki - jeżeli pozostanie w domu jest Twoim życiowym
                    wyborem, nie narzuconym przez nikogo, to powodzenia i niech Ci dowolnie wybrane
                    Bóstwo błogosławi. jeżeli ja chcę sie realizować zawodowo, a ktoś mi wmawia, że
                    moje predyspozycje są inne i zapewnia, że już niedługo ten ciężar zostanie ze
                    mnie zdjęty, to niech sobie tę łaskawą propozycję wsadzi tam, gdzie słonko nie
                    dochodzi. I tyle.
                    Pozdrawiam
                    • wanelte Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 13.03.08, 14:04
                      Miło mi, że się zgadzamy. A co najlepsze JKM też się by pod tym podpisał (pod
                      wolnym wyborem rzecz jasna). Proszę tylko, by kosztów Twojej własnej, suwerennej
                      decyzji nie ponosiły osoby postronne (kobieta pracująca nie powinna mieć żadnych
                      przywilejów tylko dlatego, że jest kobietą, że może być/jest matką, czyż nie?
                      podobnie ta, która jak to nazwałaś "siedzi w domu"). I jeśli z tym się zgodzisz,
                      to doprawdy nie widzę między nami różnicy stanowisk. Również pozdrawiam.
    • starybaca Gratulacje dla JKM! 10.03.08, 01:56
      Z całą pewnością się ucieszy. Być zgromionym przez GW to lepsze niż najsłodza pochwała :-)
      • bene_gesserit Re: Gratulacje dla JKM! 10.03.08, 02:24
        Trzeba miec jakies radosci, kiedy z wielkich politycznych ambicji
        pozostala dozywotnia klaunada w internecie i wirtualne wystepy
        przed gronem w liczebnosci bledu statystycznego. Biedny, niech sie
        cieszy :)
        • lawyer_pl Re: Gratulacje dla JKM! 10.03.08, 11:10
          Mylisz sie, ze wirtualne audytorium JKM jest w granicach bledu statystycznego. Jest ono 10 razy wieksze niz audytorium wszystkich progatorow/propagatorek mysli lewicowej, feministycznej oraz innych zboczen. Fakt, ze poki co internetowa popularnosc nie przeklada sie na wyniki wyborow, ale to tylko kwestia czasu. Po prostu spoleczesntwo musi do wolnosc DOROSNAC!
          • goblin.girl Re: Gratulacje dla JKM! 10.03.08, 11:43
            lawyer_pl napisał:
            Mylisz sie, ze wirtualne audytorium JKM jest w granicach bledu statystycznego.

Owszem, Bene, WIRTUALNE audytorium zapewne jest większe niż się może wydawać.
            Ale wirtualne poparcie ma to do siebie, ze w realu niewiele z niego wynika i nie
            przekłada sie na wyniki realnych wyborów :) dlatego wirtualni zwolennicy JKM
            moga sobie czekać, az społeczeństwo "dorośnie" - mnie to jakoś snu z powiek nie
            spędza.
            • lawyer_pl Re: Gratulacje dla JKM! 10.03.08, 15:03
              goblin.girl napisała:

>mnie to jakoś snu z powiek nie
              > spędza.

A dlaczego mialoby spedzac?
          • bene_gesserit Re: Gratulacje dla JKM! 10.03.08, 23:04
            lawyer_pl napisał:

> Mylisz sie, ze wirtualne audytorium JKM jest w granicach bledu
            statystycznego.
            > Jest ono 10 razy wieksze niz audytorium wszystkich
            progatorow/propagatorek my
            > sli lewicowej, feministycznej oraz innych zboczen. Fakt, ze poki
            co internetowa
            > popularnosc nie przeklada sie na wyniki wyborow, ale to tylko
            kwestia czasu. P
            > o prostu spoleczesntwo musi do wolnosc DOROSNAC!

Naiwnys jak dziecie. Nie od dzis wiadomo, ze przedstawiciele
            skrajnych opcji politycznych po prostu nie maja szans na szerokie
            poparcie. W przypadku tego pana z politycznego kabaretu to akurat
            dobrze. :)
            • michal_powolny12 Re: Gratulacje dla JKM! 11.03.08, 01:43
              Ale ten był już w sejmie. Jak widać społeczeństwo dojrzało i
              wyeksportowało go na oślą łączkę. Te 1.3 procent głosów Ligi Prawicy
              Rzeczpospolitej to powód do radości. W 2001 panowie z UPR starując z
              ostatnich miejsc PO (tak, tak pan Tusk przygarnął te sierotki)
              zebrały na listach PO jakieś plus/minus 3 procent! Potem już było
              gorzej.Klapa w W-wie (02), klapa na Podbeskidziu (04), klapa na
              Podlasiu (07). Hahaha.
              PS.Czy prawdą jest panie Januszu że pańska żona utrzymywała dom
              zarabiając jako asystentka dziennikarzy japońskich? Tak twierdzą złe
              i wstętne zające co czytały spisy korespodentów zagraniczych i osób
              przez nich zatrudnionych.
              • kochanica-francuza Do Michała POwolnego 16.03.08, 19:03
                Możesz dać jakieś linki o tej żonie utrzymującej dom? Chętnie poczytam.
                • michal_powolny12 Re: Do Michała POwolnego 18.03.08, 22:12
                  Witam
                  Informacje na ten temat publikowane były w piśmie Kto jest kim oraz
                  katalogach korespodentów zagranicznych w Polsce. Nie dysponuję
                  wersjami elektronicznymi.
    • kapitan.kirk JKM jest niewątpliwie szowinistą 13.03.08, 17:50
      Ale dlaczego akurat "szowinistą roku 2007"? Głupstwa on gada od
      wielu lat (a nawet od dziesięcioleci) i nie przypominam sobie, żeby
      akurat w 2007 wypowiedział lub wcielił w życie jakieś głupstwo
      bardziej ewidentne.

Pzdr
      • bene_gesserit Re: JKM jest niewątpliwie szowinistą 13.03.08, 19:29
        Bo nazwanie go 'szowinista przelomu stuleci' nadmuchaloby jego ego
        do rozmiarow PKiNu. Imo troche bez sensu nadawanie mu
        jakiegokolwiek tytulu, nawet takiego - wszak facet jest politycznym
        trupem i to sie juz nie zmieni.
    • moherowy_baranek wręcz przeciwnie 19.03.08, 02:06
      JKM to bawidamek i dżentelmen. Kryguje się na maczo i twardziela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka