shaft27 09.03.08, 12:25 hahaha trybunal bab sie zebral i wybral LOL a Korwin z tego zalewa hahaha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekomimimode Re: Korwin-Mikke szownistą 07 buahaha ze wg kogo 09.03.08, 13:12 shaft27 napisał: > hahaha trybunal bab sie zebral i wybral LOL > a Korwin z tego zalewa hahaha fuj to będzie śmierdział siuchem. nie dość ,że śmierdzący szowinista to jeszcze śmierdzący dosłownie :D Odpowiedz Link Zgłoś
realny.esteta Re: Korwin-Mikke szownistą 07 buahaha ze wg kogo 09.03.08, 18:22 Aleście mu dosrały.. no no... pewnie w depresje wpadnie. Zadowolone? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwoj2 Świat jest wywrócony do góry nogami :( 09.03.08, 22:20 Ludzie szanujmy siebie wzajemnie. Nikt nie będzie mojej żonie kazał iść do pracy! Ona i ja cieszymy się, że ja mogę utrzymać rodzinę ze swojej pensji. Mam dom gdzie wszyscy mają wyznaczone swoje obowiązki i nie potrzeba mi do tego super-niani. Mam piątkę dzieci z czego 2 już po studiach (SGH i UW) z tytułem magistra, córka robi doktorat, 1 dziecko młodsze jest na PW, a pozostali dwaj kończą liceum. Recepta na rodzinę to jest dużo MIŁOŚCI i SZACUNEK dla wszystkich domowników. Jeżeli chcę coś kupić, gdzieś wyjechać na wakacje zawsze pytam Żony o opinię. Jeżeli Żona ma wątpliwości to ja też mam wątpliwości. Telewizji prawie w ogóle nie oglądamy, dużo czytamy, korzystamy z komputera i radia. Dlaczego dzisiaj jest tyle złodziejskich podatków? Czyżby politycy i inne grupy społeczne były zdania, że Polacy nie poradzą sobie, kiedy lekarz będzie prywatny, za studia trzeba będzie płacić, na emeryturę będzie trzeba samemu oszczędzać?! W dodatku nie mówi się o ludziach jak np. p. Mikke, p. Ziemkiewicz, prof. Jerzy Nowak, p. Cejrowski, p. Friedman, p. Lem, p Gwiazdowski, o ludziach którzy przedstawia-ją(-li) absurdy dzisiejszego świata. Np. przepisy które "wspierają" młode matki, powodują, że młoda (26 lat) dziewczyna po studiach (SGGW) z mojej rodziny NIE MOŻE DOSTAĆ PRACY, już jeden przedsiębiorca jej powiedział, że ma Pani kwalifikację, zna Pani dobrze pracę, ale nie podejmie się ryzykować i płacić przez cały urlop macierzyński ok. 5000 zł za siedzenie z dzieckiem w domu jak nie daj Boże coś się stanie! W Polsce i całym świecie zachodnim jest mnóstwo bubli prawnych, absurdów. Dla mnie moja żona to skarb, piękno, dlaczego ja mam pozwolić żonie na marnowanie energii i pracowanie dla kogoś. Żona wychowała mi 5 wspaniałych dzieci, i ŻADNA opiekunka nie zrobiłaby tego lepiej! To co robią panie feministki to ICH PRYWATNA SPRAWA i nic mi do tego, chcą pracować to niech pracują. Tylko niech nikt NIE WPŁYWA NA PRZEPISY PRAWA które mnie też obowiązują. Jeżeli kobieta chce pracować nic mi do tego. Tylko nie można narzucać komuś woli! Ja szanuję panią Szczukę, więc niech pani Szczuka, czy p. Gretkowska uszanują mnie i moją rodzinę! Mniej prawa, więcej wolności! Tam gdzie zaczyna się moje podwórko, kończą się wpływy feministek, gw, tvn i innych medialnych kłamców. Media to świetne miejsce gdzie można wykorzystywać propagandę! Wystarczy, że wszyscy (a u nas jest stosunkowo mało telewizji polskich) umówią się i będą podawać informacje o korzystnym dla siebie kształcie. Każda informacja jest zniekształcana przez sposób prezentacji! A biorąc pod uwagę dzisiejsze lenistwo Polaków, którzy najbardziej lubią bezczynne siedzenie przed telewizorem, łatwo można domyśleć się skutków. Nie wiem, czy niektórzy pamiętają. P. Wajda świetnie pokazał jak Niemcy i Rosjanie próbowali przerzucać na siebie odpowiedzialność za Katyń! Dzisiaj można robić tak samo. Poprzez telewizję i gazetę wmawiać ludziom kłamstwa! Niestety jeszcze do dzisiaj odczuwamy skutki śmierci wielu Polaków zabitych przez Niemców i Rosjan. WYBITO Polską prawdziwą elitę WALCZĄCĄ ZA WOLNOŚĆ I NIEPODLEGŁOŚĆ. Przeżyło chłopstwo i kobiety z dziećmi(niech nikt nie piszę, że poniżam kobiety, bo tak NIE JEST!). A robotników żyjących w biedzie łatwo oszukać wystarczy zrobić z nich panów, nazywając np. sołtysami. Nikt nie potrafi już pomachać szablą! I godzimy się na wszystkie warunki dyktowane przez zachód. Niestety odrodzenie polskiej elity jeszcze może potrwać kilka wieków. Więc szanujmy siebie, swoją pracę i to co najcenniejsze - własną rodzinę. Wszystkim prawdziwym kobietom życzę żeby dzień kobiet nie był potrzebny. Żeby każda prawdziwa kobieta mogła emanować pięknem, pielęgnować kulturę przez cały okrągły rok. Bo przecież po to są te najpiękniejsze, cudowne istoty. Bez kobiet nie byłoby dla kogo żyć. Szanujmy się i życzę wszystkim więcej miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 10.03.08, 02:21 piotrwoj2 napisał: > Dla mnie moja żona to skarb, piękno, dlaczego ja mam pozwolić żonie na > marnowanie energii i pracowanie dla kogoś. Żona wychowała mi 5 wspaniałych W tym calym zamieszaniu chodzi o to, zeby decyzje zony nie zalezaly od twojego _pozwolenia_. I zeby wychowywala te dzieci rowniez _sobie_ :) A - do twojej wiadomosci, bo mam wrazenie, ze tego nie wiesz - feministki od dawna upomninaja sie o szacunek dla kobiet, ktore pracuja w domu, zajmujac sie rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
myszsza007 Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 10.03.08, 12:12 za urlop macierzyński NIE płaci pracodawca, tylko ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwoj2 do: myszsza007 12.03.08, 09:28 Owszem to ZUS wypłaca pieniądze! Ale ZUS NIE MA WŁASNYCH PIENIĘDZY!!! Wszystkie emerytury itp.. są finansowane ze składek przedsiębiorców i przede wszystkim normalnych robotników oraz z kredytów zaciąganych przez zus! Przecież każdemu ZUS zabiera mnóstwo pieniędzy!!! Sam nie dawno założyłem firmę i poczyniłem z tego powodu ogromne oszczędności! Proszę wyobrazić sobie że są to oszczędności (mniej płacę podatków i mniejsze składki) które pozwalają mi przez rok oszczędzić na dobry samochód!!! Tylko dlatego, że już nie płacę tych haraczy! A i tak płacę podatki: vat, cit, akcyzę, cło... W normalnym państwie powinno być tylko kilka podatków Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwoj2 do: bene_gesserit 12.03.08, 09:21 Czy naprawdę ktoś myśli, że ja pracując przez ok 10 godz dziennie w każdym momencie dzwonię do żony i pytam się co tam w domu? To jest oczywiste, że mam ogromne zaufanie do żony i decyzje jakie podejmuje w domu są jej własnymi! Uważam, że jeżeli ktoś kogoś kocha i posiada zaufanie to decyzje podejmowane będą rozsądne! Ja nie mam zamiaru montowania kamer czy podsłuchów w domu! Bo mam pełne zaufanie do żony, która podejmuje wiele własnych decyzji bez mojej wiedzy i zgody. Ludzie zrozumcie, że dziecko jest znacznie trudniej wychować, niż np. skończyć medycynę! To nie jest tak że żona posłusznie wykonuje moje rozkazy!!!!! Czasami to ja wykonuje prośby własnej żony!!!!! Miałem na myśli normalny związek oparty na zaufaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
goblin.girl Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 10.03.08, 11:36 piotrwoj2 napisał: > Np. przepisy które "wspierają" młode matki, powodują, że młoda (26 lat) dziewczyna po studiach (SGGW) z mojej rodziny NIE MOŻE DOSTAĆ PRACY, już jeden przedsiębiorca jej powiedział, że ma Pani kwalifikację, zna Pani dobrze pracę, ale nie podejmie się ryzykować i płacić przez cały urlop macierzyński ok. 5000 zł za siedzenie z dzieckiem w domu jak nie daj Boże coś się stanie! To co robią panie feministki to ICH PRYWATNA SPRAWA i nic mi do tego, chcą pracować to niech pracują. Tylko niech nikt NIE WPŁYWA NA PRZEPISY PRAWA które mnie teżobowiązują. Jeżeli kobieta chce pracować nic mi do tego. Tylko nie można narzucać komuś woli! To chcesz w końcu, zeby Twoja kuzynka znalazła prace, czy nie? Bo wg Twojego modelu rodziny mogłaby sobie znaleźć męża, który będzie w stanie utrzymać ją z dziećmi i wszyscy byliby szczęśliwi. Chciałabym zauważyć, że feministki chcą, żeby kobieta mogła się realizować w życiu według swojej woli, obojętne, czy chce pracować, czy nie. Feministki również są przeciwne przepisom prawnym dyskryminujacym kobiety u potencjalnych Z tego, co czytam i widzę, feministki są przeciwne tym przepisom prawa dyskryminujacym kobiety u potencjalnych pracodawców - m.in. żądają zrównania praw mężczyzn i kobiet do urlopów "macierzynskich" (powinny się nazywac "rodzicielskie") oraz wychowawczych, a takze gloszą pogląd, że dziecko na ogól ma nie tylko matkę, ale i ojca, który też potrafi się nim zaopiekować. Feministki postulują tez przepisy prawne zabezpieczające byt kobiet, które zdecydowały się poświęcic domow i dzieciom, np. prawo do emerytury po mężu. Nie wątpię, że jako kochający maż, szanujący wybór i pracę (bo "bycie w domu" jest pracą) swojej żony, zadbałeś o zapewnienie jej środków do godziwego życia na wypadek, gdyby Tobie sie coś przytrafiło. Niestety nie jest to normą. Pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwoj2 do: goblin.girl 12.03.08, 09:34 Ja chcę żeby wreszcie dziewczyna była szczęśliwa, czyli poszła do pracy! Bo to Ona tak chce! Uważam, że każdy jest wolny i niech robi, co mu się podoba! Ale swawola powinna być zakazana! A moja żona posiada,mniej więcej, połowę naszego majątku! I wszystko jest spisane. Teoretycznie, zgodnie z prawem, może zrobić co chce z połowom naszego majątku! Więc o przyszłość nie zamierzamy się oboje martwić! Odpowiedz Link Zgłoś
wanelte Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 12.03.08, 11:48 Czytając takie komentarze dostaję do ręki argument za tym, że JKM odnośnie inteligencji (statystycznej)kobiet ma rację. Wolny wybór to wybór konkretnego człowieka (kobiety jak i mężczyzny) i im mniej próbuje się przy tym wybieraniu "pomagać" (a czy "pomaga" państwo, feminizm, czy jakokolwiek inny izm - nie ma znaczenia) tym lepiej. Życząc poprzedniczce zrozumienia tej prostej prawdy (i JKM przy okazji), przyłączam się do gratulacji! Odpowiedz Link Zgłoś
goblin.girl Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 12.03.08, 12:37 czytając takie komentarze mam potwierdzenie tezy, że zarówno JKM jak i jego zwolennicy cechują sie szczególną niekonsekwencją w pogladach. Jak możesz twierdzic, ze: Wolny wybór to wybór konkretnego człowieka (kobiety jak i mężczyzny) i im mniej próbuje się przy tym wybieraniu "pomagać" (a czy "pomaga" państwo, feminizm, czy jakokolwiek inny izm - nie ma znaczenia) tym lepiej. i jednocześnie popierać człowieka, który twierdzi, że: - Kobieta jest istotą tak stworzoną, że często potrafi rozmawiać z mężczyzna - a jednocześnie jest zdolna rozmawiać z dzieckiem (...) Kobieta jest do tego stworzona. Kobieta lubi mówić. Kobieta robi to z przyjemnością. Kobieta jest po prostu wszechstronna. - zapewne niedługo uda nam się strząsnąć pętające kobiety okowy XX-wiecznych przesądów o tzw. "równouprawnieniu" - i uwolnić te cudowne istoty od harówy na trzech etatach: "zawodowym", "domowym" i "zaopatrzeniowca". Kobiety - nie tylko Ślązaczki - ochoczo przyjmą uwolnienie od tego pierwszego (wraz z dojazdami do pracy...) - i przerzucenie wszystkich tych ciężkich obowiązków, a więc przede wszystkim zarabiania na dom - na mężczyznę. Zacytowane powyzej jest w rzeczy samej afirmacją wolnego wyboru dokonywanego przez wolnego człowieka w jego własnym imieniu. Moze zestawienie tych dwóch wypowiedzi pomoże Ci dostrzec pewne sprzecznosci i zrozumieć prostą prawdę. Czego Ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wanelte Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 12.03.08, 15:07 Na takiej samej zasadzie trzeba by uznać, że wykluczają się wzajemnie stwierdzenia, że wysocy mężczyźni są z urodzenia predysponowani do bycia koszykarzami oraz to, że mężczyźni (też ci wysocy) powinni mieć możliwość wyboru czy chcą być sportowcami czy też nie. Litości! Trochę logiki nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
goblin.girl Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 13.03.08, 12:41 Sęk w tym, ze poza JKM i jemu podobnymi nikt nie uważa, ze kobieta jest z urodzenia predysponowana do siedzenia w domu. kończąc to odbijanie piłeczki - jeżeli pozostanie w domu jest Twoim życiowym wyborem, nie narzuconym przez nikogo, to powodzenia i niech Ci dowolnie wybrane Bóstwo błogosławi. jeżeli ja chcę sie realizować zawodowo, a ktoś mi wmawia, że moje predyspozycje są inne i zapewnia, że już niedługo ten ciężar zostanie ze mnie zdjęty, to niech sobie tę łaskawą propozycję wsadzi tam, gdzie słonko nie dochodzi. I tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wanelte Re: Świat jest wywrócony do góry nogami :( 13.03.08, 14:04 Miło mi, że się zgadzamy. A co najlepsze JKM też się by pod tym podpisał (pod wolnym wyborem rzecz jasna). Proszę tylko, by kosztów Twojej własnej, suwerennej decyzji nie ponosiły osoby postronne (kobieta pracująca nie powinna mieć żadnych przywilejów tylko dlatego, że jest kobietą, że może być/jest matką, czyż nie? podobnie ta, która jak to nazwałaś "siedzi w domu"). I jeśli z tym się zgodzisz, to doprawdy nie widzę między nami różnicy stanowisk. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
starybaca Gratulacje dla JKM! 10.03.08, 01:56 Z całą pewnością się ucieszy. Być zgromionym przez GW to lepsze niż najsłodza pochwała :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Gratulacje dla JKM! 10.03.08, 02:24 Trzeba miec jakies radosci, kiedy z wielkich politycznych ambicji pozostala dozywotnia klaunada w internecie i wirtualne wystepy przed gronem w liczebnosci bledu statystycznego. Biedny, niech sie cieszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lawyer_pl Re: Gratulacje dla JKM! 10.03.08, 11:10 Mylisz sie, ze wirtualne audytorium JKM jest w granicach bledu statystycznego. Jest ono 10 razy wieksze niz audytorium wszystkich progatorow/propagatorek mysli lewicowej, feministycznej oraz innych zboczen. Fakt, ze poki co internetowa popularnosc nie przeklada sie na wyniki wyborow, ale to tylko kwestia czasu. Po prostu spoleczesntwo musi do wolnosc DOROSNAC! Odpowiedz Link Zgłoś
goblin.girl Re: Gratulacje dla JKM! 10.03.08, 11:43 lawyer_pl napisał: Mylisz sie, ze wirtualne audytorium JKM jest w granicach bledu statystycznego. Owszem, Bene, WIRTUALNE audytorium zapewne jest większe niż się może wydawać. Ale wirtualne poparcie ma to do siebie, ze w realu niewiele z niego wynika i nie przekłada sie na wyniki realnych wyborów :) dlatego wirtualni zwolennicy JKM moga sobie czekać, az społeczeństwo "dorośnie" - mnie to jakoś snu z powiek nie spędza. Odpowiedz Link Zgłoś
lawyer_pl Re: Gratulacje dla JKM! 10.03.08, 15:03 goblin.girl napisała: >mnie to jakoś snu z powiek nie > spędza. A dlaczego mialoby spedzac? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Gratulacje dla JKM! 10.03.08, 23:04 lawyer_pl napisał: > Mylisz sie, ze wirtualne audytorium JKM jest w granicach bledu statystycznego. > Jest ono 10 razy wieksze niz audytorium wszystkich progatorow/propagatorek my > sli lewicowej, feministycznej oraz innych zboczen. Fakt, ze poki co internetowa > popularnosc nie przeklada sie na wyniki wyborow, ale to tylko kwestia czasu. P > o prostu spoleczesntwo musi do wolnosc DOROSNAC! Naiwnys jak dziecie. Nie od dzis wiadomo, ze przedstawiciele skrajnych opcji politycznych po prostu nie maja szans na szerokie poparcie. W przypadku tego pana z politycznego kabaretu to akurat dobrze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_powolny12 Re: Gratulacje dla JKM! 11.03.08, 01:43 Ale ten był już w sejmie. Jak widać społeczeństwo dojrzało i wyeksportowało go na oślą łączkę. Te 1.3 procent głosów Ligi Prawicy Rzeczpospolitej to powód do radości. W 2001 panowie z UPR starując z ostatnich miejsc PO (tak, tak pan Tusk przygarnął te sierotki) zebrały na listach PO jakieś plus/minus 3 procent! Potem już było gorzej.Klapa w W-wie (02), klapa na Podbeskidziu (04), klapa na Podlasiu (07). Hahaha. PS.Czy prawdą jest panie Januszu że pańska żona utrzymywała dom zarabiając jako asystentka dziennikarzy japońskich? Tak twierdzą złe i wstętne zające co czytały spisy korespodentów zagraniczych i osób przez nich zatrudnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Do Michała POwolnego 16.03.08, 19:03 Możesz dać jakieś linki o tej żonie utrzymującej dom? Chętnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_powolny12 Re: Do Michała POwolnego 18.03.08, 22:12 Witam Informacje na ten temat publikowane były w piśmie Kto jest kim oraz katalogach korespodentów zagranicznych w Polsce. Nie dysponuję wersjami elektronicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk JKM jest niewątpliwie szowinistą 13.03.08, 17:50 Ale dlaczego akurat "szowinistą roku 2007"? Głupstwa on gada od wielu lat (a nawet od dziesięcioleci) i nie przypominam sobie, żeby akurat w 2007 wypowiedział lub wcielił w życie jakieś głupstwo bardziej ewidentne. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: JKM jest niewątpliwie szowinistą 13.03.08, 19:29 Bo nazwanie go 'szowinista przelomu stuleci' nadmuchaloby jego ego do rozmiarow PKiNu. Imo troche bez sensu nadawanie mu jakiegokolwiek tytulu, nawet takiego - wszak facet jest politycznym trupem i to sie juz nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
moherowy_baranek wręcz przeciwnie 19.03.08, 02:06 JKM to bawidamek i dżentelmen. Kryguje się na maczo i twardziela. Odpowiedz Link Zgłoś